Efsane çocuk Resul Balay vefat etti.

Türk Müziğinde arabesk rüzgarı estiği yıllarda İMÇ’de mantar gibi birbiri ardına boy gösteren çocuk yıldızlar arasında yıldızlaşan Resul Balay, minibüs muavini olarak vefat etti.

İMÇ’nin çocuk yıldızlarından efsane türkücü Resul Balay öldü. Arabeskin çocuk kralının arabesk yaşam öyküsü, türkü ve şarkıları gibi hüzünlü bitti… Bir zamanlar minibüsçülerin Orhan Gencebay ve Müslüm Gürses’ten sonra en çok dinlediği ses hayata minibüs muavini olarak veda etti.

Küçük Emrah, Küçük İbo, Küçük Ceylan onun en büyük rakipleriydiler kasetlerinin çıktığı yıllarda. Her biri ünlü bir yıldız olarak bugün “Büyük Emrah”, “Büyük İbo” ve “Büyük Ceylan” olarak ekmek yiyorlar müzik aleminden. Ama onlardan daha çok satış rakamı yakalamasına, daha büyük yankı uyandırmasına rağmen Resul Balay hep çocuk yıldız olarak kaldı. Böyle bir çocuğun gerçekten yaşayıp yaşamadığı bile tartışıldı bir dönem… Adı efsaneydi ama kendisi ortada yoktu.

Sonra ortaya çıktı. Dilovasında yaşıyordu ve minibüs muavinliği yapıyordu. Televizyonlara dahi çıktı ama “modern zamanlar” onu “arabesk zamanlar” kadar el üstünde tutmuyordu. O müzik dünyasında ekmek yiyemediği için minibüs muavinliğinden çıkardığı ekmek parası ile geçinmek zorundaydı…

 

1980′li yılların ortalarında kaset çıkarmak hayali ile İstanbul’a koşan ve bu uğurda merdiven altlarında yatarak şans arayan Resul Balay 11 yaşında Güneş Müzik firmasında aradığı şansı buldu. Firma sahibi Mustafa Güneş çocuk sanatçıların revaçta olduğu dönemde ona bir kaset yaptı ve efsane böylece doğmuş oldu…

11 yaşında çıkardığı ”Nazlı Yarim” türküsüyle meşhur olan, ardından çıkardığı ikinci albümündeki “sahipsizim” türküsü ile Türkiye’nin en çok dinlediği sesler arasına katılan Resul Balay çocukken yakaladığı şöhreti bir daha da yakalayamadı.

Muavin olarak hayatını sürdürürken hastalanan Resul Balay bir süredir tedavi gördüğü Kocaeli Umuttepe Tıp Fakültesi’nde hayata gözlerini yumdu.

Önce yerel gazeteler duyurdu ölüm haberini. Ancak daha önce de benzeri sansasyon haberler çıktığı için tereddüt etti herkes bu habere inanmakta. Aradığımız Dilovası Belediyesi yetkilileri haberin doğruluğunu teyit ettiler.

Resul Balay’ın cenazesi bugün öğle namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Dilovası’nda toprağa verilecek.

 

0 yorum:

Yorum Gönder