Adayları Üniversiteli Olma Heyecanı Sardı

Üniversitelere yerleşen yüz binlerce aday, üniversiteli olma heyecanını yaşıyor.

Zorlu sınav maratonunu geride bırakan üniversite adayları, hak kazandıkları üniversitelere kayıt yaptırmak için dün kazandıkları yükseköğretim kurumlarına başvurdu. Kayıtların ilk gününde çiçeği burnunda üniversitelilerle birlikte gelen velilerin de heyecanlı olduğu gözlendi. Sınav maratonunu geride bırakan öğrenciler neşeliydi. Türkiye’nin değişik illerinden İstanbul’a akın eden öğrenciler, tarihi mekanda kayıt heyecanı yaşadı. Fakültelerin öğrenci işlerinde yapılan kayıtlar için sıraya giren öğrencileri velileri de yalnız bırakmadı. Bazı öğrenciler, “Hayal ettiğim fakülteye girdim. Çok mutluyum.” derken bazıları ise “Sürpriz oldu. Ama üniversitede olmak heyecan verici.” diye konuştu. Çocuklarından ilk kez ayrılacak olan velilerin bazıları da hüzünlüydü.

Öte yandan adaylar, sabah saatlerinde harç ücretini yatırmak için bankalara koştu. Zonguldak’ta üniversite kayıtlarını yaptırmak üzere ilk iş gününde bankaya giden vatandaşlar, sistem arızası nedeniyle zor anlar yaşadı.

ÖSYM’nin üniversiteye girişte istenen belgelerde geçen “başı açık fotoğraf” ifadesini kaldırmasıyla üniversiteye başvuran başörtülü adaylar, 28 Şubat’tan beri ilk kez kayıtlarda sorun yaşamadı. Başörtülüler üniversite başvurularını başörtülü fotoğraflarla yaptı. Kayıt işlemleri 5-9 Eylül arasında tamamlanacak. İşlemler için adayların harç ücretinin ilk taksitini yatırması gerekiyor. ERDEM KAPLAN, ABDULLAH KARABACAK istanbul, ZONGULDAK

0 yorum:

Yorum Gönder