Libya’da Muammer Kaddafi dönemi bitti

Libya’da Muammer Kaddafi dönemi bitti ancak ülkenin devrik liderinin nerede olduğu bilinmiyor

İsyancıların başkent Trablus’un kontrolünü ele geçirdiği Libya’da Kaddafi rejimi resmen çöktü. Üç oğlu gözaltına alınan Muammer Kaddafi’nin ise nerede olduğu bilinmiyor.

Son olarak AFP’ye konuşan bir diplomatik kaynak, Kaddafi’nin halen Trablus’ta olduğunu ve şu an başkentteki kompleksi Bab-ül Aziziye’de saklanıyor olabileceğini söyledi. Çoktan yurt dışına kaçmış olabileceği de belirtilen Kaddafi’nin Libya içinde olması halinde Trablus dışında gidebileceği iki adres olduğu ifade ediliyor: Doğduğu kent Sirte ve büyüdüğü yer olan Sabha.

YURDIŞINA KAÇMIŞ İSE…
Libya dışına çıkmış olma ihtimali gözönüne alındığından en çok dile getirilen ülke ise Venezüella. Kaddafi’nin yakın dostu olan Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez bu sabaha karşı yaptığı açıklamada, NATO’nun Libya’yı bombalamasını kınadı.

Arap ülkeleri arasında ise Cezayir’in ismi geçiyor. Libya’daki iç karışıklık sırasında tarafsız kalan Cezayir, NATO müdahalesine de karşı çıkmıştı. Kaddafi’nin son gelişmelerin ardından paralarını bu ülkeye kaçırdığı bildirildi.

Kaddafi’nin kaçabileceği ülkeler arasında dört Afrika ülkesinin daha ismi geçiyor: Güney Afrika, Uganda, Zimbabwe ve Angola.

GÜNEY AFRİKA’DAN YALANLAMA
Kaddafi düştü, peki ya şimdi ne olacak?Yabancı basın bugünkü sayfalarını yıkılan Kaddafi rejimine ayırdı. Soru ise aynıydı. Şimdi ne olacak?

El Cezire televizyonu, Trablus havaalanına Güney Afrika’dan iki uçağın indiğini bildirdi. Uçuş yasağına rağmen söz konusu uçakların iniş yapmış olması, Kaddafi’nin ülkeden ayrılıyor olabileceği spekülasyonlarını da beraberinde getirdi. El Cezire’nin Johannesburg muhabiri, uçakların Kaddafi ve ailesini Libya’dan ayrılmaya ikna etmek için geldiğini söyledi.
Ancak Güney Afrika Dışişleri Bakanı Maite Nkoana-Mashabane, Kaddafi için uçak göndermediklerini söyledi. Nkoana-Mashabane, “Kaddafi’nin bizden sığınma istemeyeceğini kesin olarak biliyoruz” dedi.

ATEŞKES İÇİN GİRİŞİMDE BULUNMUŞTU
El Cezire ayrıca, Güney Afrika ile Libya hükümetinin Kaddafi’nin nereye gidebileceği konusunu görüştüğü belirtildi. Kaddafi ile yakın ilişkileri bulunan Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma, Libya’da ateşkes sağlanması için girişimlerde bulunmuştu.
Uganda, Kaddafi’ye kapılarını açan ilk ülke olmuştu. Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Kaddafi eğer isterse burada yaşayabilir” demişti. Museweni de NATO operasyonunu kınayan dünya liderlerinden. Ancak Uganda’nın, Uluslararası Ceza Mahkemesi Roma Statüsü’ne imza koyan ülkeler arasında olması Kaddafi’nin bu ülkeye kaçma ihtimalini zayıflatıyor.
Afrika Birliği’nin ise Kaddafi’ye Angola veya Zimbabve’ye sığınması için öneride bulunabileceği belirtildi.
kaynak : internethaber.com

