Köylülerden seçim protestosu





İlgili Haberler:  Gül oyunu kullandı
  Cumhurbaşkanı eşi ve oğluyla oy kullandı
  Seçim Heyecanı Başladı
  Sinop 2011 seçim sonuçları - Türkiye Genel Seçimleri
  Van'da sahte oy pusulası
  Sahte oy pusulasıyla yakalandılar
  Seçim simsarları sahnede
  Seçim Öncesi Ak Parti'ye çirkin oyun
  Seçim Heyecanı Başladı
  Tunceli 2011 seçim sonuçları - Türkiye Genel Seçimleri
  Seçim Heyecanı Başladı
  Yozgat 2011 seçim sonuçları - Türkiye Genel Seçimleri
  Ecel sandık başında geldi
  Oyunu kullandıktan sonra ölen Akın toprağa verildi
12 Haziran 2011 Pazar - 16:18 - Hürriyet Köylülerden seçim protestosuVerilen seçim vaatlerinin yerine getirilmemesi nedeniyle Nevşehir ve Ağrı'da toplam üç köy sandık başına gitmedi. Doyduk Köyü Muhtarı Hacı Mehmet Güngör konula ilgili olarak,"Sandığa gidilmeyerek köyün sorunlarının kamuoyuna taşınabileceği düşüncesi ile oy kullanmadık" dedi. Foto galeri için tıklayın

Seçim 2011 (Son Detaylar)

Doğu Anadolu Bölgesi’nde oy verme işlemi saat 07.00’de başladı. Erken saatlerde sandık başına gidenler oylarını alınan geniş güvenlik önlemleri altında kullanırken, sandık görevlileri saat 14.00 ile 15.00 arasında yoğunluk yaşanabileceğini söyledi. Ağrı’nın Eleşkit ilçesine bağlı Hürriyet ve Arifbey Köyleri ise sandığı protesto etti.

Köylerine köprü yapılması için 1972 yılında etüd çalışması yapıldığını, ancak bugüne kadar bir kazma bile vurulmadığını belirten Arifbey Köyü Muhtarı Ercan Yıldız, seslerini duyurmak için Hürriyet köylü ile birlikte sandığa gitmeme kararı aldıklarını söyledi. Artık kandırılan seçmen olmak istemediklerini vurgulayan Muhtar Ercan Yıldız şöyle konuştu:

"Şeyran Deresi, köyümüze 500 metre uzaklıkta olan Erzurum- Ağrı karayoluna bağlantımızı kesiyor. Dereye bir köprü yapılsa Ağrı ya da Eleşkirt ilçesine 16 kilometre uzaklıktayız. Ama tek şeritlik, 30 metrelik bir köprüyü bize çok gördükleri için altarnatif yoldan 35 kilometre yol katedip gidebiliyoruz. Bu nedenle Arifbey ve Hürriyet köyleri olarak sandığı protesto etme kararı aldık. İki köyde yaklaşık 400 seçmen var. Seçimler öncesi Cumhurbaşkanı, Başbakan ve milletvekilleri olmak üzere birçok yere köyümüzün durumunu anlatan mektup yazdık. Bir arpa boyu yol alamadık. Sesimizi duyurmak için sandığı protesto ediyoruz."

KÖYLÜLERİN SANDIK PROTESTOSU
Nevşehir’in Kozaklı İlçesi Doyduk Köyü’nde,45 yıldan bu yana sulama barajlarının tamamlanamamasını protesto eden köylüler sandığa gitmedi. Köyde taşımalı eğitim nedeniyle kapatılan eski ilkokul binasında sabah 8.00’de başlayan oy verme işlemini sadece 3 sandık görevlisi yerine getirdi, sandığa kayıtlı 137 seçmen sandığa gitmedi. Oy kullanmayan köylüler, tek sandığın bulunduğu eski ilkokul bahçesi önünde sohbet ederek zaman geçirdi. Doyduk köyü muhtarı Hacı Mehmet Güngör yaptığı açıklamada,hizmetten mahrum kalan Doyduk Köyü’nün ihmal edildiğini belirtti. Doyduk Sulama Barajının yapılacağı gerekçesiyle yıllardan beri İl Özel İdare’sinden hizmet alamadıklarından yakınan Güngör, köydeki tüm çalışmaların köylülerin ortak çalışmaları sonrasında gerçekleştirilebildiğini söyledi.

Güngör, 1966 yılında tarım ve hayvancılığın ana ekonomik güç konumunda olarak nitelendirdiği köyde 50 bin dekarlık alanın sulanabileceği 5 bin dekarlık araziyi kapsayan sulama barajının projelendirildiğini söyledi. Muhtar Hacı Mehmet Güngör, şöyle dedi:

"Barajın yapımı dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz tarafından atılmasına karşın bugüne geldiğimizde sadece yüzde 10’luk bölümü tamamlandı. Baraj yapımı nedeniyle köylülerimizin arazileri ve 65 e yakın ev de kamulaştırıldı. Ancak, bedeller bir türlü ödenmedi. Köylümüz büyük şaşkınlık içerisinde. İçme suyu ve kanalizasyon sorunumuzu yine köylülerin ortak çalışmaları ile tamamladık, İl Özel İdaresi sadece tamir çalışmalarında kullanılmak üzere boru sağladı."

Her türlü girişime ve siyasi alandaki çabalarına karşın bir türlü köylerine hizmet alamadıklarından yakınan Güngör, şöyle devam etti:

"Doyduk Köyü ile Kalecik beldesi arasında 5 kilometrelik yok toprak,yağmur yağdığında adeta çamur deryası oluşmaktadır. Doyduk Sulama Barajı nedeniyle bu alanda kamulaştırıldığı için yol yapılayacağı yetkililerce ifade edildi.Hiç bir milletvekilimiz de köyümüze kadar gelip sorunlarımızı dinlemedi. 1 ay içerisinde 10 kez İl Özel İdaresi’ne gitmeme rağmen çözüm oluşturulamadı."

Doyduk Köyü Muhtarı Hacı Mehmet Güngör, hiçbir seçmenin özgür idaresine müdahalede bulunulmadığını belirterek, bu konuda köyde yaşayan tüm seçmenler tarafından sandığa gidilmeyerek köyün sorunlarının kamuoyuna taşınabileceği düşüncesi ile oy kullanmadıklarını kaydetti. Doyduk Köyü’nden Osman Ünal da köylülerin ortak kararı ile sandığa gidilmediğini belirterek, demokratik hakların kullanıldığını kaydetti. Köylülerin tepki amacıyla oy kullanmadığı Doyduk Köyü’nde jandarma geniş güvenlik önlemi aldı.

0 yorum:

Yorum Gönder