Şike soruşturması Galatasaray’a uzandı

Bülent Tulun, Adnan Polat’a 15.06.2007′de, ’1.5 milyon dolarlık teşvik primlerinin birer örneği elime geldi, bilginiz olsun’ şantajını yapmış. Mektubun yanı sıra, dekont fotokopileri de incelendi. Bülent Tulun ‘Ben yazmadım’ diyerek söz konusu mektubu reddetti.

Akşam gazetesinden Devrim Tosunoğlu gündemi sarsan operasyonun ayrıntılarını yazdı. Futbolda 3 Temmuz’da başlayan şike soruşturması G.Saray’a da sıçradı.. Polis dün 14 Mayıs 2006 tarihinde oynanan ve 1-1 biten Denizlispor-F.Bahçe maçıyla ilgili G.Saray’a şike operasyonu yaptı.. Gündemi meşgul eden olaylar şöyle gelişti:

2 GÜN ÖNCE: Gazeteci Tahir Kum, Lube Ayar’la birlikte 2005-2006 sezonu ile ilgili emniyette ifade verdi. Kum, iddiaya göre emniyete bir kaynak tarafından kendisine getirilen Bülent Tulun’un Adnan Polat’a yazdığı mektubu verdi. Emniyet kaynakları ‘Tahir Kum’dan bir fotokopi’ alındığını doğruladı.

POLAT’A TEHDİT GİBİ MEKTUP
Emniyetin eline geçen mektupta Tulun, Iliç transferinde komisyon aldığını düşünen Polat’a 17 Haziran 2007′de şantaj kokan şu mektubu yollamış: ‘Göndermiş olduğun teşvik primlerinin birer örneği elime geçti. Şoförüne verdiğin paraların hesabını nasıl vereceksin. Bu hesaplar üzerinden paralar aktardın. Bunlar neyin parasıydı?’

DEKONTLAR MEKTUPLARA İLİŞTİRİLMİŞ
DAHA önemlisi 1.5 milyon dolarlık dekontlar mektuba ilave olarak iliştirilmiş. Bu şekilde Tulun elinin ne kadar güçlü olduğu mesajını da karşı tarafa vermiş. İşte bu belgeler polisi kesin delil toplamak için harekete geçirdi.

09.30: TT ARENA’YA İLK BASKIN
EMNİYET 09.30′da Türk Telekom Arena’da arama yaptı. Ardından Tulun’un evinde arama yapıldı, mektubun orjinal kopyası için çalışmalar yürütüldü. Futbol kamuoyu şoka girdi.
11.16: ORG’TAN AÇIKLAMA
G.SARAY sitesinden şu açıklamayı yaptı: ‘Yürütülen bir soruşturma kapsamında Sayın Bülent Tulun’un tanıklığına ihtiyaç duyulmuştur. Gerek Tulun gerekse G.Saray, Emniyet ve Savcılığa her türlü yardımı yapmaktadırlar.’
12.00: FLORYA’YI DA BASTILAR
EMNİYET mensupları Tulun’la birlikte Florya’da arama yaptı.
12.40: DOĞAN AYDINLATTI AMA
ARENA’DA Sedat Doğan, medyanın karşısına geçti. Doğan, ‘Mali bir konu. Şikeyle ilgisi yok. Gayet rahatız’ dedi.
16.00: TULUN TEKRAR ARENA’DA
EMNİYET görevlileri Tulun’u bu kez Arena’ya yeniden getirdi. Tulun burada uzun süre sorgulandı..
17.00: POLAT’IN İŞYERİ ARANDI
BU kez polis Adnan Polat’ın işyerine baskın yaptı. Mecidiyeköy’deki Polat Holding’e gelen görevliler arama yaptı. Ayrıca konun muhatabı Adnan Polat’ın ifadesinin alınması kararlaştırıldı.
18.00: TULUN EMNİYET’TE
TT Arena’dan alınan Tulun şüpheli sıfatı ile ifade vermesi için emniyete götürüldü. Siteden ikinci açıklama yapıldı.
22.35: ARABAMLA GİDİYORUM!
TULUN saat 22.35′te çıktı. Çıkışta, tüm ayrıntıların G.Saray’ın resmi sitesinden açıklanacağını söyledi. ‘Kendi arabamla geldim, kendi arabamla gidiyorum!’ diyerek de göndermede bulundu.

KUM’A BELGEYİ FENER Mİ VERDİ?
G.SARAY’ı şike soruşturmasına sokan mektupla ilgili esrarengiz iddialar bulunuyor. Tahir Kum, tarafından emniyete verildiği iddia edilen mektupla ilgili F.Bahçe’yi adres gösterdi..
KUM, emniyette ‘Bu mektubu nereden aldın?’ sorusu ile karşılaştı. Buna karşılık Kum, ‘Bir haber kaynağımdan geldi, ben gazeteciyim ve haber yapmak amaçlı elime geçti. Kaynağımı açıklayamam’ dedi.
TULUN’UN mektubunun bir G.Saraylı tarafından mı yoksa bir F.Bahçeli tarafından mı sızdırıldığı merak konusu.