Yazar admin


Yayınlanan Kategoriler Dünya, Güncel Etiketler :Bab-ül Aziziye, başkent Trablus, Libya'da Muammer Kaddafi dönemi, Libya’da Kaddafi rejimi resmen çöktü, Libya’da Muammer Kaddafi, Muammer Kaddafi dönemi, Muammer Kaddafi dönemi bitti, Sirte, Trablus

Bir Cevap Yazın Cevabı iptal etİsim *

E-posta * (will not be published)

İnternet sitesi

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz:

Kategori bilgisayarCep TelefonuDiyetDizilerDünyaEğitimEkonomiFeaturedGenelGüncelinternetİstanbulKanal İstanbulKobiKonutMagazinOtomobilSağlıkSecim 2011SinemaSiyasetSporTeknolojiTorba YasaTurizmTürkiyeYaşam Vatan Son Dakika MetaKayıt OlGirişYazılar RSSYorumlar RSSWordPress.org Son Yorumlar demet in 20 Ağustos 2011 Ehliyet Sınavı Giriş Yerleri ve Soruları Cevapları
"arkadaşlar hanginizde l kitapcığını cevap anahtarı olan varmıvarsa yaza…"fatih kılınç in Sözleşmeli Er Başvuru Şartları ve Başvuru Formu
"slm 21 yasındayım bende szleşmelı er olmak ıstıyorum agrı dogu beyazıtta…"merve in Başbakanlık Bursu Nedir? Nasıl Alınır? Hangi Şartlar Gerekir?
"iyi günler size bir şey sormak istiyorum ben başbakanlık bursu almak istiyor…"2011-2012 Üniversite Kayıt Tarihleri – İşlemleri | Güncel Bilgi Paylaşım Sitesi in YGS-LYS Üniversite Bursu Veren Kurum ve Kuruluşlar 2011-2012
"[...] 5 eylül 2011 9 eylül 2011 tarihleri arasında öğrenciler üniversite k…"atalay KONUR in Hava operasyonunda kaç PKK’lı öldürüldü
"madem TSK , pkk ya böyle zarar verebiliyordu da şimdiye kadar neyi beklemiş?.…" En Çok Yorumlananlar Torba Yasa'da Bağ-Kur'luya Erken Emeklilik Fırsatı Sözleşmeli Er Alımı ve Sözleşmeli Er Şartları 2011 Emeklilik için yaşı bekleyenlere müjde! Muhteşem Yüzyıl dizisi RTÜK'e şikayet yağmuru - 2. bölüm fragmanı - dizi izle Erken Emeklilik Yasa Tasarısı 2010-2011 Kansere Aşıyla Çare Arıyorlar Son Makaleler Hız limitleri değişti, bu limitlere dikkat!KYK 2011-Yurt,Burs ve Öğrenim Kredisi Başvuruları Son Gün Ne Zaman?ÖSYM 2011 DGS tercih kılavuzu (PDF indir)-DGS Tercih kılavuzu için tıkla20 AĞUSTOS EHLİYET SINAVI SORULARI VE CEVAPLARIDevrimi İngiliz istihbaratı yapmış!Libya’da Muammer Kaddafi dönemi bitti Etiket Bulutu AnkaraBaşbakan Recep Tayyip ErdoğanBirCEP TelefonudiyabetDiyetEdenEkonomifacebookFenerbahçegalatasarayGenelgoogleHaberinternetkanserKOBİkosgebmemurMetinMuhteşem YüzyılNinreklamSağlıkSGKSosyal Güvenlik KurumutokiToplu Konut İdaresiTorba KanunTorba TasarıTorba YasaTorba yasada neler var?torba yasa maddeleritorba yasasında neler varTorba Yasa TasarısıTürkiyeYaYaşamYeniYÖKÖSYMİlkİstanbulŞEKERşeker hastalığı onhaberlericabadak.xml

Cover WP Theme

© 2011 Güncel Bilgi Paylaşım Sitesi

Kişisel web sitesiKişisel web sitesi

0 yorum:

Yorum Gönder