MEB 2011 Ehliyet sınav sonuçları (MEB Basın Açıklaması)

MEB 20 Ağustos ehliyet sınav sonuçları sonunda açıklandı. Ehliyet sınav sonuçları online öğrenme ve ehliyet sınav sonuçları T.C kimlik no sorgulama paneli aktif. MEB 20 Ağustos 2011 ehliyet sınav sonuçları 8 Eylül açıklaması ve ehliyet sınav sonuçlarını merakla bekleyenler erken müjde.

MEB 20 Ağustos ehliyet sınav sonuçları sonunda açıklandı. Ehliyet sınav sonuçları online öğrenme ve ehliyet sınav sonuçları T.C kimlik no sorgulama paneli aktif. MEB 20 Ağustos 2011 ehliyet sınav sonuçları 8 Eylül açıklaması ve ehliyet sınav sonuçlarını merakla bekleyenler erken müjde.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) EĞİTEK tarafından merakla beklenen ve gecikme ile sürücü adaylarının adeta çılgına döndüğü 20 Ağustos 2011 tarihli ehliyet sınavı sonuçları bugün açıklandı. MEB Çarşamba günü yaptığı basn açıklamasında araya giren bayram tatili nedeniyle uzayan çalışmaların ancak Cuma günü tamamlanmasını açıklamıştı. 20 Ağustos 2011 Ehliyet sınav sonuçları için meraklı bekleyişe giren sürücü adayları ise bu açıklama karşısında tepkilerini yorum yağdırarak dile getirdi. MEB daha fazla tepki çekmemek için ehliyet sınav osnuçları açıklamasını 8 Eylül Perşembe günü yaptı. Cumartesi günü sınavdan başarılı olan adaylar direksiyon sınavına girecekler.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Sürücü ehliyeti için 8 yıllık temel eğitim şartı, hayata geçiyor. İlkokul mezunları, artık ehliyet alamayacak. Sürücü adaylarıyla ilgili 1996′da Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılan değişiklik, tartışmalara yol açmıştı. Ehliyet için 5 yıllık ilkokul eğitim şartı, 8 yıllık temel eğitim olarak değiştirilmişti. İtirazlar, yasanın uygulanmasını üç kez erteletti. Milli Eğitim’in, ilkokul mezunlarına 2006′da tanıdığı süre 5 Temmuz’da doluyor.

Adaylar hangi sınavlara tekrar girecek, kaç sınav hakkı bulunuyor?
Sürücü adaylarının Ehliyet sınavları için 5 sınav hakkı bulunuyor.Adaylar 5 kere teorik 5 kere de uygulama sınavına girme haklarını bitirdiğinde ise yeniden başvuru yapmaları gerekiyor. Teorik sınav yazılı, uygulamalı sınav ise direksiyon sınavı anlamına gelmektedir. Sürücü adayları ise teorik sınavda uygulanan Motor, İlkyardım, Trafik ve Çevre bilgisi testlerinden 70 puanın altında aldıkları testin sınavına girecekler. Yani başarılı oldukları bölümden tekrar teste tabi tutulmayacaklar.

