Yeni kuvvet komutanları kesinleşti gibi

YAŞ’ta Hayri Kıvrıkoğlu’nun Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na, Murat Bilgel’in Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na, 2. Ordu Komutanı Servet Yörük’ün de Jandarma Genel Komutanlığı’na getirilmesi kesinleşti. Hava’daki sorun aşılmaya çalışılıyor.

Başbakan’ın 5 saat kaldığı toplantının ardından komutanlar, Karargah’ta iki saat kendi aralarında durum değerlendirmesi yaptı. Kararlar yarın Çankaya Köşkü’ne sunulacak...

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve kuvvet komutanlarının istifa depreminin gölgesinde toplanan YAŞ’ın, ikinci gün toplantısı dün yapıldı. Şura, 1 saat süren ilk gün toplantısının aksine ikinci gün toplantısı daha uzun sürdü. Başbakan’ın 5 saat 10 dakika başkanlık ettiği toplantının ardından Şura’nın asker üyeleri kendi aralarında 2 saat daha çalıştı.

SON NOKTA KOYULDU

İstifalar nedeniyle boşalan kuvvet komutanlarına kimlerin getirileceğine Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkan Vekili ve Kara Kuvvetleri Komutanı olan Org. Necdet Özel tarafından son noktanın konulduğu iddia edildi. Ayrıca orgeneralliğe terfi edecek isimlerin de Şura’da ele alındığı öğrenildi. Balyoz’dan tutuklu terfi sırasındaki 14 askerin durumu için Hükümet ve TSK formül arayışlarını sürdürdü.

Basına kapalı olarak yapılan YAŞ toplantısı sürerken, Genelkurmay Karargahındaki Çakmak Salonu’nda geçen diyaloglar ve alınan kararlar büyük merak yarattı. YAŞ’ta alınan kararlar, yarın Cumhurbaşkanı’nın onayına sunulduktan sonra kamuoyuna da açıklanacak.

Ancak pazartesi günü başlayan ve dün ikinci günü tamamlanan YAŞ’ta alınan kararlarla ilgili kulislere şu iddialar yayıldı:

* Genelkurmay Başkan vekilliğine getirilen Jandarma Genel Komutanı Org. Necdet Özel, Genelkurmay Başkanlığı koltuğuna oturacak. Org. Özel, 2015 yılına kadar bu makamda görev yapacak.

* Org. Özel’den sonra kıdemlerine bakıldığında EDOK Komutanı Org. Saldıray Berk, ardından da Genelkurmay 2. Başkanı Org. Aslan Güner ve 1. Ordu Komutanı Org. Hayri Kıvrıkoğlu geliyor. Hükümetin Orgeneraller Berk ve Güner’e sıcak bakmadığı bu nedenle komutanlığa en yakın isim olarak Org. Kıvrıkoğlu’nun adı ağır basıyor.

* Son iddialara göre Jandarma Genel Komutanlığı için 2. Ordu Komutanı Servet Yörük ile 3. Ordu Komutanı Org. Yalçın Ataman’ın adı ağır basıyor. Org. Yörük ve Org. Ataman geçen yıl orgeneralliğe terfi etti.

* Org. Hasan Aksay’ın istifasının ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na Hava Lojistik Komutanı Korgeneral Mehmet Erten’in getirilmesi bekleniyordu. İddialara göre Hükümet’in Korg. Erten’e sıcak bakmadığı ve Korg. Erten’i emekli etme eğiliminde olduğu dillendiriliyor. Bu drumda, Hava Kuvvetleri Komutanı’nın bir korgeneral olma olasılığı beliriyor. Bu isim de teammüllere göre 2008 yılında birinci sırada korgeneralliğe terfi eden Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Abidin Ünal olacak.

* Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit’in yerine ise Donanma Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel’in atanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

* 1. Ordu Komutanı Org. Hayri Kıvrıkoğlu’nun yerine Genelkurmay 2. Başkanı Org. Aslan Güner’in atamasının yapılacağı iddia ediliyor. Mevcut görevinde devam etme ihtimali de bulunan Güner’in, Or rütbesinde 1 yılı daha bulunuyor.

