Nevşehir’de hak sahipleri 2 bin 600 konutun kurasını çekti

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahipleri 2 bin 600 konutun kurasını çekti.

Büyük bir heyecanla modern konutlarına kavuşan vatandaşlar, gezdirme amaçlı açık bırakılan örnek daireleri aileleriyle birlikte dolaştı. 1970′li yıllardan beri kamuoyunda dile getirilmesine rağmen gerçekleştirilemeyen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi, 40 yıl sonra hayata geçti.

Proje çerçevesinde, 11 mahallede oturan vatandaşlar için Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Nevşehir Belediyesi’nin işbirliği ile yaptırılan 75, 85, 95, 112 ve 137 metrekarelik 2 bin 600 konutun kuraları çekildi.

Proje, Türkiye genelinde TOKİ işbirliği ile yerel yönetimlerce uygulanan en önemli projelerden biri olarak kabul ediliyor ve toplam maliyetin 155 milyon TL civarında olduğu ifade ediliyor.

Kura çekimi sonrasında aileleri ile birlikte yeni yaşam alanlarını gezmeye gelen vatandaşlar, “Daireler ve çevre düzenlemesini çok iyi bulduk. Ayrıca, ticaret merkezleri, parklar, yeşil alanlar, okul, sağlık ocağı gibi her türlü ihtiyaç düşünülmüş. Buraya adeta yeni bir kent kurulmuş. Yapanlara çok teşekkür ediyoruz.” diye ifade ettiler.

0 yorum:

Yorum Gönder