Emeklilerin aylıkları ne zaman ödenecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, tüm emeklilerin, 65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz, kimsesiz ve özürlülerin aylıklarının Ramazan Bayramı öncesinde ödeneceğini bildirdi. İşsizlik sigortası ödemeleri de bayramdan önce yapılacak.

ANKARA (A.A)
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, tüm emeklilerin, 65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz, kimsesiz ve özürlülerin aylıklarının Ramazan Bayramı öncesinde ödeneceğini bildirdi. İşsizlik sigortası ödemeleri de bayramdan önce yapılacak.

Bakan Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm emeklilerin, Sosyal Güvenlik Kurumundan aylık alanların ve işsizlik ödeneğinden yararlananların bayramı daha rahat geçirmeleri ve gerekli hazırlıkları yapabilmeleri için ilgili kurumların çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.

İşçi emeklilerinin aylıklarını normal ödeme günü olan ve bayram öncesine gelen 17-26 Ağustosta alacaklarını ifade eden Çelik, Bağ-Kur emeklilerinden 25 ve 26 Ağustosta aylık alanlara aynı günlerde, 27 Ağustosta aylık alanlara 26 Ağustosta, 28 Ağustosta aylık alanlara ise arife günü olan 29 Ağustosta ödeme yapılacağını belirtti.

Emekli Sandığı emeklilerinin normal aylık ödeme tarihlerinin (1-5 Eylül) bayrama ve bayram sonrasına geldiğine dikkati çeken Çelik, bu nedenle 1-5 Eylül 2011′de ödenmesi gereken aylıkların Ramazan Bayramı öncesine alındığı söyledi.

Çelik, buna göre, 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunu kapsamında emekli, dul ve yetim aylığı alanlardan, aylık ödeme günü 1 Eylül 2011 olanlara aylıklarının 23 Ağustos Salı, aylık ödeme günü 2-3 Eylül 2011 olanlara aylıklarının 24 Ağustos Çarşamba, aylık ödeme günü 4 Eylül 2011 olanlara aylıklarının 25 Ağustos Perşembe, aylık ödeme günü 5 Eylül 2011 olanlara aylıklarının 26 Ağustos Cuma günü ödeneceğini bildirdi.

Bunun yanında, 2022 sayılı Kanun kapsamında aylık bağlanan 65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesizler ile özürlülerin aylıklarının 25 ve 26 Ağustos tarihlerinde ödeneceğini belirten Çelik, aylık ödemelerinin, doğum tarihinin son rakamı 0-1-2-3-4 olan vatandaşlara 25 Ağustos Perşembe, doğum tarihinin son rakamı 5-6-7-8-9 olan vatandaşlara 26 Ağustos Cuma günü yapılacağını kaydetti.

Faruk Çelik, Ramazan Bayramı nedeniyle işsizlik sigortası, kısa çalışma, iş kaybı tazminatı ve Ücret Garanti Fonu ödemelerinin de 26 Ağustos 2011 Cuma günü yapılacağını ifade etti.

Aylıkların erken ödenmesiyle emekli, dul ve yetimler ile 65 yaş aylığı alan vatandaşların Ramazan ayının ardından gelen bayramı daha rahat geçirmelerini amaçladıklarını vurgulayarak, ‘Emeklilerimizin, yaşlılarımızın, işsizlerimizin bayram hazırlıklarını ve bayram kutlamalarını daha iyi yapabilmeleri için böyle bir karar aldık. Böylece büyüklerimiz, vatandaşlarımız çocuklarıyla, torunlarıyla mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmelerini amaçlıyoruz. Bu vesileyle de tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını şimdiden kutluyorum’ dedi.

Yazar admin


65 yaşını doldurmuş muhtaç güçsüz kimsesiz ve özürlülerin aylıklarıne kadar (1) Yayınlanan Kategoriler Ekonomi, Yaşam Etiketler :65 yaşını doldurmuş muhtaç, Aylıkların erken ödenmesi, bayramdan önce yapılacak, Emekli Sandığı emeklileri, Faruk Çelik, güçsüz, İşçi emeklilerinin aylıkları, İşsizlik sigortası ödemeleri, kimsesiz, özürlülerin aylıklarının Ramazan Bayramı öncesinde, tüm emeklilerin

Bir Cevap Yazın Cevabı iptal etİsim *

E-posta * (will not be published)

İnternet sitesi

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz:

Kategori bilgisayarCep TelefonuDiyetDizilerDünyaEğitimEkonomiFeaturedGenelGüncelinternetİstanbulKanal İstanbulKobiKonutMagazinOtomobilSağlıkSecim 2011SinemaSiyasetSporTeknolojiTorba YasaTurizmTürkiyeYaşam Vatan Son Dakika MetaKayıt OlGirişYazılar RSSYorumlar RSSWordPress.org Son Yorumlar cihan köç in TOKİ, 2 bin 894 konutu çekilişsiz kurasız satıyor
"ben bir emekli vatandaşım 900.tl.maş aliyorum hiç üzerime ve eşimin çoluk…"sezgin ÇAGLAR in Sözleşmeli Er Başvuru Şartları ve Başvuru Formu
"slm ben sezgin çaglar askerligimi samsunda 1987/3 piyade onbaşı olarak yaptı…"MUSTAFA in E-Devlet Kapısı ve E Devlet şifresi Nedir? Nasıl Alınır?
"elif kardeşim öyle bi şansınız yok unusanızda unutmasanızda girmiyorsa si…"salim gök in Torba Yasa Sayesinde Emekli Oldular
"emekli oldum ama bankaya yetişemedim neyapabilirim kredi imkanım nasıl olacak…"ahmet in İşçi 2 bin 500 lira zam farkı alacak
"EY TÜRK HALKI ! Uyan artık uyan kim 2500 tl fark alacak o hak iş başkanına…" En Çok Yorumlananlar Torba Yasa'da Bağ-Kur'luya Erken Emeklilik Fırsatı Sözleşmeli Er Alımı ve Sözleşmeli Er Şartları 2011 Emeklilik için yaşı bekleyenlere müjde! Muhteşem Yüzyıl dizisi RTÜK'e şikayet yağmuru - 2. bölüm fragmanı - dizi izle Erken Emeklilik Yasa Tasarısı 2010-2011 Kansere Aşıyla Çare Arıyorlar Son Makaleler Emeklilerin aylıkları ne zaman ödenecek?Beşiktaş Alania maçı golleri (Kartal 3-0 ile yüksekten uçuyor)ÖSYM LYS 2011 yerleştirme sonuçları bugün açıklanıyorBeşiktaş: 3 – Alania: 0 Özeti Ve GolleriBursa kendi evinde kayıplarda: 1-2Trabzonspor Athletic bilbao Maçın Geniş özeti Etiket Bulutu AnkaraBaşbakan Recep Tayyip ErdoğanBirCEP TelefonudiyabetDiyetEdenEkonomifacebookgalatasarayGenelgoogleHaberinternetkanserKOBİkosgebKurtlar Vadisi PusumemurMetinMuhteşem YüzyılNinreklamSağlıkSGKSosyal Güvenlik KurumutokiToplu Konut İdaresiTorba KanunTorba TasarıTorba YasaTorba yasada neler var?torba yasa maddeleritorba yasasında neler varTorba Yasa TasarısıTürkiyeYaYaşamYeniYÖKÖSYMİlkİstanbulŞEKERşeker hastalığı sohbetcabadak.xml

Cover WP Theme

© 2011 Güncel Bilgi Paylaşım Sitesi

Kişisel web sitesiKişisel web sitesi

0 yorum:

Yorum Gönder