KOSGEB, PROJE YAPMAYI BİLEN KOBİ’LERE DESTEK VERECEK

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, dünyadaki gelişmelerin yakından takip edildiğini, alınması gereken tedbirlerin gününde, zamanında alındığı belirtti

Nihat Ergün, Turgut Özal Üniversitesi’nde Ankara İşadamları ve Sanayiciler Derneği (ANKİSAD)-KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika törenine ve iftara katıldı.

Ergün, yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin açıklanan her yeni rakamda olumlu bir seyir izlediğini ortaya koyduğunu, Mayıs dönemine ait işsizlik rakamlarıyla bu iyi haberlere bir yenisinin eklendiğini söyledi. İşsizlik oranının bir önceki yılın aynı dönemine göre 1,6 puan azaldığını ve yüzde 9,4′e gerilediğini kaydeden Ergün, bir yılda 1 milyon 390 bin vatandaşa istihdam sağlanmasının dinamik ve büyüyen bir ekonomiye sahip olunduğunu göstermesi açısından önem taşıdığını belirtti.

Türkiye’nin istikrarlı şekilde büyümesi ve 2023 hedeflerine ulaşması için yeni ve nitelikli yatırımlara ihtiyaç bulunduğunu belirten Ergün, Türkiye petrol ve doğalgaz zengini bir ülke olmadığından ekonomik büyümenin sağlanacağı tek adresin ”girişimcilik” olduğuna işaret etti. Yerin altındaki zenginlikler değil girişimcilerin ortaya koyacağı performansın Türkiye’yi zenginleştireceğini kaydeden Ergün, yerin altında zenginlik olsa bile onu yerin üstüne çıkarıp, işe, istihdama dönüştürecek girişimciye her zaman ihtiyaç olduğunu söyledi.

Sertifika alan girişimcilerden bununla yetinmeyerek kendi işlerini kurmalarını isteyen Ergün, ”kendi işimi kuracağım” diyenlere KOSGEB aracılığıyla destek sağlamaya devam edeceklerini söyledi. Ergün, iş planını ortaya koyan, bu iş fikri kabul edilen girişimcilerin her biri için işletmenin kuruluş masrafları olarak 5 bin lira, kuruluş dönemi makine, teçhizat, ofis donamını için ilave 10 bin lira, 1 yıllık işletme giderleri için 12 bin lira geri ödemesiz olmak üzere 27 bin liraya kadar hibe destek verdiklerini, sabit yatırım için 70 bin liraya kadar faizsiz, 4 yıl vadeli, 2 yılı geri ödemesiz kredi sağladıklarını anlattı.

Önceki aylarda KOSGEB ve YÖK işbirliğiyle üniversitelerde girişimcilik eğitimi verilmesi, girişimcilik yarışmaları düzenlenmesi konusunda adım attıklarını anlatan Ergün, üniversitelerde okuyan veya mezun olacak öğrencilerin, kamuda ya da özel sektörde iş bulayım düşüncesinin yanına ”kendi işimi nasıl kurabilirim?” düşüncesini eklemeleri gerektiğini söyledi.

”GİRİŞİMCİLERİMİZ FIRSATLARDAN YARARLANARAK YOLLARINA DEVAM EDECEKLER”

Dünya ekonomisinin gerçekten önemli sorunlar yaşadığını kaydeden Ergün, Türkiye ekonomisinin dinamik özel sektörü sayesinde, siyasi istikrar, güven ortamı, makroekonomik dengelerin kurulmuş olması, mali disipline uyuluyor olması nedeniyle büyüme trendini sürdürdüğünü, dünyadaki gelişmelerden en az etkilenen ama gelişmelerin içinden kendisine önemli fırsatlar oluşturan bir ülke olarak yoluna devam ettiğini anlattı. Ergün, ”Böyle olmaya devam edecek. Bizim girişimcilerimiz, özel sektörümüz dünyaya açık yapılarıyla, risk alan yapılarıyla siyasi istikrarın, güven ortamının kendilerine sağlamış olduğu fırsatlardan yararlanarak yollarına devam edecekler” dedi.

Bakan Ergün, girişimcileri Türkiye’nin siyasi istikrarının, güven ortamının, uluslararası ilişkilerinin, Türkiye’deki mali disiplinin, makroekonomik dengelerin kendilerine sunduğu fırsatlardan yararlanmaya, hesaplarını buna göre yapmaya çağırdı.

Dünyadaki gelişmelerin yakından takip edildiği ve alınması gereken tedbirlerin gününde, zamanında alındığını ifade eden Ergün, ”Dolayısıyla yatırımcımızı, girişimcimizi tereddüte sevk etmeyi gerektirecek herhangi bir tablo Türkiye ekonomisi ve Türkiye siyaseti içinde söz konusu değildir. O nedenle girişimcilerimiz, yatırımcılarımız bu gerçekler üzerinde düşünerek, bu gerçekleri dikkate alarak çalışmalarını ve yatırımlarını sürdürmelidir” diye konuştu.

”30 BİNİ AŞACAK”

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan da KOSGEB olarak girişimcilik seferberliği denilebilecek bir etkinliğin meyvelerini topladıklarını, her hafta birçok girişimci adayına sertifikalarını verdiklerini söyledi. Kaplan, geçen yıl 12 bin girişimci adayı yetiştirdiklerini, bu yıl bu rakamın 30 bini aşacağını kaydetti.

