Kıvanç Süleyman’ı tahtından indirir mi?

VE sonunda yılın en iddialı yapımlarından biri olan Kuzey Güney’le tanıştık önceki akşam. Kıvanç Tatlıtuğ, karşısında güçlü bir kadın oyuncu olmadan, o bilindik zengin-şımarık-salon erkeği tiplemesinden uzakta, daha çok Ezel’in ‘Sekiz’indeki misafir oyunculuğunu hatırlatan bir tiplemeyle çıktı seyircisinin karşısına. Bir anlamda en büyük sınavına soyundu bu defa.

Kaslarının sırrı ağır askeri eğitimde gizli…

HER İKİ GRUPTA DA BİRİNCİ ÇIKTI
Ya tek başına bir star olarak seyirciyi peşinden sürüklemeyi başaracaktı ya da bu iddialı projenin hakkını veremeyecek ve Kuzey’in altında kalacaktı. Hiç uzatmadan ilk bölümden izlenimimi söyleyeyim; başardı. Babasıyla (ki burada Mustafa Avkıran’ın da hakkını teslim etmek lazım, gerçekten çok iyiydi) karşılıklı sahnelerinde yüzündeki öfke, yalnızlık ve yansıttığı sevgi açlığı hissiyle çok başarılıydı. Recep İvedik’e yaptığı göndermelerde, sürekli arıza çıkaran psikopat hallerde, sevdiği kızı kardeşine terk eden yıkılmış âşık tiplemelerinde oyunculuk çıtasını bariz yükseltti.

Tam kadro ‘Kuzey Güney’

Kardeşi Güney (Buğra Gülsoy), Cemre rolündeki Öykü Karayel, Kuzey’in kankası Ali (Rıza Kocaoğlu) ve elbette daha ilk bölümden herkesi kendisine hayran bırakan annesi (Semra Dinçer) rollerinin hakkını verdiler. İlk bölümünden her iki reyting grubunda birinci çıkan yapımı, hep birlikte omuzlayıp, ilk gecesinden milyonlara seyrettirdiler. Elbette gözümüze takılan şeyler de vardı. Fonda, aynı grubun başka bir kanalı olan Star’ın yakında başlayacak dizisi Firar’ın reklamlarının gözümüze sokulması hiç şık durmadı mesela. Ya da bir gece önce kaza yapıp birini öldüren Güney’in ertesi sabah girdiği sınavda İTÜ’yü kazanması, acaba kaza yapmasa ODTÜ’yü mü, Boğaziçi’ni mi kazanacaktı? diye sordurdu bize. Ama ne yapsın Kanal D, reytingler bugünlerde aslanın ağzında değil, midesinde. Baksanıza dizilerin şampiyonu koskoca Kanal D bile kardeş kanalı adına telaş içinde. Burada bir paragraf da Kuzey’in babasının sevgisizliği için açmalıyım. Sert babalar… Aslında çocuklarını onlar suçlu yaparlar… İşte buna örnekti Kuzey’in hayatı. Çocuklarınıza yumuşak davranın beyler, sevin onları. Öyle içinizden, belli etmeden, gece uyurken falan da değil. Öpe koklaya, onu sevginize doyura doyura büyütün.

‘PAYLAŞMAYANLAR PAYLAŞILACAK’
Oyku Karayel resimleriGelelim sadede efendim. Mesele Kuzey Güney’in iyi bir dizi olup olmamasında değil aslında. Asıl mesele Muhteşem Süleyman karşısında, önümüzdeki çarşamba tutunup tutunamayacağında. Geçen senenin reyting şampiyonu Kanuni ile Hürrem’e alternatif olup olamamasında. İşte bunu tahmin etmek gerçekten güç sevgili seyirciler. Sonucu, önümüzdeki çarşamba hep birlikte göreceğiz. Önümüzdeki çarşamba akşamı, ekran tarihinin en sert reyting kavgalarından birine tanıklık edeceğiz. Belki de durum tıpkı Güney’in golf sahasında söylediği gibi olacak. “Paylaşmayanlar, paylaşılacak.” İyi olan kazansın…

