Federasyon’dan Galatasaray’a sert tepki

“Kangrenli parmağımızı kendimiz kesmezsek, birileri gelir kolumuzu keser” diyen Galatasaray’a yanıt veren Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada “Bizi şikayet etme gibi tarihi yanılgıya düşenleri, Türk futbol tarihimiz affetmeyecek” denildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), futbolda şike iddialarına yönelik bugün bir bildiri yayınlayan Galatasaray Kulübü’ne yaptığı açıklamayla yanıt verdi.

TFF’nin internet sitesinde yer alan açıklamada, 3 Temmuz tarihinde Türk futbolu için başlayan tarihinin en büyük soruşturma sürecinin birkaç gün öncesinde göreve gelen yönetimin, Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig kulüp başkanları ile 11 ve 26 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirdiği müşterek toplantılarda, durum değerlendirmelerinde bulunduğu, bu toplantılarda, tüm kulüplerle Türk futbolunun marka değerinin ve geleceğinin teminat altına alınması için gerekli önlemleri uzun uzun müzakere ettiği belirtilerek, şu görüşlere yer verildi:

”Futbol Federasyonu yönetim kurulu olarak bugüne kadar aldığımız, doğru ve hukuki olduğuna inandığımız bu kararlarla, süreci en iyi şekilde sürdürmeye çaba sarf etmekteyiz. Kararlarımızın temelindeki en önemli dayanağımız, kararlarımızın hukuka uygun olmasını sağlamaktır. Ancak bir süredir bazı kulüplerimiz ile olayla ilgili veya ilgisiz aynı zamanda da bilgisiz bazı kişiler, yasal dayanaktan yoksun açıklamalar yapmaktadırlar. Özellikle bugün bir Süper Lig kulübümüzün yaptığı açıklama ile federasyonumuz adeta Avrupa’ya, UEFA’ya ve FIFA’ya şikayet edilmektedir. Belirtmek isteriz ki, Türkiye Futbol Federasyonu; şeffaf, açık ve yasalarla yönetilen bir kurumdur. Federasyonumuzu hukuka aykırı davranan bir kurum olarak lanse eden ve yurt dışına şikayet etme gibi tarihi yanılgıya düşenleri, Türk futbol tarihimiz affetmeyecektir.”

Yapılan açıklamada, ayrıca ”Bu sorumsuz davranışın sonucunda Türk futbolunun ve değerli tüm kulüplerin göreceği zararın ve nahoş olayların, bu açıklamaları yapanların sorumluluğunda olduğunun bilinmesini tarihe not düşeriz. Liglerin başlamasına çok az bir sürenin kaldığı bugünlerde, futbol konuşmaya ve oynamaya uygun bir zemin hazırlamak için harcadığımız çabaya; tüm kulüplerin, yöneticilerinin ve futbol ailesine ait tüm bireylerin katılmasının, kendi menfaatleri açısından elzem olduğunun belirtilmesi zorunluluğunu kamuoyunun takdirlerine sunarız” ifadelerine yer verildi.

GALATASARAY NE DEMİŞTİ?
http://www.cabadak.com/wp-content/uploads/galatasaray.jpgGalatasaray Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturmayla ilgili verdiği kararlarından dolayı duyduğu rahatsızlığı daha önce duyururken, yaşanılan endişenin gerekçelerini bugün yazılı bir açıklamayla kamuoyuyla paylaştı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamaya, ”TFF’nin son kararından sonra Türk futbolunun geleceği açısından ciddi endişe duyduğumuzu belirttik. Bu endişenin nedenlerini açıklıkla dile getirmenin zamanı bugündür” ifadeleriyle başlanırken, daha sonra şu şöyle denildi:
”Futbol, dünyada birçok ülkenin en önemli imaj unsurlarından biri haline gelmiştir. Globalleşen dünyada, oyunun tek bir kuralı vardır: Rekabet. Bu rekabet tabii ki uluslararası kurallar çerçevesinde yapılır. Aksi halde futbolun marka gücü, değeri ve evrenselliğinden söz edilemez. Herkes, kendi kurallarını uygulayacak olursa, başarının evrensel ölçüsü kalmaz.”

