Enerjinizin tükendiğini hisettiğiniz anda ve kendinizi bitkin hissetiğiniz anlarda, size enerji verecek önerilerimiz var.
1. Aç olmasanız bile kahvaltı yapın. Böylece kendinizi daha hayat dolu hissedeceksiniz. Kahvaltı eden kişiler kendilerini gün boyu fiziksel ve zihinsel olarak daha dinç hissediyor.
2. Üç ya da dört saatte bir yemek yiyin. Üç küçük ana öğün ve gün boyu iki atıştırma kan şekerinizi ve enerji seviyenizi gün boyu yüksek tutar. Buradaki küçük kelimesine dikkat! Büyük yemekleri hazmetmesi daha fazla enerji gerektirir bu da uyuşukluk yaratır.
3. Liflere saldırın. Liderler kan akışınıza yavaş ve düzenli bir şekilde girer ve enerjiniz daha uzun süre olur
4. Omega 3’ler beyninize yararlıdır. Tuna ve Som balığı gibi balık türlerinde, cevizde ve kanola yağında çok bulunan Omega 3, beyin hücrelerini sağlıklı tutar ve zihninizi açık tutar.
5. Su için. Kanınızın ve diğer vücut sıvınlarının büyük bir oranı suda oluşur. Çok az susuz kalsanız bile kanınız kalınlaşır ve kalbiniz organlarınıza daha çok kan basıncı yapmaya başlar. Bu da yorgunluğa neden olur.
6. yorgun hissetmemek için Öğleden sonra kahve içmeye dikkat edin. İki ya da üç bardak kahvede bulunan 200-300mg kafein öğleden sonra sizi zinde tutacaktır ancak öğleden sonra ya da akşam saatlerinde çok fazla kahve içerseniz uyku kaliteniz düşecektir.
7. Çok yorgunsanız duş alın ya da yüzünüzü yıkayın. Kendinizi çok yorgun hissediyorsanız duş alın. İki Hidrojen bir oksijen kendinizi iyi hissettirir.
8. Düşüncelerinizi boşaltın. Korku, sinir, gerginlik gibi düşüncelerinizi yakın arkadaşlarınızla paylaşın.
9. Kin tutmayın. Birşeye karşı sinirliyseniz ya da kininiz varsa devamlı stres altındasınız demektir. Bu kalp atış hızını artırır ve bağışıklık sisteminiz zayıflar.
10. Müzik dinleyin ruh halinizi düzeltmek için müzik dinleyin. Müzik, tansiyonunuzu düşürür ve enerji verir. Yapılan bir araştırmaya göre müzik dinleyerek koşan kişiler, birşey dinlemeden koşanlara göre daha hızlı hareket ediyor ve koşuyor.
11. yorgun hissetmemek içinDerrrriiiin nefes alın. Yani diyaframınızı şişirin. Karnınız havayla dolsun ve şişsin. Yavaşça nefes verin.
12. Etrafı toplayın. Dağınık olmayan bir ortam kendinizi daha iyi hissettirecektir.
13. İyilik yapın. Gönüllü olarak bir yerde çalışmak enerjinizi altı yolda artırır: daha mutlu olursunuz, hayattan zevk alırsınız, kendinize güveniniz yerine gelir, hayatınız üzerinde kontrolünüzün olduğu hissine kapılırsınız, fiziksel sağlığınız yerine gelir ve ruh haliniz iyileşir.
14. Akşam 8’den sonra TV izlemeyin ya da bilgisayarla uğraşmayın. Televizyon ya da monitörden yayılan parlak ışık daha geç saatte daha zor uyumanıza neden olur. Nedeni ise ışığın, güneş batmasıyle beyne uyku vaktinin yaklaştığını anlatan melatonin hormonunun salgılanmasını önlemesidir.
15. Alarmlı saatinizi saklayın. Uyanmanıza ne kadar süre kaldığınızı görmek sizi strese sokar ve kalitesiz bir uyku geçirirsiniz. Ayrıca beyniniz bir türlü uyanmaz.
16. yorgun hissetmemek içinEvcil hayvanınızı ayrı bir odaya koyun. Geceleri hayvanlar horlar, etrafta dolaşır ve sizi rahatsız edecek haraketler yapar. Tüylü arkadaşınızı başka bir odaya koymayı düşünün.
17. Sıcaklığı düşürün. Geceleri üzerinize yorgan ya da battaniye alacak kadar soğuk bir oda derecesi ayarlayın. Bu, çevre sıcaklığının vücut içi sıcaklıkla aynı olmasını sağlar. Kışları pencereyi hafif açık bırakmanız ya da klima kullanmanız iyi olabilir.
18. 15 dakika kuralını uygulayın. Eğer yatağa girdikten 15 dakika içinde uyuyamazsanız yataktan çıkın ve kafanızı rahatlatacak birşeyler yapın. Okuma, meditasyon yapma ya da örgü örme örnek olarak verilebilir. Ama sakın bilgisayar başına geçmeyin ya da televizyon izlemeyin. Uykunuzun geldiğini hissedince de yatağa geri dönün.
19. Egzersiz yapın. Henüz neden olduğu bilinmese de aerobik alıştırmalar daha kısa sürede uykuya dalmanızı ve gece boyunca daha az uyanmanızı sağlar.
20. Alkole dikkat. Alkol almanız uykuya dalmanızı zorlaştıracaktır. Alkolün etkisiyle uyuya kalıp aniden uyandığınızda daha zor uyursunuz.
0 yorum:
Yorum Gönder