GAZETE HABERTÜRK / BÜLENT İPEK

KASLARININ SIRRI AĞIR ASKERİ EĞİTİMDE GİZLİ

HER şey 6 ay önce başladı. Aşk-ı Memnu dizisinin ardından televizyona bir sezon ara veren Kıvanç Tatlıtuğ’un yeni sezonda Kuzey Güney dizisinde başrol oynayacağı bundan 6 ay önce kesinleşti. Türkiye’yi ekrana kilitleyen Aşk-ı Memnu’daki çapkın Behlül’ü unutturmak isteyen Kıvanç Tatlıtuğ bunun için ilk adımı Ezel’deki psikopat Sekiz karakterini oynayarak atmıştı. Yarım kalan imaj değiştirme operasyonunu tamamlamak için Kuzey Güney dizisi Kıvanç’a biçilmiş kaftan oldu.

Lise çağında, okulda başarısız, mahallede kavgacı, evde geçimsiz, aşkta kaybeden bir mahalle serserisi karakteri olan Kuzey, adeta onun için yazılmış gibiydi. Kıvanç, hemen ruhsal ve fiziksel olarak rolüne hazırlanmaya başladı.

ARA KARANFİL’DEN BOKS ÖĞRENDİ
Kıvanç Tatlıtuğ altı ay önce spor salonuna kaydolarak düzenli spora başladı. Hem dizideki boks sahneleri için, hem de çekimlerde koçluk yapması için adını daha önce Bülent İnal, Açelya Elmas gibi isimlerin hocası olarak duyuran eski Türkiye ve dünya boks şampiyonlarından Ara Karanfil’in kapısını çaldı. Ara Karanfil, kendisinin de rol aldığı diziye Kıvanç’ı gerçek bir boksör gibi hazırlamak için sıkı bir program uyguladı. Dört ay boyunca her gün en az iki saat boks eğitimi aldı.

BEYAZ ET VE KURUYEMİŞ YEDİ
Bu sırada sadece boks eğitiminin yeterli olmayacağını anlayan Tatlıtuğ, göbeğinden ve fazla kilolarından kurtulmak için beslenme ve yaşam koçuyla anlaştı. Önce Banu Kazanç’ın beslenme ve diyet danışmanlığı merkezinin yolunu tuttu. Amacı sadece zayıflamak değildi. Rolü için hem zayıf, hem kaslı ve güçlü olacaktı.

İşte buna ulaşmak amacıyla Banu Kazanç’ın verdiği beslenme ve yaşam reçetesini uygulamaya koydu. Günde üç öğün beyaz et ve protein ağırlıklı bir liste yaptı. Öğlen tavuk yediyse akşam ise levrek veya somon balığı yedi. Ara öğünlerde ise ceviz, incir gibi kuruyemişler ve haşlanmış sebzeyi eksik etmedi.

AĞIR BİR ASKERİ EĞİTİMDEN GEÇTİ
Bir taraftan her gün spor yapıyor, Ara Karanfil’le ağır bir boks eğitimi sürdürüyor bir yandan da diyetini aksatmıyordu. Beslenme programına başladıktan iki ay sonra 11 kilo verirken hiç kas kaybı yaşamamayı başardı. Verdiği 11 kilo vücudunun yağ stokundan gitti. Kıvanç Tatlıtuğ’u dizideki göz alıcı kaslı yapısına kavuşturan ise Türkiye’de çalışan Amerikalı Tonny-Karen Hill çifti oldu. Hill çifti Kıvanç için Military Boot Camp adlı bir spor eğitimi uyguladı.

Vücudun iç organları dahil tamamını çalıştıran, yüksek tempoda devam eden aletsiz bir spor türüyle Kıvanç ağır bir eğitim süreci geçirdi. Her gün iki saat süren, karın kaslarını ortaya çıkarmak için en az bir saat karın çalışması içeren bu eğitime de tıpkı bir asker gibi disiplinle uyan Kıvanç’ın beslenme ve yaşam düzenini ise Karen Hill sağladı.

