Yaş kararları 2011

Yaş kararları 2011 (Yaş Toplantısı) Köşk’te. Yaş kararlarından neler çıkacak? Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı sona erdi. Başbakan Recep “Tayyip Erdoğan” başkanlığında Genelkurmay Karargahında yapılan Şura toplantıları sona erdi. İşte Yaş kararları (Yaş toplantısı) ile ilgili son gelişmeler..

Yaş kararları 2011 (Yaş Toplantısı) Köşk’te. Yaş kararlarından neler çıkacak? Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı sona erdi. Başbakan Recep “Tayyip Erdoğan” başkanlığında Genelkurmay Karargahında yapılan Şura toplantıları sona erdi. İşte Yaş kararları (Yaş toplantısı) ile ilgili son gelişmeler..

YAŞ KARARLARI ONAYLANDI

YAŞ’ta alınan kararları Köşk’e sunan Orgeneral Özel, Genelkurmay Başkanlığı’na asaleten atandı.

Kara Kuvvetleri Komutanı Org.Hayri Kıvrıkoğlu

Jandarma Genel Komutanı Org. Bekir Kalyoncu

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel

Harp Akademileri Komutanlığına Org. Aslan Güner

Hava Kuvvetleri Komutanlığına Org. Mehmet Erten

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) komuta kademesi 3 gün süren Yüksek Askeri Şûra toplantısının ardından belirlendi. Genelkurmay Başkanlığı’na atanması beklenen Orgeneral Necdet Özel’in boşaltacağı Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu getirildi. Donanma Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel de Deniz Kuvvetleri Komutanı oldu.

Yüksek Askeri Şûra (YAŞ), çalışmalarını dünkü 3’üncü oturumla tamamladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayının ardından alınan kararların bugün kamuoyuna açıklanması bekleniyor. Başbakan Tayyip Erdoğan, YAŞ’ın 3’üncü gün oturumuna da başkanlık ederek toplantıya 2 saat katıldı. Kulislerde dünkü oturum sonunda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) komuta kademesinin belirlendiği konuşuldu. Ancak Şûra öncesi gelen sürpriz emeklilikler, tutuklu general ve amirallerin yanı sıra sivil iradenin bazı isimlere karşı olduğunu açıkça ortaya koyması sonucu TSK’daki atama, terfi, emeklilik ve temditi içeren teamüller ortadan kalktı. Bu nedenle kulislerde komuta kademesine yapılan atamalarla ilgili konuşulanlar “Şûra toto” oynamaya dönüştü.

En garantisi Kara ve Deniz

Kulislere yansıyan bilgilere göre Genelkurmay Başkanlığı’na atanması beklenen Orgeneral Necdet Özel’in boşaltacağı Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu getirildi. Donanma Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel de Deniz Kuvvetleri Komutanı oldu. Donanma Komutanlığı’na da “kor”luktan oramiralliğe terfi ettirilen Nusret Güner geldi.

Jandarma’nın adayları

Jandarma Genel Komutanlığı için birden fazla isim seslendirildi. Bu isimler 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, 3’üncü Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman ve Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu olarak sıralandı.

‘Güner Akademi’ye mi

Atamalarla ilgili bir diğer iddia da Genelkurmay 2’nci Başkanı Orgeneral Aslan Güner’le ilgili oldu. 1’inci Ordu Komutanı olması beklenen Güner’in, Balyoz’dan tutuklu Orgeneral Bilgin Balanlı’nın yerine Harp Akademileri Komutanlığı’na getirildiği ileri sürüldü. Harp Akademileri Komutanlığı’na yakın geçmişte de karacı komutan atanmıştı. Bu isim halen internet andıcı nedeniyle savcılığın yakalama talebinde bulunduğu Ege Ordu Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler.

