Fenerden küme düsmeye karsı 2 formül

İstanbul Büyükşehir ile İBB adında birleşmek ya da yabancılarını bir yıllığına kiralamak. Fenerbahçe yönetimi işte bu iki seçeneği masaya yatırdı.

Radikal gazetesi yönetimin en kötü senaryoya karşı hazırladığı iddia edilen iki formülü yazdı. Gazete sürmanşetten “Fener Cumhuriyeti’ne belediye formülü” başlığıyla duyurdu. Haberin ayrıntıları ise şöyle:

Şike soruşurmasında yeni gözaltılar
Kamuoyu güne şok gözaltılarla uyandı. Şike soruşturması kapsamında biri yönetici diğeri futbolcu olmak üzere iki kişi gözaltına alındı.
BİRİNCİ ŞIK

Birinci şık Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyespor (İBB) ile birleşecek. Fenerbahçe’nin adı İBB, İBB’nin adı Fenerbahçe olarak sadece kâğıt üzerinde değiştirilecek. Ya da ‘İBB Fenerbahçe’ adıyla sahaya çıkacak. TFF ve Fenerbahçe borsaya açık şirket olduğu için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) birinci seçeneğe karşı çıkar ve ‘vize’ vermezse, bu kez ikinci formül devreye sokulacak.

İKİNCİ ŞIK

İkinci formüle göre ise Fenerbahçe’nin yabancı futbolcuları bir yıllığına İBB’ye kiralanacak. Bir yıl Bankasya Ligi’nde oynayacak Fenerbahçe, gelecek sezon Süper Lig’e yükseldiğinde bu futbolcuları geri alacak. Böylece yabancı futbolcuların sözleşmesinde ‘takım küme düşmesi halinde futbolcu serbest kalır’ şartı varsa, bu şekilde geçersiz kalacak ve fiyatları yaklaşık 100 milyon euroyu bulan futbolcular külüpte kalmış olacak. Fenerbahçeli yöneticilerin İBB ile bu konuda temas kurdukları da öğrenildi. Tabii bu formülü devreye sokabilmek için TFF’nin resmi kararından önce kiralamanın gerçekleştirilmesi gerekiyor.

TFF’NİN KARARI BEKLENİYOR
Elbette Fenerbahçeliler, düşmeyeceklerini düşünüyor. İddialara karşı da hem yerli hem de yurtdışından futbol hukuku konusunda uzman isimlere rapor hazırlatıyor. İlk iş bu iddialara karşı yapılacak hukuksal mücadele şeklinde olacak. Ancak TFF yönetiminin kararı küme düşme şeklinde olursa diğer iki formülden bir çıkış yolu aranacak.

Fenerbahçe’den bir yıldız daha gidiyor
Fenerbahçe’de gemiyi terkeden terkedene. Topa ayağını vurmadan satılan Emenike’den sonra taraftarın gözbebeği futbolcusu da ayrılıyor TIKLAYIN

‘KAYSERİ İŞİ’ BİRLEŞMELER
Türk futbolunda bundan önce üç önemli birleşme veya isim hakkı satın alma olayı (kamuoyunda hülle olarak yorumlanan) gerçekleştirildi. 2003-04 sezonunda Süper Lig’den düşen Kayserispor, aynı sezon Süper Lig’e yükselme hakkı elde eden Erciyesspor ile isim değişikliği yapıp, Süper Lig’de oynamaya devam etti. Büyük bir çöküş yaşayıp amatör kümeye kadar düşen Türk futbolunun çınarlarından Göztepe AŞ de 2008’de Aliağa Belediyespor’un yarışma haklarını satın alarak 3. Lig’de mücadele etmeye başladı.

Federasyonun, 2007-08’de Süper Lig’de oynayan Gençlerbirliği Oftaşspor’un Gençlerbirliği ile ‘organik bir bağı olduğu’nu bildirmesi üzerine, kulüp, 2008’de ismini Hacettepespor olarak değiştirip 2008-09 sezonunda ligde yoluna devam etti.

‘TFF İZİN VERMEMELİ’
Peki Fenerbahçe ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un olası birleşmesi hukuken mümkün mü? Spor hukukçusu Kemal Kapulluoğlu, böyle bir adıma Türkiye Futbol Federasyonu’nun izin vermemesi gerektiğini savunuyor: “TFF, kendi yaptırımını boşa çıkartacak bir uygulamaya izin vermemeli. Çünkü siz bir ceza veriyorsunuz ama cezayı alan bunu boşa çıkartacak bir işlem yapıyor, bu normal değil.”

2004’te Kayserispor ile Erciyespor arasında yapılan isim değişikliğini de yorumlayan Kapulluoğlu, “O zaman taraflar, Süper Lig’e çıkan takımın ismine şehrin adının verilmesini talep ettiler. Bu da masum bir talep olarak değerlendirilip kabul edildi. Gizli bir niyet görülmedi yani” diye konuştu.

FENER’İN KADERİNİ SPK ÇİZER
Türkiye Futbol Federasyonu’nun izniyle, amatör ve profesyonel tüm futbol faaliyetlerini halka açık şirketi Sportif AŞ’ye devreden Fenerbahçe’ye Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) bu konuda henüz onay çıkmadı. SPK yetkilileri, federasyonun izninden önce yaptıkları açıklamalarda, Fenerbahçe Futbol Takımı’nın, Sportif AŞ’ye devrinin soruşturmadan etkilenebileceğine dikkat çekerek, “TFF, futbolcu değerini etkileyen karar alırsa devir zorlaşır. Belirlenen değerlerden oyuncular Sportif AŞ’ye alınmayabilir” değerlendirmesinde bulunmuştu.