2 AY MAKARNA EKMEK YEMEDİ
Bütünsel beslenme uzmanı Hill’in kuralları gereği Kıvanç her gün akşam 10 veya 11’de yattı, sabah 7’de kalkarak mineral ve vitaminlerini aldı. Zaten çok ağır geçen askeri spordan sonra başka bir şey yapacak hali kalmıyordu. Kıvanç’ın kas yapılandırma amaçlı beslenme programında ekmek, makarna, süt ve süt ürünleri asla yer almadı.

GECE HAYATINDAN TAMAMEN VAZGEÇTİ
Birçok oyuncunun yaşadığı düzensiz gece hayatından uzak durmayı başardı. Günde en az sekiz saat uyku kuralını başarıyla uyguladı, alkol ve sigarayla olan ilişkisini bitirdi. Mankenliğe başlamadan önce profesyonel basketbolcu olan Kıvanç Tatlıtuğ, zaten aşina olduğu sporcu yaşam disiplinine çabuk adapte oldu.

HOLLYWOOD’DA DA ÖRNEKLERİ VAR
Bir film ya da dizi için uzun ve zorlu fiziksel ön hazırlık yöntemi Hollywood’da sık sık uygulanıyor. Huck Jackman X-Men filmindeki rolü için, Chris Evans da Kaptan Amerika filmindeki rolü için tıpkı Kıvanç gibi uzun ve zorlu bir kaslı vücut yapma süreci yaşadılar. 300 Spartalı filminin oyuncuları bir yıl boyunca savaş sanatları dersi aldı. Düzenli bir spor ve vücut yapmak için disiplinle çalıştılar.

KIVANÇ’IN BÜYÜK DEĞİŞİMİ
Kıvanç Tatlıtuğ adını ilk olarak Erkan Özerman’ın Best Model yarışmasında Türkiye ve dünya birincisi olarak duyurdu. Modellik yaşamına bir süre Özerman’ın desteğiyle Fransa’da devam etti. Televizyonda onu geniş kitlelere tanıtan Gümüş dizisi, Ortadoğu ülkelerinde yayınlanmaya başlayınca Araplar arasında bir fenomene dönüşmesine de neden oldu. Menekşe ile Halil adlı ikinci dizisinde romantik erkek karakteri oynamayı sürdürdü. Türkiye’deki asıl çıkışını ise Aşk-ı Memnu dizisi ile yaptı. Canlandırdığı Behlül’ün aynı evi paylaştığı amcasının eşi Bihter ile yaşadığı yasak aşk ve geliştirdiği oyunculuk kadın hayranlarının sayısında patlama yaptı.

Behlül karakteri o kadar üstüne oturdu ki artık televizyona ara verip daha sonra bambaşka bir karakter oynamaya karar verdi. Bunun ilk adımını aynı yapım şirketinin çektiği Ezel dizisinde konuk oyuncu olarak yer alıp psikopat Sekiz karakteriyle attı. Erkek seyircinin de dikkatini çekmeyi başardı buradaki çok kısa ama başarılı oyunculuğuyla. Şimdi Kuzey karakterinin yapısı daha çok erkeklerin ilgisini çekse de bol bol göreceğimizi tahmin ettiğimiz kaslı vücutlarıyla kadın seyircileri de ekrana yapıştıracağına kesin gözüyle bakılıyor.

HT MAGAZİN

KIVANÇ TWITTER’DA TEŞEKKÜR ETTİ
Kuzey Güney’in ekranda olduğu saatlerde Twitter’da herkes diziden bahsetti! Trending Topics olan diziyle ve kendisinin oyunculuğuyla ilgili gelen olumlu eleştirilerden mutlu olan Kıvanç Tatlıtuğ, yine Twitter’dan teşekkür etti:

“Beğendiğiniz için çok mutlu oldum. Ekip rahatladı. Tepkiler çok güzel. Bu da bizi daha iyisini yapmak için motive edecektir. Sevgiler, saygılar…”

İVEDİK: YOLLARI AÇIK OLSUN
Şahan Gökbakar, Kıvanç Tatlıtuğ’un Kuzey Güney’deki Recep İvedik taklidine çok güldüğünü söyledi:

“Taklidi çok başarılı buldum. Sağolsunlar dostlarım bizi anmış. Yıla damgasını vuracak bir işe benziyor. Yolları açık olsun…”

0 yorum:

Yorum Gönder