1. Ordu ve 2. Başkanlık

Orgeneral Güner’in Harp Akademileri Komutanı olması durumunda, bu kez Orgeneral Bekir Kalyoncu’nun 1’inci Ordu Komutanlığı’na getirilebileceği belirtiliyor. Güner’in Genelkurmay İkinci Başkanlığı’nı boşaltması sonrası, bu göreve “kor”luktan “or”luğa yükselen bir ismin gelebileceği ifade edildi. 2’nci, 3’üncü veya Ege Ordu komutanlıklarından birisinin boşalması halinde de yine “or”luk rütbesi almış bir ismin atanacağı söyleniyor. Erzincan davası sanığı Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) Orgeneral Saldıray Berk’in emekliye sevk edildiği ve yerine de yine orgeneralliğe yükselen bir korgeneralin getirildiği ileri sürüldü. Ancak tüm komuta kademesi bugün kamuoyuna yapılacak resmi açıklamayla netleşmiş olacak.

Tutukluların durumu

Dünkü oturumda “tüm”lükten “kor”luğa, “tuğ”luktan “tüm”lüğe ve kurmay albaylıktan “tuğ”luğa yükselecek personelin durumu da ele alındı. Bunlar arasında terfi sırasında olup Ergenekon ve Balyoz’dan tutuklu olan tümgeneraller Ahmet Yavuz, Salim Erkal Bektaş, Abdullah Dalay, İhsan Balabanlı (Kara), Beyazıt Karataş (Hava), Tümamiral Haydar Mücahit Şişlioğlu (Deniz), Tuğgeneral Kasım Erdem (Kara), Tuğamiral Ahmet Türkmen (Deniz), Tuğgeneral Ali Aydın (Jandarma) bulunuyor. “Kor”lar dahil terfi sırasında bulunan tutuklu 14 general ve amiralin hükümetin istediği gibi emekliye mi sevk edildiği yoksa Genelkurmay’ın istediği gibi bekletilip bekletilmediği de bugün açıklanacak listeden sonra netlik kazanacak. Askerlerin özellikle 8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Mustafa Korkut Özarslan için ısrarcı olduğu öne sürüldü.

Hava Kuvvetleri için de 2 isim

Hava Kuvvetleri Komutanlığı için Şûra başladığından beri ortaya atılan iddialar dün de değişmedi. Buna göre Hava Lojistik Komutanı Korgeneral Mehmet Erten “or”luğa yükseltilip kuvvet komutanı yapılacak. Ancak hükümetin karargâh tecrübesi olmayan Erten’in komutanlığına sıcak bakmadığı ileri sürülüyor. Bu nedenle bu yıl terfi sırasında olmamasına rağmen Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Abidin Ünal, vekaleten komutanlık yapacak ve gelecek yıl orgeneralliğe yükselerek asaleten komutan olacak.

Başbakan kararları imzaladı

Başbakan Erdoğan, YAŞ toplantısında alınan kararlar imzalamak için Genelkurmay Karargahı’na geldi. Kararları imzalayan Erdoğan daha sonra Genelkurmay’dan ayrıldı. Şura kararları saat 11.00′de Cumhurbaşkanı Gül’ün onayına sunulacak, daha sonra da kamuoyuna açıklanacak.

Kaynak: www.beyazgazete.com

yaş kararları 2011 yaş atamaları yaş 2011 kararları 2011 yaş atamaları emekliye ayrılan generaller emekli olan generaller 2011 yaş kararları terfiler yaş kararı yas karar 2011 yaş kararları terfi listesi emekliye ayrılan generaller 2011 2011 yas terfileri 2011 terfileri yüksek askeri şura kararları 2011 resmi gazete 2011 yaş kararları yaş kararları listesi 2011 yaş atamaları 2011 yaş kararları resmi gazete 2011 tsk terfi listesi yaş atama listesi emekliye ayrılan generaller listesijandarma yaş atamaları tsk terfi listesi 2011 2011 yaş terfiler yas sonuçları 2011 yas kararlari tam liste 2011 yılı tsk terfi listesi yaş 2011 emekli tsk2011 yaş kararlarıatamaları 2011 yaş kararları listesi