Ehliyet için gerekli tüm belgeler şunlardır;
Diploma Fotokopisi (Aslı İle Birlikte) veya Öğrencilerden 2 adet öğrenci belgesi asıl olacak
Nüfus Cüzdan Fotokopisi
13 Adet Fotoğraf
Savcılıktan Temiz Kağıdı
( Adliyeden Ehliyet için olacak )
Sağlık Raporu (Tek tabibten veya hastaneden sürücü olur raporu )
Evli Bayanlardan Evlilik Cüzdanı Fotokopisi
Kan Gurubu Kartı
Ehliyet sınıfları
“A1″ Sınıfı Sürücü Belgesi : Motorlu bisiklet kullanacaklara,
“A2″ Sınıfı Sürücü Belgesi : Motorsiklet kullanacaklara,
“B” Sınıfı Sürücü Belgesi : Otomobil, Minibüs veya kamyonet kullanacaklara,
“C” Sınıfı Sürücü Belgesi : Kamyon kullanacaklara,
“D” Sınıfı Sürücü Belgesi : Çekici kullanacaklara,
“E” Sınıfı Sürücü Belgesi : Otobüs kullanacaklara,
“F” Sınıfı Sürücü Belgesi : Lastik Tekerlekli Traktör kullanacaklara,
“G” Sınıfı Sürücü Belgesi : İş Makinası türünden motorlu araç kullanacaklara,
“H” Sınıfı Sürücü Belgesi : Özel tertibatlı olarak, imal, tadil veya teçhiz edilmiş motorsiklet veya otomobil türünden araçları kullanacak hasta ve sakatlara,
“K” Sınıfı Sürücü Aday Belgesi : İki veya çok taraflı anlaşmalar uyarınca sınıflarına göre araç kullananlara belli süre ile verilen belgedir.

Ehliyetsiz Sürücü Kurbanı Genç Kız defnedildi
Balıkesir’in Edremit ilçesinde, hastane dönüşü karşıdan karşıya geçerken ehliyetsiz bir sürücünün kurbanı olan Cansu Ürer’in (23) cenazesi, Manisa’nın Soma ilçesinde toprağa verildi. Ürer’in, İstanbul Bilim Üniversitesi Ebelik Bölümü 3. sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi. Genç kıza çarpıp kaçtığı idida edilen 10 RF 702 plakalı panelvanın sürücüsü Y.A. ise jandarmanın takibi sonucu yakalanarak, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

TIR’a çarpan sürücü bir saatte kurtarıldı
TEM Otoyolu Hasdal mevkiinde bir kamyon, önünde seyreden TIR’a arkadan çarptı. Sürücü kabininde sıkışan kamyon şoförü, itfaiyenin yaklaşık bir saatlik çalışmasıyla kurtarıldı. Yaralı, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kaza, TEM Otoyolu Hasdal mevkiinde, saat 03.30 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, Kadıköy Sebze ve Meyve Hali’nde mal indiren Mehmet Çil, 17 RK 100 plakalı kamyonuyla Çanakkale’ye doğru yola çıktı. Demir, Okmeydanı Kavşağı’nı yaklaşık 3 kilometre geçtikten sonra aynı istikamette ilerleyen Osman Demir’in (44) kullandığı 34 DK 9915 plakalı TIR’a arkadan çarptı.
Kamyon şoförü, çarpmanın şiddetiyle hurdaya dönen kabininde sıkıştı. Kazayı gören diğer sürücüler durumu polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye, Mehmet Çil’i kurtarmak için çalışmalara başladı. TIR’ın kaza sırasında arızalanması sebebiyle hareket ettirilememesi çalışmaları olumsuz etkiledi. Arızanın giderilmesiyle TIR ileri alındıktan sonra kurtarma çalışmaları yeniden başladı. İtfaiye ekipleri, kanlar içerisinde kurtarılmayı bekleyen Mehmet Çil’i, kamyonun kapısını ve sürücü kabinini keserek çıkarttı. Yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından kurtarılan Mehmet Çil, ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Çil’in hastanedeki tedavisi sürüyor.
Kamyonun çarptığı TIR’ın sürücüsü Osman Demirci, kamyonun aşırı hızlı olduğunu ve boş olan yolda kendi aracına çarptığını ileri sürdü. Demirci, kamyon şoförünün uyumuş olabileceğini iddia etti.
Kaza sebebiyle TEM Otoyolu Edirne istikametinde trafikte aksamalar meydana geldi. Trafik ekipleri, araç geçişlerini tek şeritten kontrollü olarak verdi. Kurtarma çalışmaları sırasında ise yol trafiğe tamamen kapatıldı. Kazaya karışan araçların kaldırılması ve yolda kumlama yapılmasının ardından trafik normale döndü.

0 yorum:

Yorum Gönder