Açıklamada, dünya çapında ”sıfır hata” toleransıyla yürütülen bu rekabetin ardındaki nedenin sadece imaj meselesi olmadığı vurgulanarak, futbol ekonomisinin de son derece ciddi boyutlara ulaştığı kaydedilirken, şu görüşlere yer verildi:
”2010- 2011 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde dağıtılan gelir tutarı 754 milyon avroya ulaşmıştır. Ülkemiz, bu gelirin sadece 20 milyon avrosunu elde edebilmiştir. Diğer uluslararası rekabet alanlarını ve dolaylı gelirleri hesaba kattığımızda, Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip ve futbol aşkının son derece yaygın olduğu ülkemizin bu ekonomiden aldığı pay yüzde 2′nin altındadır. Önemli bir futbol ülkesi olan İngiltere’nin aldığı pay 200 milyon avrodur. UEFA Kupası ve Süper Kupa almış bir kulübe, Dünya üçüncüsü ve Avrupa dördüncüsü olmuş bir Milli Takım’a sahip, nüfusunun yarısından fazlası 24 yaşın altında olan Türkiye’ye yakın bir zamana kadar futbolun geleceğe damgasını vuracak yeni yıldızı olarak bakılmaktaydı. Son dönemde yaşadıklarımızdan sonra bu noktadan ne kadar uzaklaştığımız ortadadır. Üstelik oluşan kararsızlık ortamı, daha geçtiğimiz günlerde olimpiyatlara yeniden ve büyük bir şevkle aday olan, gün geçtikçe uluslararası organizasyon kabiliyeti ile önemi artan ülkemizin, tüm spor dünyasındaki imajı açısından da büyük bir olumsuzluk yarattığı ortadadır. Türk futbolunun bugün verdiği sınav, yıllar sonra nice uğraş sonucu elde edilen özerklik konumuna rağmen, kendini yönetme becerisine ve erkine sahip olup olmadığı sınavıdır.”

Galatasaray Kulübü’nün, gelişmelerin ilk gününden beri görüşlerini son derece açıklıkla belirttiği kaydedilirken, ”Hiç kimsenin üzüntüsü, acısı, bizim sevincimiz olamaz. Hepimiz aynı gemideyiz ve geminin adı Türk futboludur. Gerçek şudur ki, gemimiz ağır bir yara almış, futbolumuz mahkemelere düşmüş, kişisel ve toplumsal dramlar ortaya çıkmıştır. Ancak alınan bu yara, her gün biraz daha büyürken, hiçbir şey yokmuş gibi davranmak, daha büyük maliyetlere yol açacaktır. Gün dövünme, tartışma, kavga günü değildir. Hep beraber oturup ortak bir akıl ve strateji oluşturma günüdür” denildi.

Yürütülen stratejinin zaman kazanmaya dayandırılamayacağı belirtilen kulüp açıklamasında daha sonra şu ifadeler kullanıldı:
”Kendimizi yönetme becerisi ve erkine sahip olduğumuzu kanıtlamamız için atılması gerekli adımlar bellidir. Geciktikçe bedel daha da ağırlaşacaktır. En kötüsü, bu adımları biz zamanında atmazsak, başkalarının bizim adımıza atması kaçınılmazdır. Kurallar çerçevesinde hatalarımızla yüzleşip, gereğini biz yapmazsak, dünyada bunu üst kuruluşlar yapar. Kendi kangrenli parmağımızı kendimiz kesmezsek, birileri gelir kolumuzu keser. ‘Biz yapamadık, onlar yaptı’ diyemeyiz. Uygar dünyanın saygın bir üyesi olmak, öncelikle hatalarımızla yüzleşip, kendimize karşı dürüst olmaktan geçer. Türk futbol endüstrisinin yöneteni bellidir. Futbol tarihimizin en önemli problemi önlerine gelmiştir. Böyle bir meselede adaleti tam ve net olarak sağlamak çok zordur. Ancak onun görevidir. Bu görevi başkalarına bırakamaz, devredemez. Bizlere düşen ise kendilerine sonuna kadar destek vermek ve yardımcı olmaktır.”

‘BAZI ŞAHSİYETLERİN HIRSLARI, AKILLARININ ÖNÜNE GEÇMİŞ OLABİLİR’
”Futbolumuzdaki bazı şahsiyetlerin hırsları, bir an için akıllarının önüne geçmiş olabilir. Bu her bireyin başına gelebilir. Bu durum bazı haksızlıklar ve adaletsizlikler yaratmış olabilir. Ancak dünyada barışın en büyük çimentosu olan spor dünyasında, hiç kimsenin, söz konusu rakibi de olsa bir tek gün bile özgürlüğünün sınırlanması istenemez” diye görüş belirtilen açıklama şu cümlelerle sona erdi:
”Ama ne anlayış, ne acıma, ne dostluk duygularımız, hataları ortadan kaldırmaz. Yapmamız gereken, FIFA ve UEFA’nın tüm kuralları, uluslararası futbol camiasının örf ve adetlerini eksiksiz yerine getirmektir. Ne eksik, ne fazla. Böyle bir uygulama, hata yapan futbol yöneticilerimizi, spor insanlarımızı hapisten kurtaracağı gibi, Türk futbolunun kaderini kendimizin çizmesi demek olacaktır. Bu uygulamayı başkasına bırakmak yapacağımız en büyük hata olur. 110 yıllık geçmişi olan, artık kültürümüzün bir parçası olmuş futbolumuzun kaderini başkalarının çizmesini kabullenmek gibi bir tarihi hatayı yapma lüksümüz yoktur, olamaz. Aksi halde tarih hepimizden hesap sorar.”

