iPhone 5, Eylül’de çıkıyor

Bilişim sektöründe iPhone ile çığır açan Apple, iPhone 5’i Eylül ayında piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor

VATAN DIŞ HABERLER

5’inci nesilde ekranı daha da büyüten Apple, ilk sürümlerde eleştirilen eksiklikleri yeni teknolojiyle kapatmayı hedefliyor.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketi Apple, bilişim sektöründe devrim yaratan telefonu iPhone’un 5’inci sürümünü Eylül ayında piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Piyasaya çıktığı günden bu yana tek eleştiri noktası olarak dahili bellek ve USB bağlantısı olmamasıyla eleştirilen iPhone, bu eksikliğini de “iCloud” adını verdiği yeni teknolojiyle kapatmaya hazırlanıyor.

iCloud’de internet üzerinde her bir kullanıcıya bir alan açılıyor. Kullanıcı telefonda yer kaplayan film, müzik ve fotoğrafları buraya kaydediyor. İste- diğinde de internet üzerinden hemen bunlara ulaşabiliyor.

İkinci büyük yenilik ise telefonun 8 megapiksellik yüksek çözünürlüklü bir kamera ile donatılması. Ayrıca 5’inci nesil telefonda ekran daha da büyüyor.

Apple mühendisleri, telefonun şeklinde de değişikliklere gidiyor. Bunlardan en önemlisi telefonun düz bir kasa gibi değil de iPad 2’lerdeki gibi aşağıya doğru gözyaşı damlası şeklinde incelmesi. Bir başka değişiklik de telefonda kullanılan tuşların daha belirsiz olması. Örneğin telefonun ön tarafındaki ana menü butonu da yeni iPhone’da dokunmatik hale gelecek. Yan butonlarda da belirginlik ortadan kalkacak. A5 işletim sistemine sahip olacak iPhone 5, daha hızlı veri alışverişine olanak sağlayacak.

0 yorum:

Yorum Gönder