MEB 20 Ağustos Ehliyet sınav sonuçları bilgisi için TIKLA – 20 Ağustos 2011/MEB-011

MEB’in gerçekleştirdiği 20 Ağustos Ehliyet sınav soruları ve cevapları MEB ile aynı anda sitemizde de yayınlandı. MEB Ehliyet sınav sorularının açıklanmasının ardından şimdi sıra 20 Ağustos 2011 Ehliyet sınav sonuçlarında.20 Ağustos Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) tarafından gerçekleştirilen 2011 MEB Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB’in gerçekleştirdiği Ehliyet sınavı soru ve cevapları MEB ile aynı anda sitemizde de yayınlandı.MEB Ehliyet sınav soru ve cevaplarının yayınlanmasının ardından Sürücü adaylarının merakla beklediği diğer bir konu ise 20 Ağustos Ehliyet sınav sonuçları.Peki Sürücü adaylarının Ehliyet alabilmek için gerekli olan 1. aşama sınavı Ehliyet sınavının sonuçları ne zaman açıklanacak?

A1-A2 Sınıfı Soruları ve Cevap Anahtarı

B Sınıfı Soruları ve Cevap Anahtarı

C-D-E Sınıfı Soruları ve Cevap Anahtarı

F-G Sınıfı Soruları ve Cevap Anahtarı

H Sınıfı Soruları ve Cevap Anahtarı

20 Ağustos 2011 Tarihli Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayı Sınavı Soru ve Cevapları20 Ağustos ehliyet sınav soruları açıklamasının ardından sürücü adayları, ehliyet sınav sonuçları için beklemeye başlıyor. Ehliyet sınav sonuçlarının da 1 ay içerisinde açıklanması ve online ortamdan kontrol edilebilmesi bekleniyor. Ehliyet sınav sonuçları da yine Bakanlığın resmi web sitesinden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaraları ile öğrenilebiliyor.

Ehliyet sahibi olabilmek için gerekli olan Sürücü belgesini alabilmek için gerekli olan 1. aşama sınavını aşabilmek için Sürücü adaylarının girdiği Ehliyet sınavından nasıl geçilir? 20 Ağustos Ehliyet sınav soruları tahmini olarak önümüzdeki 3 gün içinde açıklanacaktır. 20 Ağustos Ehliyet sınavından geçebilmek için Ehliyet sınavında adaylara yöneltilen 3 dersten yani motor bilgisi, trafik ve çevre bilgisi ve ilk yardım bilgisi derslerinden 70 ve üzeri puan almak gerekmektedir.

Teorik sınavda 50 trafik ve çevre bilgisi, 40 Motor ve araç bilgisi tekniği, 30 ilk yardım bilgisi olmak üzere 120 adet soru sorulur. Bu sınavın süresi 2,5 saattir. Her ders için ayrı ayrı olmak üzere geçme notu 100 üzerinden 70´tir. Bir veya iki dersten başarısız olunduğu takdirde tekrar üç dersten sınava girilmez, sadece başarısız olunan derslerden sınava girilir. Toplam beş adet sınava girme hakkı vardır. Sınavda verdiğiniz yanlış cevaplar doğru cevaplarınızı götürmez.
Yazılı sınav, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Eğitim Teknolojileri Müdürlüğü tarafından Merkezi Sistemde yapılır, sürücü kursları sınav cevap kâğıtlarını görememektedir. MEB Ehliyet sınavından geçebilmek için Trafik ve Çevre Bilgisi Dersinden 35 doğru cevap, Motor veAraç Tekniği Bilgisinden 28 doğru cevap, İlk Yardım Bilgisi´nden 22 doğru cevap yapılması gerekmektedir.

Direksiyon sınavı ise Milli Eğitim Müdürlüğü´nün ve Trafik Şube Müdürlüğü´nün belirlediği güzergâhlarda yapılır. Teorik sınavlarda başarılı olabilmeniz için, sürücü kursunuzda verilen derslere devam etmeniz, ders kitaplarınızı düzenli olarak çalışmanız ve çok sayıda deneme testi çözmeniz gerekir.

Adaylar hangi sınavlara tekrar girecek, kaç sınav hakkı bulunuyor?
Sürücü adaylarının Ehliyet sınavları için 5 sınav hakkı bulunuyor. Adaylar 5 kere teorik 5 kere de uygulama sınavına girme haklarını bitirdiğinde ise yeniden başvuru yapmaları gerekiyor. Teorik sınav yazılı, uygulamalı sınav ise direksiyon sınavı anlamına gelmektedir. Sürücü adayları ise teorik sınavda uygulanan Motor, İlkyardım, Trafik ve Çevre bilgisi testlerinden 70 puanın altında aldıkları testin sınavına girecekler. Yani başarılı oldukları bölümden tekrar teste tabi tutulmayacaklar.

Ehliyet sınav sonuçları neticesinde geçer not alan vatandaşların sınavı bununla da bitmiyor. Yazılı sınavından ardından uygulamalı sınava girecek olan vatandaşları bir de direksiyon sınavı bekliyor. Yazılı sınavı geçen vatandaşlar, bundan sonra bir de direksiyon sınavına girip 70 üzeri not alması gerekiyor.

Kaynak: birincikuvvet.com

0 yorum:

Yorum Gönder