Yazar admin


2011 yas general (1)tsk son terfiler 2011 (1) Yayınlanan Kategoriler Güncel, Siyaset, Türkiye Etiketler :Başbakan kararları imzaladı, Jandarma Genel Komutanı Org. Bekir Kalyoncu, Kara Kuvvetleri Komutanı Org.Hayri Kıvrıkoğlu, Oramiral Emin Murat Bilgel, Org. Aslan Güner, Org. Bekir Kalyoncu, Org.Hayri Kıvrıkoğlu, Şura toplantıları, Tutukluların durumu, Yaş kararları 2011, YAŞ KARARLARI ONAYLANDI, Yaş Toplantısı, Yüksek Askeri Şura

Bir Cevap Yazın Cevabı iptal etİsim *

E-posta * (will not be published)

İnternet sitesi

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz:

Kategori bilgisayarCep TelefonuDiyetDizilerDünyaEğitimEkonomiFeaturedGenelGüncelinternetİstanbulKanal İstanbulKobiKonutMagazinOtomobilSağlıkSecim 2011SinemaSiyasetSporTeknolojiTorba YasaTurizmTürkiyeYaşam Vatan Son Dakika MetaKayıt OlGirişYazılar RSSYorumlar RSSWordPress.org Son Yorumlar ismail hakkı palamutcu in 2011 Kosgeb Kredileri, İş Kurana Kredi, Üstelik Yarısı Hibe Olacak
"Sayın Bakanın KOSGEB strateji ve eylem planı gayet güzel.Ancak KOSGEB dene…"ERHAN GEZER in Sözleşmeli Er Başvuru Şartları ve Başvuru Formu
"SLM İYİ AKSAMLAR BEN ERHAN GEZER 87/1 ASKERLİGİMİ YAPTIM 24 YASINDAYIM ANKA…"UYANIK in Trafik cezalarına sürpriz af geldi
"bencede tarih olayı sıkıntı ben yeni ceza işledim ne olacak. kanun gelmiş …"Hasan Özcan in 2011 Yılında Emekliye %20 Zam Müjdesi
"Ne olacak bu emeklinin hali.Artık dışa çıkamaz olduk.Hanı torba yasasında…"Ugur in Google+ Neleri Değiştirebilir?
"teşekkürler.…" En Çok Yorumlananlar Torba Yasa'da Bağ-Kur'luya Erken Emeklilik Fırsatı Sözleşmeli Er Alımı ve Sözleşmeli Er Şartları 2011 Emeklilik için yaşı bekleyenlere müjde! Muhteşem Yüzyıl dizisi RTÜK'e şikayet yağmuru - 2. bölüm fragmanı - dizi izle Erken Emeklilik Yasa Tasarısı 2010-2011 Kayseri Toki Kura Çekilişi Sonuçları Son Makaleler E-okul Lise kayıtları E kayıt -2011 E okul-E kayıt – Lise kayıtları 2011Üniversite için tercih süresi uzatlımayacakGalatasaray’ı zora sokacak dosyaYaş kararları 2011Yüksek Askeri Şura 2011 Atama Sonuçları7.sınıf sbs yerleştirme sonuçları açıklandı Etiket Bulutu AnkaraBaşbakan Recep Tayyip ErdoğanBirCEP TelefonudiyabetDiyetEdenEkonomifacebookFenerbahçegalatasarayGenelgoogleHaberinternetkanserKOBİkosgebmemurMetinMuhteşem YüzyılNinreklamSağlıkSGKSosyal Güvenlik KurumutokiToplu Konut İdaresiTorba KanunTorba TasarıTorba YasaTorba yasada neler var?torba yasa maddeleritorba yasa ne zaman çıkacaktorba yasasında neler varTorba Yasa TasarısıTürkiyeYaYaşamYeniYÖKİlkİstanbulŞEKERşeker hastalığı sohbetcabadak.xml

Cover WP Theme

© 2011 Güncel Bilgi Paylaşım Sitesi

Kişisel web sitesiKişisel web sitesi

0 yorum:

Yorum Gönder