Yürüttükleri programları çeşitlendireceklerini, daha organize hale getireceklerini anlatan Kaplan, önümüzdeki günlerde Bakan Ergün’ün liderliğinde ”Girişimcilik Konseyi” adıyla bir konsey kuracaklarını ifade etti.

ANKİSAD Başkanı Harun Akça da Somali başta olmak üzere Afrika’da açlık ve hastalıktan binlerce insanın öldüğünü, bu nedenle ANKİSAD’ın her yıl düzenlediği geleneksel iftar programını iptal ederek, parayı yardım kampanyasına aktardıklarını söyledi.

Konuşmasında, girişimciliğin yaygınlaştırılması ve başarılı yeni işletmelerin kurulabilmesi için mevcut iş adamı potansiyeline yeni genç girişimcilerin kazandırılmasının önemini vurgulayan Akça, bu çerçevede KOSGEB ile işbirliği yaparak 11′i kadın toplam 30 girişimci adayının katıldığı Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programını düzenlediklerini anlattı.

KOSGEB’in KOBİ’lere genel destek programları ve KOBİ proje desteklerini rahat bir şekilde ulaştırdığını belirten Akça, bu desteklerin artırılması gerektiğini söyledi. Akça, ANKİSAD olarak ihracat destek kredisinin kesintisiz şekilde yine KOSGEB tarafından sanayicilere ulaştırılması taleplerini dile getirdi.

Daha sonra, Bakan Ergün kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Bu arada, iftar yemeğinde Bakan Ergün’e, bir hattatın hazırladığı ”Nihat Ergün” yazılı tabak hediye edildi.

Yazar admin


Yayınlanan Kategoriler Ekonomi, Kobi Etiketler :Bilim, dünyadaki gelişmeler, girişimcilik seferberliği, KOBİ, KOBİ KREDİLERİ, kosgeb, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik, KOSGEB ve YÖK işbirliği, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye ekonomisi

Bir Cevap Yazın Cevabı iptal etİsim *

E-posta * (will not be published)

İnternet sitesi

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz:

Kategori bilgisayarCep TelefonuDiyetDizilerDünyaEğitimEkonomiFeaturedGenelGüncelinternetİstanbulKanal İstanbulKobiKonutMagazinOtomobilSağlıkSecim 2011SinemaSiyasetSporTeknolojiTorba YasaTurizmTürkiyeYaşam Vatan Son Dakika MetaKayıt OlGirişYazılar RSSYorumlar RSSWordPress.org Son Yorumlar yaşar in Torba Yasa’da Bağ-Kur’luya Erken Emeklilik Fırsatı
"iyi günler benim 1986 sigortam var bakur olarak ödeme yapıyorum üç…"HAKAN in Kansere Aşıyla Çare Arıyorlar
"SERAP HANIM MERHABA,BABANIZA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM.UMARIM İYİYE DOĞRU G…"yunus dedeoglu in Teknoloji
"çalışmalarınızda başarılar dilerim…"dilekkulaksız in 2011 Kosgeb Kredileri, İş Kurana Kredi, Üstelik Yarısı Hibe Olacak
"Kosgebe başvuru yapalı çok oldu fakathenüz hiçbir bilgi alamadım verilmeye…"baba in Barcelona Real Madrid Maçı İzle Özeti Golleri 14 Ağustos 2011
"real madrid 2-0 olsa sevinecektim ama olmadı.…" En Çok Yorumlananlar Torba Yasa'da Bağ-Kur'luya Erken Emeklilik Fırsatı Sözleşmeli Er Alımı ve Sözleşmeli Er Şartları 2011 Emeklilik için yaşı bekleyenlere müjde! Muhteşem Yüzyıl dizisi RTÜK'e şikayet yağmuru - 2. bölüm fragmanı - dizi izle Erken Emeklilik Yasa Tasarısı 2010-2011 Kansere Aşıyla Çare Arıyorlar Son Makaleler 35 Bin Hastaya Evinde HizmetÇukurca’da askeri birliğe pusu: 8 şehitArda’yı kızdıracak haber2011 2012 Eğitim Dönemi Okullar Ne Zaman Açılacak ?KOSGEB, PROJE YAPMAYI BİLEN KOBİ’LERE DESTEK VERECEKLYS yerleştirme sonuçları açıklanıyor Etiket Bulutu AnkaraBaşbakan Recep Tayyip ErdoğanBirCEP TelefonudiyabetDiyetEdenEkonomifacebookgalatasarayGenelgoogleHaberinternetkanserKOBİkosgebKurtlar Vadisi PusumemurMetinMuhteşem YüzyılNinreklamSağlıkSGKSosyal Güvenlik KurumutokiToplu Konut İdaresiTorba KanunTorba TasarıTorba YasaTorba yasada neler var?torba yasa maddeleritorba yasasında neler varTorba Yasa TasarısıTürkiyeYaYaşamYeniYÖKÖSYMİlkİstanbulŞEKERşeker hastalığı sohbetcabadak.xml

Cover WP Theme

© 2011 Güncel Bilgi Paylaşım Sitesi

Kişisel web sitesiKişisel web sitesi

0 yorum:

Yorum Gönder