Hopa’da miting sonrası arbede

Artvin’in Hopa İlçesi’nde bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşma yapacağı AK Parti mitinginden önce çıkan olaylarla ilçe savaş alanına döndü. Polisin biber gazı kullandığı olaylar sırasında bir emekli öğretmen kalp krizinden öldü, polisin ve AK Parti’nin araçları hasar gördü. Miting sırasında olaylar duruldu ancak Başbakan’ın mitingi sonrası bir grup yine AK Parti konvoyuna taşlı saldırıda bulundu, bir koruma polisi Başbakan’ın da içinde bulunduğu seçim otobüsünden düşerek ağır yaralandı, güvenlik güçleri havaya uyarı ateşi açtı.

Başbakan Erdoğan’ın Hopa mitingi öncesi ilçede olaylar çıktı. Sabah saatlerinde mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı’na hakim bir binaya büyük boy CHP bayrağı, yanındaki binaya da ’AKP Hopa’dan defol! Gençlik Muhalefeti’ yazılı pankart asan grup, mitingin yapılacağı meydana inip eğlenmeye başladı. Aralarında CHP, ÖDP ve Halkevleri Derneği üyelerinin de bulunduğu belirtilen grup horop teperken, Cumhuriyet Meydanı üzerinde 3 helikopter alçaktan uçtu.

Hopa’da Başbakan’ın mitingi öncesi gerginlik

Gruptakilerin buna tepki için ’yuh’ çekip, HES’leri protesto için de ’Su haktır, satılamaz’ pankartı açınca polis müdahale etti. Protestocu grupta bulunan bazı kişiler kaldırım taşlarını sökerek polise atarken, polis tazyikli su ve biber gazı kullandı ve ilçe bir anda savaş alanına döndü. Göstericilerden ve polislerden yaralananlarla, biber gazından etkilenen çok sayıda kişiye ambulanslarda ve hastanede tıbbi müdahalede bulunuldu.

Bir süre de ara sokaklarda devam eden olaylar sırasında atılan taşlarla polis araçlarının yanı sıra Ak Parti’nin seçim otobüsleri ve partililere ait çok sayıda aracın camları kırıldı.

BAŞBAKAN’IN BULUNDUĞU OTOBÜS TAŞLANDI

Hopa Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitingin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon’a gitmek üzere helikopterin bulunduğu liman sahasına seçim otobüsüyle hareket etti. Miting alanından 300 metre kadar ayrılan Başbakan Erdoğan’ın içinde bulunduğu seçim otobüsü ve konvoydaki araçlar bazı gruplar tarafından taş yağmuruna tutuldu.

Hızlanan otobüsün üzerindeki koruma polisi bir anda dengesini kaybedereki düşerek ağır yaralandı. Ortalık bir anda karışırken, güvenlik güçleri havaya ateş açtı. Hastaneye kaldırılan ve henüz kimliği öğrenilemeyen koruma polisinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

KALP KRİZİNDEN ÖLÜM

Başbakan Erdoğan’ın Hopa mitingine gelmeden önce Cumhuriyet Meydanı’nda çıkan olaylarda yaralanıp hastaneye kaldırılanlar arasında bulunduğu ileri sürülen Metin Lokumcu, kalp krizinden yaşamını yitirdiği belirtildi.

Metin Lokumcu’nun emekli öğretmen olduğu ve sabahki olaylar sırasında biber gazından etkilendiği öne sürüldü.

0 yorum:

Yorum Gönder