Konut kredisi alacaklar dikkat !

Konut kredisi almak isteyenlerin zarar etmemesi için 10 uyarı !

Konut kredisi kullanırken zarar etmemenin yollarını araştıran Konut kredisi Danışmanlık Hizmetleri, konut kredileri araştırılırken karşılaşılan 10 soruna ilişkin tüketicileri uyardı.

Konut kredisi Danışmanlık Hizmetleri Kurucu Ortağı Onur Tekinturhan, “Banka T.C. Kimlik numaranızı kullanarak geçmiş kredi ve borç ödemelerinizi araştırır. T.C. Kimlik numaranızı çok sayıda bankaya ayrı ayrı vermek çok sayıda bağımsız kredi talebinin oluşmasına ve dolayısıyla bankaların gözünde kredi skorunuzun düşmesine sebep olabilir” dedi.

İşte kredi kullanırken zarar etmemenin 10 yolu

1. Satın alacağınız konutu bulmadan banka başvurusu için zaman harcamayın; fiyatlar haftalık olarak güncellendiği için ilerlemeye hazır olduğunuz gün itibariyle size en uygun bankayı belirlemek daha avantajlıdır.

2. Düzenli çalıştığınız bankanın önerileriyle yetinmeyin – fiyat teklifleri bankadan bankaya büyük farklılık gösterir

3. Kredide sadece faiz oranına değil, ödenen komisyon, masrafları ve sigortaları da içeren yıllık maliyet oranına dikkat edin.

4. Banka T.C. Kimlik numaranızı kullanarak geçmiş kredi ve borç ödemelerinizi araştırır. T.C. Kimlik numaranızı çok sayıda bankaya ayrı ayrı vermek çok sayıda bağımsız kredi talebinin oluşmasına ve dolayısıyla bankaların gözünde kredi skorunuzun düşmesine sebep olabilir.

5. Uzun vadeli kredi her zaman en uygun çözüm değildir; uzayan vade aylık taksiti düşürür ama faiz yükünü ve toplam maliyeti yükseltir. Taksiti bütçenize uygun bir seviyeye çekerken toplam faiz tutarını minimumda tutan en uygun vadeyi belirleyin.

6. Kredi hesabında konutun satın alım değeri değil, bağımsız değerleme şirketlerince tesbit edilecek ekspertiz değeri kullanılır. Ekspertiz raporunu bankadan isteyip inceleyebilirsiniz.

7. Konut kredilerinde sadece DASK (deprem) ve konut sigortaları zorunludur. Bankanın talep edebileceği hayat veya ferdi kaza sigortaları zorunlu değildir, ancak ileride başınıza birşey gelirse ailenizi kredi yükünden korur.

8. Kredi değerlendirmesinde düzenli gelirinizin belgeleyebildiğiniz kısmı baz alınır; hesaplanan taksitin belgelenen geliriniz içindeki payı %50′den küçük olmalıdır.

9. İleride beklediğiniz ek prim veya dönemsel gelirlerinize bağlı olarak ara ödemeler planlıyorsanız bunları en baştan bankaya belirtin ve hesaba katılmasını sağlayın. Daha sonra yapılacak ek ödeme ve değişiklikler anaparanız üzerinden %2 cezaya tabi olabilir.

10. Kredi sözleşmesini imzalamadan en az 1 gün önce bankanın size “Sözleşme Öncesi Bilgi Formu” sunması gerekir. Kanunen en az 1 gün inceleme hakkınız olan bu formda kredi ile ilgili tüm şartlar ve masraflar belirtilir.

Yazar admin


ev kredisi almak için şartlar (1) Yayınlanan Kategoriler Konut, Türkiye Etiketler :Bilgi Formu, fiyat teklifleri, konut kredileri, konut kredisi, Konut kredisi alacaklar dikkat, Konut kredisi almak, Konut kredisi almak isteyenler, Konut kredisi Danışmanlık Hizmetleri, Kredi hesabı

Bir Cevap Yazın Cevabı iptal etİsim *

E-posta * (will not be published)

İnternet sitesi

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz:

Kategori bilgisayarCep TelefonuDiyetDizilerDünyaEğitimEkonomiFeaturedGenelGüncelinternetİstanbulKanal İstanbulKobiKonutMagazinOtomobilSağlıkSecim 2011SinemaSiyasetSporTeknolojiTorba YasaTurizmTürkiyeYaşam Vatan Son Dakika MetaKayıt OlGirişYazılar RSSYorumlar RSSWordPress.org Son Yorumlar mustafa kulluk in Sözleşmeli Er Başvuru Şartları ve Başvuru Formu
"başvurları nereden yapabilirim?…"pelin in ÖSYM 2011 – ÖSYM LYS Tercih Robotu 2011
"benım sıralamam 331 ıatedgm ter 291 40 bınlık fark war yerlesme ıhtmlm yuz…"enver in Sözleşmeli Er Alımı ve Sözleşmeli Er Şartları 2011
"acaba nezaman alımlar baslayack…"eda in Ali Taran Ayşe Özyılmazel Düğünü (Yılın Olay Düğünü)
"bide of ya çok kötü oldum evlendiklerini duyunca ali taran çok çirkin ayşe…"eda in Ali Taran Ayşe Özyılmazel Düğünü (Yılın Olay Düğünü)
"yazık…" En Çok Yorumlananlar Torba Yasa'da Bağ-Kur'luya Erken Emeklilik Fırsatı Sözleşmeli Er Alımı ve Sözleşmeli Er Şartları 2011 Emeklilik için yaşı bekleyenlere müjde! Muhteşem Yüzyıl dizisi RTÜK'e şikayet yağmuru - 2. bölüm fragmanı - dizi izle Erken Emeklilik Yasa Tasarısı 2010-2011 Kayseri Toki Kura Çekilişi Sonuçları Son Makaleler Konut kredisi alacaklar dikkat !Askerlik süresi hakkında kararını verdi !100 Bin kişilik dev iftar sofrası!Manchester United – Manchester City: 3-2Nerede, Ne Zaman, Nasıl Askerlik Yapacağım?Lanetli Ailenin İnanılması Zor Yaşam Hikayesi Etiket Bulutu AnkaraBaşbakan Recep Tayyip ErdoğanBirCEP TelefonudiyabetDiyetEdenEkonomifacebookFenerbahçegalatasarayGenelgoogleHaberinternetkanserKOBİkosgebmemurMetinMuhteşem YüzyılNinreklamSağlıkSGKSosyal Güvenlik KurumutokiToplu Konut İdaresiTorba KanunTorba TasarıTorba YasaTorba yasada neler var?torba yasa maddeleritorba yasa ne zaman çıkacaktorba yasasında neler varTorba Yasa TasarısıTürkiyeYaYaşamYeniYÖKİlkİstanbulŞEKERşeker hastalığı sohbetcabadak.xml

Cover WP Theme

© 2011 Güncel Bilgi Paylaşım Sitesi

Kişisel web sitesiKişisel web sitesi

0 yorum:

Yorum Gönder