Yazar admin


arda turan turk telekom arena Yayınlanan Kategoriler Spor Etiketler :''sıfır hata'', Federasyon'dan Galatasaray'a sert tepki, galatasaray, Galatasaray Kulübü, GALATASARAY NE DEMİŞTİ?, şike ve teşvik iddiaları, teşvik iddiaları, Türk futbol tarihimiz affetmeyecek, Türkiye Futbol Federasyonu

Bir Cevap Yazın Cevabı iptal etİsim *

E-posta * (will not be published)

İnternet sitesi

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz:

Kategori bilgisayarCep TelefonuDiyetDizilerDünyaEğitimEkonomiFeaturedGenelGüncelinternetİstanbulKanal İstanbulKobiKonutMagazinOtomobilSağlıkSecim 2011SinemaSiyasetSporTeknolojiTorba YasaTurizmTürkiyeYaşam Vatan Son Dakika MetaKayıt OlGirişYazılar RSSYorumlar RSSWordPress.org Son Yorumlar koray acıkel in Sözleşmeli Er Başvuru Şartları ve Başvuru Formu
"slm ben de gonullu askerlık yapmak ıstıyorum sınırın en dıbınde hemde be…"emre in İletişim
"sayın bakanım öncelikle hayırlı olsun iyi çalışmalar dilerim eşim yalov…"cihan köç in TOKİ, 2 bin 894 konutu çekilişsiz kurasız satıyor
"ben bir emekli vatandaşım 900.tl.maş aliyorum hiç üzerime ve eşimin çoluk…"sezgin ÇAGLAR in Sözleşmeli Er Başvuru Şartları ve Başvuru Formu
"slm ben sezgin çaglar askerligimi samsunda 1987/3 piyade onbaşı olarak yaptı…"MUSTAFA in E-Devlet Kapısı ve E Devlet şifresi Nedir? Nasıl Alınır?
"elif kardeşim öyle bi şansınız yok unusanızda unutmasanızda girmiyorsa si…" En Çok Yorumlananlar Torba Yasa'da Bağ-Kur'luya Erken Emeklilik Fırsatı Sözleşmeli Er Alımı ve Sözleşmeli Er Şartları 2011 Emeklilik için yaşı bekleyenlere müjde! Muhteşem Yüzyıl dizisi RTÜK'e şikayet yağmuru - 2. bölüm fragmanı - dizi izle Erken Emeklilik Yasa Tasarısı 2010-2011 Kansere Aşıyla Çare Arıyorlar Son Makaleler LYS de 1500 Okul birincisi açıkta kaldıTrabzonspor-Atletic Bilboa maçı geniş özeti-UEFA Trabzonspor maçlarıKeita’dan vazgeçildiHangi yaşta hangi testi yaptırmalı?LYS sonuçları açıklandı, 655 bin aday üniversiteli olduDünya Kandil Operasyonunu Konuşuyor Etiket Bulutu AnkaraBaşbakan Recep Tayyip ErdoğanBirCEP TelefonudiyabetDiyetEdenEkonomifacebookgalatasarayGenelgoogleHaberinternetkanserKOBİkosgebKurtlar Vadisi PusumemurMetinMuhteşem YüzyılNinreklamSağlıkSGKSosyal Güvenlik KurumutokiToplu Konut İdaresiTorba KanunTorba TasarıTorba YasaTorba yasada neler var?torba yasa maddeleritorba yasasında neler varTorba Yasa TasarısıTürkiyeYaYaşamYeniYÖKÖSYMİlkİstanbulŞEKERşeker hastalığı sohbetcabadak.xml

Cover WP Theme

© 2011 Güncel Bilgi Paylaşım Sitesi

Kişisel web sitesiKişisel web sitesi

0 yorum:

Yorum Gönder