20:45′TEN NASIL EMİNDİN?
Şike soruşturmasında G.Saray’ın eski başkanı Adnan Polat da ifade verecek. Polat Holding’de arama yapan emniyet, il dışında bulunduğunu öğrendiği Polat’a telefonla ulaştı. Polat, emniyet yetkililerine, ‘Yarın sabah gelip ifade verebilirim’ dedi. O dönem G.Saray’da 2. Başkan olan Polat’a şu 3 kritik soru yöneltilecek:

1. Denizlispor’a F.Bahçe’ye yenilmemesi için 1.5 milyon dolar teşvik primi verdiniz mi?
2. Günlerce ‘Saat 20.45′te şampiyon olacağız’ dediniz. Bundan nasıl bu kadar emindiniz?
3. Şoförüne ne para aktardın? Başka nerelere para aktardın?
Emniyet maç öncesi ve sonrası Polat’ın sözleriyle ilgili dosya da hazırladı. Özellikle şampiyonluktan sonraki açıklamalar da ne tür örtülü mesajlar bulunduğu da Adnan Polat’a sorulacak.

TURACI TEŞVİK PRİMİ ALDI İDDİASI
GEÇEN sezon Kayserispor’da forma giyen eski F.Bahçeli Önder Turacı için eşinden şok iddia… Önceki gün Önder’in kendisine dayak attığını açıklayan Ayşe Özdemir, savcılığa giderek tecrübeli oyuncu hakkında suç duyurusunda bulundu. Özdemir, verdiği bilgide F.Bahçe-Kayseri maçı öncesinde Trabzonlu yöneticilerin teşvik verdiğini iddia etti. Önder Fener’e karşı anlaşma gereği oynamamıştı.

Kaynak : http://www.internethaber.com/adnan-polata-2045i-soracaklar-363665h.htm#ixzz1U8H2FCax

Yazar admin


Yayınlanan Kategoriler Spor Etiketler :1.5 milyon dolar, 1.5 milyon dolarlık teşvik primleri, Adnan Polat, ARENA'YA İLK BASKIN, BELGEYİ FENER Mİ VERDİ?, Bülent Tulun, dekont fotokopileri, Denizlispor-F.Bahçe maçı, ÖNDER TURACI, Şike soruşturması Galatasaray'a uzandı

Bir Cevap Yazın Cevabı iptal etİsim *

E-posta * (will not be published)

İnternet sitesi

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz:

Kategori bilgisayarCep TelefonuDiyetDizilerDünyaEğitimEkonomiFeaturedGenelGüncelinternetİstanbulKanal İstanbulKobiKonutMagazinOtomobilSağlıkSecim 2011SinemaSiyasetSporTeknolojiTorba YasaTurizmTürkiyeYaşam Vatan Son Dakika MetaKayıt OlGirişYazılar RSSYorumlar RSSWordPress.org Son Yorumlar ismail hakkı palamutcu in 2011 Kosgeb Kredileri, İş Kurana Kredi, Üstelik Yarısı Hibe Olacak
"Sayın Bakanın KOSGEB strateji ve eylem planı gayet güzel.Ancak KOSGEB dene…"ERHAN GEZER in Sözleşmeli Er Başvuru Şartları ve Başvuru Formu
"SLM İYİ AKSAMLAR BEN ERHAN GEZER 87/1 ASKERLİGİMİ YAPTIM 24 YASINDAYIM ANKA…"UYANIK in Trafik cezalarına sürpriz af geldi
"bencede tarih olayı sıkıntı ben yeni ceza işledim ne olacak. kanun gelmiş …"Hasan Özcan in 2011 Yılında Emekliye %20 Zam Müjdesi
"Ne olacak bu emeklinin hali.Artık dışa çıkamaz olduk.Hanı torba yasasında…"Ugur in Google+ Neleri Değiştirebilir?
"teşekkürler.…" En Çok Yorumlananlar Torba Yasa'da Bağ-Kur'luya Erken Emeklilik Fırsatı Sözleşmeli Er Alımı ve Sözleşmeli Er Şartları 2011 Emeklilik için yaşı bekleyenlere müjde! Muhteşem Yüzyıl dizisi RTÜK'e şikayet yağmuru - 2. bölüm fragmanı - dizi izle Erken Emeklilik Yasa Tasarısı 2010-2011 Kayseri Toki Kura Çekilişi Sonuçları Son Makaleler E-okul Lise kayıtları E kayıt -2011 E okul-E kayıt – Lise kayıtları 2011Üniversite için tercih süresi uzatlımayacakGalatasaray’ı zora sokacak dosyaYaş kararları 2011Yüksek Askeri Şura 2011 Atama Sonuçları7.sınıf sbs yerleştirme sonuçları açıklandı Etiket Bulutu AnkaraBaşbakan Recep Tayyip ErdoğanBirCEP TelefonudiyabetDiyetEdenEkonomifacebookFenerbahçegalatasarayGenelgoogleHaberinternetkanserKOBİkosgebmemurMetinMuhteşem YüzyılNinreklamSağlıkSGKSosyal Güvenlik KurumutokiToplu Konut İdaresiTorba KanunTorba TasarıTorba YasaTorba yasada neler var?torba yasa maddeleritorba yasa ne zaman çıkacaktorba yasasında neler varTorba Yasa TasarısıTürkiyeYaYaşamYeniYÖKİlkİstanbulŞEKERşeker hastalığı sohbetcabadak.xml

Cover WP Theme

© 2011 Güncel Bilgi Paylaşım Sitesi

Kişisel web sitesiKişisel web sitesi

0 yorum:

Yorum Gönder