ÜÇÜNCÜ GÜN ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Üçüncü gün çalışmaları başladıYAŞ üçüncü gün çalışmaları bugün, Erdoğan’ın başkanlığında, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda devam ediyor. Toplantı, saat 09.30′da başladı.

Kaynak : http://www.internethaber.com/yeni-kuvvet-komutanlari-kesinlesti-gibi-363217h.htm#ixzz1Tx5CwxIC

Yazar admin


Murat Bilgelin Deniz Kuvvetleri Komutanlığına (1)servet yörük hayatı (1) Yayınlanan Kategoriler Güncel, Türkiye Etiketler :durum değerlendirmesi, Genelkurmay Başkanlığı, Hayri Kıvrıkoğlu, istifa depremi, Murat Bilgel'in Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Org. Necdet Özel, Servet Yörük, ÜÇÜNCÜ GÜN ÇALIŞMALARI BAŞLADI, YAŞ, YAŞ'ta alınan kararlar, Yeni kuvvet komutanları kesinleşti gibi

Bir Cevap Yazın Cevabı iptal etİsim *

E-posta * (will not be published)

İnternet sitesi

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz:

Kategori bilgisayarCep TelefonuDiyetDizilerDünyaEğitimEkonomiFeaturedGenelGüncelinternetİstanbulKanal İstanbulKobiKonutMagazinOtomobilSağlıkSecim 2011SinemaSiyasetSporTeknolojiTorba YasaTurizmTürkiyeYaşam Vatan Son Dakika MetaKayıt OlGirişYazılar RSSYorumlar RSSWordPress.org Son Yorumlar bülent yasar in İşçi 2 bin 500 lira zam farkı alacak
"Bu haber yalan bir haber 2500 maaş farkı diye bi şey yok teiaş da çalışı…"mehmet koç in Sözleşmeli Er Alımı ve Sözleşmeli Er Şartları 2011
"slm bn mehmet uzman er olmak istiyorum ondan sonra uzman çavuş olmak istiyorum…"mehmet in Sözleşmeli Er Başvuru Şartları ve Başvuru Formu
"ben mehmet vatanım için 10 yıl çatışmama izin verilmesini çok istiyorum …"mehmet in Sözleşmeli Er Başvuru Şartları ve Başvuru Formu
"sel ben mehmet ben askerliğimi 1,5 yıl önce yaptı tekrardan asker olma şere…"ercan küçük in Sözleşmeli Er Başvuru Şartları ve Başvuru Formu
"ben 89.1 komando olarak yaptım askerliyimi acemi birliyim manisa kırk ağaç s…" En Çok Yorumlananlar Torba Yasa'da Bağ-Kur'luya Erken Emeklilik Fırsatı Sözleşmeli Er Alımı ve Sözleşmeli Er Şartları 2011 Emeklilik için yaşı bekleyenlere müjde! Muhteşem Yüzyıl dizisi RTÜK'e şikayet yağmuru - 2. bölüm fragmanı - dizi izle Erken Emeklilik Yasa Tasarısı 2010-2011 Kayseri Toki Kura Çekilişi Sonuçları Son Makaleler Aziz Yıldırım Ceza Evinden Meydan Okuduİnek sütü mü, keçi sütü mü?Trafikte doğru bilinen yanlışlar!Teröre darbe vuracak teknolojiYeni kuvvet komutanları kesinleşti gibiTemmuz Ayı Enflasyonu Eksi Çıktı Etiket Bulutu AnkaraBaşbakan Recep Tayyip ErdoğanBirCEP TelefonudiyabetDiyetEdenEkonomifacebookFenerbahçegalatasarayGenelgoogleHaberinternetkanserKOBİkosgebmemurMetinMuhteşem YüzyılNinreklamSağlıkSGKSosyal Güvenlik KurumutokiToplu Konut İdaresiTorba KanunTorba TasarıTorba YasaTorba yasada neler var?torba yasa maddeleritorba yasa ne zaman çıkacaktorba yasasında neler varTorba Yasa TasarısıTürkiyeYaYaşamYeniYÖKİlkİstanbulŞEKERşeker hastalığı sohbetcabadak.xml

Cover WP Theme

© 2011 Güncel Bilgi Paylaşım Sitesi

Kişisel web sitesiKişisel web sitesi

0 yorum:

Yorum Gönder