Kadınların Erkekleri Geçtiği Alanlar

Kadınların Erkekleri Geçtiği Alanlar

Kadın ve erkek cinsi arasındaki rekabette bakın kim önde gidiyor?

- Yaşam 100 yaşın üzerindekilerin çoğu kadın Dünya üzerinde 100 yaşının üstünde olan insanların yüzde 85′i kadın. Genelden kadınlar erkeklere göre 5-10 yıl daha uzun yaşıyor.

- Sağlık Bağışıklık sistemleri erkeklere göre çok güçlü Bağışıklık sistemi erkeklere göre daha güçlü ve daha az hasta oluyorlar. Östrojen, kadınların gizli silahı . Bu hormon enfeksiyonlarla savaşta kadınlara ekstra güç veriyor.

- Beslenme Sağlıklı besinleri tercih edip etten uzak duruyorlar Minnesote Üniversitesi tarafından 14 bin kişi üzerinde yapılan bir araştırmaya göre kadınlar erkeklere göre daha sağlıklı yiyecekleri seçiyor. Erkekler donmuş pizza ya da kırmızı et yerken kadınlar meyve ve sebzeyi tabaklarına koyuyor.

- Eğitim Kısa sürede üniversiteden mezun olmayı başarıyorlar Yapılan bir araştırmaya göre kadınlar, erkeklere göre üniversiteden daha kısa sürede mezun oluyor. Ancak burada erkeklerin hem okuyup hem çalışması ya da daha rahat olması gibi faktörler ön plana çıkıyor.

- Güzellik Geçmiş nesillere göre daha çekiciler Araştırmalar gösteriyor ki, kadınlar gitgide daha da güzelleşirken erkekler aynı kalıyor. 2000 insanı 40 yıl boyunca izleyen araştırmacılar çekici kadınların ortalama standartların üstünde güzel çocuk doğurduğunu ortaya koydu. Ayrıca güzel kadınların ilk doğan çocukları da kız oluyor. Bu genç kızlar da geçmiş nesillere göre daha güzel.

- Yöneticilik  Bu konu biraz tartışılır Bu konu biraz tartışılır ancak birçok uzman daha iyi dinledikleri, düşündükleri, problem çözdükleri için kadınların daha iyi yönetici olduğunun altını çiziyor.

- İş hayatı Doğru sektör seçip işsiz kalmıyorlar ABD İstatistik Kurumu’nun yaptığı araştırmaya göre 2007 Aralık ayından beri işini kaybedenlerin yüzde 80′i erkek. Bunun nedeni ise erkeklerin daha çok çalıştığı sektörleri krizin vurması.

- Rahatlık Problemlerini kolayca söylüyor ve çözüyorlar… 2000 kişi üzerinde yapılan araştırma kadınların problemlerini erkeklere göre daha çok dışa vurduğunu ve arkadaşlarıyla paylaştığını ortaya koydu. Araştırmaya katılan kadınların yüzde 53′ü arkadaşlarıyla canlarını sıkan problemleri konuşurken sadece yüzde 29 oranındaki erkekler sorunlarından bahsetti.

- Trafik Ölüm riskleri az Erkekler kadınlara göre yüzde 77 daha fazla ölme riski taşıyor.

- Yatırım Mal sahibi olmakta üzerlerine yok… Bin portfolyada yapılan bir araştırmaya göre kadınların yatırımları erkeklerin yatırımlarına göre yüzde 18 oranında daha iyi. Bu kadınların yatırım yaparken daha uzun süre düşünmesinden kaynaklanıyor.Haberler

0 yorum:

Yorum Gönder