Çukurca’da askeri birliğe pusu: 8 şehit

Hakkari-Çukurca karayolunun 15. kilometresinde bulunan Vali Erdoğan Gürbüz çeşmesi yakınlarında askeri konvoyun geçişi sırasında patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre 7 asker şehit oldu.

CHA-AA Hakkari- Çukurca karayolunun 15′inci kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında bu sabah saat 09.00′da askeri konvoyun geçişi sırasında teröristler önceden koydukları mayını infilak ettirdi. Patlamada 1 asker şehit düştü, askerlerden yaralananlar oldu.

Patlama haberi alınır alınmaz bölgeye birlikler sevk edildi. İlk ulaşan askerler, teröristlerin kurduğu pusuya düşene çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle aralarında bir binbaşının da bulunduğu 7 asker şehit düştü.

Çatışma bölgesine sevk edilen birlikler, PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için helikopterlerin de hava desteğinde büyük bir operasyon başlattı.

Hakkari valilik kaynaklarından alınan bilgiye göre 4 ayrı patlayıcının infilak etmesi sonucu 8 asker şehit oldu, 11 asker yaralandığı öğrenildi.

Savunma Bakanı: “Onları alt edeceğiz”

Saldırı sonrası açıklama yapan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Onlar hayalle uğraşıyorlar. Terörle Türkiye Cumhuriyeti’nden alabilecekleri hiçbir şey yoktur. Türkiye Cumhuriyeti herkesin düşünemediği kadar bölgesinde lider, her bakımdan, hem ekonomik bakımdan, hem askeri bakımından. Peki bunlar ne yapacaklar? Bunlar sadece bizim sabrımızı taşırmaya çalışıyorlar. İstiyorlar ki kendileri hukuk tanımazlar, kural tanımazlar, bizim de kendilerine benzememizi istiyorlar. İşte devletle çete arasındaki fark budur. Biz hukuk ve demokrasi içerisinde bunları alt edeceğiz. Alt ettiğimizi de herkes görecek inşallah” dedi.

Yılmaz sözlerine “Peki yaptıkları nedir? Zulümdür, tehdittir, terördür. Ama bunlar misliyle karşılığını bulacaktır” diye devam etti.

Davutoğlu: “Gücümüzü zaafa uğratmaz”

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da, “Bu saldırılar Türkiye’nin gücünü zaafa uğratmaz” dedi.

Mayına dayanıklı araçlarla sınıra sevkiyat

Hakkari’de son günlerde terör örgütü PKK’nın düzenlediği mayınlı saldırılar ardından askeri sevkiyatlar artık mayına dayanıklı ’Kirpi’ olarak bilinen zırhlı araçlarla yapılırken, bunlara sinyal bozucu jammerlarda eşlik ediyor.

Son günlerde artan mayınlı saldırılar ardından yol güvenliği en üst düzeye çıkarıldı. Özellikle sınır bölgelerine gönderilen ve mayına dayanıklı ’Kirpi’ modeli zırhlı araçlar bu konuda en çok tercih edilen araçlar oluyor. Sınır bölgelerine asker ve mühimmat sevkıyatı bu araçlarla yapılıyor.

Son olarak Hakkari Vali Yadımcısı Edip Çakıcı’ya Hakkari-Çukurca karayolunda mayınlı saldırı yapılması ardından bölgeye çok sayıda birlik sevkedildi. Bu birlikler de yine saldırının yaşandığı Hakkari-Çukurca karayolundan sınıra ’Kirpi’ modeli zırhlı araçlarla yapıldı. 30 araçlık konvoya sinyal bozucu jammer araçları eşlik ederken, konvoyun geçişi sırasıda hakim tepelerde korucular ve askerler de yol güvenliğini sağladı.

Yazar admin


Yayınlanan Kategoriler Türkiye, Yaşam Etiketler :7 asker şehit oldu, askeri konvoyun geçişi, Hakkari-Çukurca, Hakkari-Çukurca karayolu, PKK'lı teröristleri etkisiz

Bir Cevap Yazın Cevabı iptal etİsim *

E-posta * (will not be published)

İnternet sitesi

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz:

Kategori bilgisayarCep TelefonuDiyetDizilerDünyaEğitimEkonomiFeaturedGenelGüncelinternetİstanbulKanal İstanbulKobiKonutMagazinOtomobilSağlıkSecim 2011SinemaSiyasetSporTeknolojiTorba YasaTurizmTürkiyeYaşam Vatan Son Dakika MetaKayıt OlGirişYazılar RSSYorumlar RSSWordPress.org Son Yorumlar yaşar in Torba Yasa’da Bağ-Kur’luya Erken Emeklilik Fırsatı
"iyi günler benim 1986 sigortam var bakur olarak ödeme yapıyorum üç…"HAKAN in Kansere Aşıyla Çare Arıyorlar
"SERAP HANIM MERHABA,BABANIZA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM.UMARIM İYİYE DOĞRU G…"yunus dedeoglu in Teknoloji
"çalışmalarınızda başarılar dilerim…"dilekkulaksız in 2011 Kosgeb Kredileri, İş Kurana Kredi, Üstelik Yarısı Hibe Olacak
"Kosgebe başvuru yapalı çok oldu fakathenüz hiçbir bilgi alamadım verilmeye…"baba in Barcelona Real Madrid Maçı İzle Özeti Golleri 14 Ağustos 2011
"real madrid 2-0 olsa sevinecektim ama olmadı.…" En Çok Yorumlananlar Torba Yasa'da Bağ-Kur'luya Erken Emeklilik Fırsatı Sözleşmeli Er Alımı ve Sözleşmeli Er Şartları 2011 Emeklilik için yaşı bekleyenlere müjde! Muhteşem Yüzyıl dizisi RTÜK'e şikayet yağmuru - 2. bölüm fragmanı - dizi izle Erken Emeklilik Yasa Tasarısı 2010-2011 Kansere Aşıyla Çare Arıyorlar Son Makaleler 35 Bin Hastaya Evinde HizmetÇukurca’da askeri birliğe pusu: 8 şehitArda’yı kızdıracak haber2011 2012 Eğitim Dönemi Okullar Ne Zaman Açılacak ?KOSGEB, PROJE YAPMAYI BİLEN KOBİ’LERE DESTEK VERECEKLYS yerleştirme sonuçları açıklanıyor Etiket Bulutu AnkaraBaşbakan Recep Tayyip ErdoğanBirCEP TelefonudiyabetDiyetEdenEkonomifacebookgalatasarayGenelgoogleHaberinternetkanserKOBİkosgebKurtlar Vadisi PusumemurMetinMuhteşem YüzyılNinreklamSağlıkSGKSosyal Güvenlik KurumutokiToplu Konut İdaresiTorba KanunTorba TasarıTorba YasaTorba yasada neler var?torba yasa maddeleritorba yasasında neler varTorba Yasa TasarısıTürkiyeYaYaşamYeniYÖKÖSYMİlkİstanbulŞEKERşeker hastalığı sohbetcabadak.xml

Cover WP Theme

© 2011 Güncel Bilgi Paylaşım Sitesi

Kişisel web sitesiKişisel web sitesi

0 yorum:

Yorum Gönder