SPK’nın bu konudaki incelemesi sürerken, Fenerbahçe Sportif AŞ, Volkan Babacan’ın ardından Emenike’nin de transferini borsaya bildirdi. Sportif AŞ, futbol takımını 134.1 milyon değer üzerinden devralmıştı. Fakat, TFF’nin şike soruşturması sonunda takımı küme düşürmesi, şampiyonluğunu alması ve Şampiyonlar Ligi’ne katılmasına izin vermemesi yönünde kararlar alması halinde takımın belirlenen değeri karşılamasını neredeyse imkânsız kılacak. SPK’nın bu birleşmeye onay vermemesi durumunda, Fenerbahçe’nin Sportif AŞ’nin bünyesinden çıkacak olan futbolcularını, şike soruşturması sonuçlanana kadar başka bir kulübe devretmesinin önü açılacak.

BAŞKA KULÜBE DEVİR ZOR
SPK’nın birleşmeye onay vermesi halinde ise futbolcuların başka bir kulübe devredilmesi teknik olarak güçleşecek. Çünkü futbolcuların başka bir kulübe verilmesi, malvarlığını azaltma olarak yorumlanacak. Birleşmenin onaylanması durumunda ayrıca şike soruşturması sonuçlanana kadar Fenerbahçe’nin futbol takımının başka bir takımla birleştirilmesi de çok zor. Zira, böyle bir birleşmenin gerçekleşmesi için halka açık şirketin ortaklarına çağrı yapılması gerekliliği var.

Birleşmenin onaylanmaması durumunda takımın başka bir takımla birleşmesi için yine SPK’nın izni gerekecek. Çünkü halka açık şirket gelirinin tamamını futbol takımından sağlıyor.

Kaynak : http://www.internethaber.com/fenerden-kume-dusmeye-karsi-2-formul-362221h.htm#ixzz1TTdrLwmV

Digg this! Add to del.icio.us! Stumble this! Add to Techorati! Twitter Share on Facebook! Reddit! Yahoo Messenger Yazar admin


Yayınlanan Kategoriler Spor Etiketler :BAŞKA KULÜBE DEVİR ZOR, Fener Cumhuriyeti'ne belediye formülü, Fenerbahçe yönetimi, Fenerden küme düsmeye karsı 2 formül, FENER’İN KADERİNİ SPK ÇİZER, İBB, İKİNCİ ŞIK, İstanbul Büyükşehir, şike soruşturması, Şike soruşurmasında yeni gözaltılar

Bir Cevap Yazın Cevabı iptal etİsim *

E-posta * (will not be published)

İnternet sitesi

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz:

Kategori bilgisayarCep TelefonuDiyetDizilerDünyaEğitimEkonomiFeaturedGenelGüncelinternetİstanbulKanal İstanbulKobiKonutMagazinOtomobilSağlıkSecim 2011SinemaSiyasetSporTeknolojiTorba YasaTurizmTürkiyeYaşam Vatan Son Dakika MetaKayıt OlGirişYazılar RSSYorumlar RSSWordPress.org Son Yorumlar nuray in Erken Emeklilik Yasa Tasarısı 2010-2011
"erken emeklilikte, çocuklar doğmadan önce sigortalı olma koşulu ile ilgili …"seval in Şeker Hastası Olanların Yemesi Gereken Gıdalar
"Merhaba ben sewal 12 yıldır tıp 1 diyabet hastasıyım elimden geldiği kadar…"yasin in Sözleşmeli Er Başvuru Şartları ve Başvuru Formu
"slm acemi birligimi ısparta 40kıncı alayda yapdım ustabirligimide mardin mid…"seval in Şeker Hastası Olanların Yemesi Gereken Gıdalar
"Bana ulaşmanız için ne yapabilirim .…"seval in Şeker Hastası Olanların Yemesi Gereken Gıdalar
"Merhaba ben 12 yıldır tıp 1 diyabet hastasıyım diyetimi yapmak düzenli bes…" En Çok Yorumlananlar Torba Yasa'da Bağ-Kur'luya Erken Emeklilik Fırsatı Sözleşmeli Er Alımı ve Sözleşmeli Er Şartları 2011 Emeklilik için yaşı bekleyenlere müjde! Muhteşem Yüzyıl dizisi RTÜK'e şikayet yağmuru - 2. bölüm fragmanı - dizi izle Erken Emeklilik Yasa Tasarısı 2010-2011 Kayseri Toki Kura Çekilişi Sonuçları Son Makaleler Askerlik kısalıyor!Emekli aylıkları neden düşüyor?MTV 2.Taksit Ödeme Süresi UzatıldıKredi kartı kullananlar dikkat!Başbakan’a iş dünyasından tam destekFenerden küme düsmeye karsı 2 formül Etiket Bulutu AnkaraBaşbakan Recep Tayyip ErdoğanBirCEP TelefonudiyabetDiyetEdenEkonomifacebookFenerbahçegalatasarayGenelgoogleHaberinternetkanserKOBİkosgebmemurMetinMuhteşem YüzyılNinreklamSağlıkSGKSosyal Güvenlik KurumutokiToplu Konut İdaresiTorba KanunTorba TasarıTorba YasaTorba yasada neler var?torba yasa maddeleritorba yasa ne zaman çıkacaktorba yasasında neler varTorba Yasa TasarısıTürkiyeYaYaşamYeniYÖKİlkİstanbulŞEKERşeker hastalığı sohbetcabadak.xml

Cover WP Theme

© 2011 Güncel Bilgi Paylaşım Sitesi

Kişisel web sitesiKişisel web sitesi

0 yorum:

Yorum Gönder