İzmir’deki NATO Üssü’nde El Kaide alarmı

Usame Bin Ladin’in öldürülmesinin ardından olası bir intikam saldırısına karşı harekete geçen polis, üssün çevresindeki 3 bin ev ve işyerini tek tek dolaşarak 10 bin kişinin kimlik sorgulamasını yaptı.

NATO, El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in 2 Mayıs’ta öldürülmesinin ardından eylem ihtimaline karşı Türkiye başta olmak üzere bütün üslerinde güvenlik önlemlerini arttırdı. NATO’dan gelen uyarıyla alarma geçen İzmir Emniyeti, kara üssüne dönüştürülmesi beklenen Şirinyer’deki NATO Güney Avrupa Hava Unsur Komutanlığı’nın bulunduğu Vecihi Akın Kışlası’nın çevresini göz hapsine aldı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden oluşturulan 20 kişilik özel ekip tarafından üssün yaklaşık 500 metrelik çevresini kapsayan alandaki 3 bin konutta oturan ve çalışan 10 bin kişi tek tek belirlendi. Muhtarlarla yapılan ortak çalışmada Nato üssünün tüm komşuları; kimin ne iş yaptığı, ne zaman taşındığı, sabıka kayıtları tek tek listelendi. Özel ekip T.C. kimlik numaralarını aldığı vatandaşlara kaç yıldır evde oturduklarını, daha önce oturdukları yeri, nerede çalıştıklarını, çocukları varsa hangi okula gittiğini veya nerede çalıştığını sorarak, kayıt altına aldı.

KRİTİK NOKTALARA ÖZEL KROKİ

ÜS çevresinde kritik noktalardaki binalar da olası bir saldırıya karşı özel krokilerle belirlendi. Üs çevresinde ikamet edenler, geçmiş yıllarda yapılaşmanın olmadığı semtte son yıllarda konut sayısının arttığını bu nedenle ikamet edenlerin profilinin de değiştiğini söyledi. Uzun yıllardır Şirinyer’de yaşayanlar, özellikle mayıs ayından bu yana polis denetimlerinin ve hareketliliğinin arttığını belirterek, ”NATO üssüne komşu olduğumuz için bu durumu yadırgamadık. Polisin aldığı bu önlem aynı zamanda hırsızlığın da azalmasına neden oldu. Bu da bizim için olayın sevindirici yanı” dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder