’Avantajlı bir skorla dönmek istiyoruz’

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş UEFA Avrupa Ligi play-off turunda oynayacakları Athletic Bilbao karşılaşması öncesi açıklamalarda bulundu.

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda yarın Athletic Bilbao ile karşılaşacak Trabzonspor’un teknik direktörü Şenol Güneş, rakipleri karşısında ilk maçtan avantajlı bir skorla dönmek istediklerini söyledi.

Güneş, maçın oynanacağı San Mames Stadı’nda düzenlediği basın toplantısında, daha önce oynadıkları bir rakip ile karşı karşıya geleceklerini belirterek, ”Trabzonspor ve Athletic Bilbao karşılıklı iki maç yapmıştı. Burada kaybetmiştik, kendi sahamızda yenmemize rağmen elenmiştik. Tekrar karşılaşıyoruz, futbolun böyle güzellikleri var. Dostluğa, fair-playa katkı yapmasını diliyoruz. Gruplara kalabilmek için Athletic Bilbao karşısında ilk maçta avantajlı bir skorla dönmek istiyoruz” dedi.

Rakibin gücünü bildiklerini ifade eden Güneş, ”Orta saha ve hücumda etkin atak yapabilecek oyuncuları var. Kendi eksiklerimize rağmen gücümüzü sahaya yansıtmak istiyoruz. Zemin çok güzel, umarım seyir zevki güzel bir maç olur ve düşündüğümüz skorla buradan ayrılırız” diye konuştu.

Güneş, futbolda şike iddialarıyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonunun aldığı kararlara ilişkin sorulan sorular üzerine de futbolun barış, kardeşlik, dostluk, güzellik, temizlik, saflık ve iyi niyet olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

”Futbolu, bu anlamda sahaya yansıyan, insanlar ve toplumlar arasındaki ilişkiyi geliştiren bir oyun olarak görüyoruz ama ne yazık ki bu sene ülkemizde bizim temiz duygularla aradığımız oyunun hak ettiğimiz şampiyonluğun puan puana geldiğimiz dönemlerde rakip takım tarafından kazanıldığı için üzüldük. Olumsuz konuşmadık, şimdi de konuşmak istemiyorum ancak görünen tabloda bugünkü maçın atmosferi bu olmaması gerekirken bizim dışımızdaki gelişmelerle maalesef her gün bunu yaşıyoruz, bu her gün önümüze koyuluyor. Biz sahaya futbol oynamaya çıkıyoruz, yarın da öyle olacaktır.”

“KİMİN SUÇU VARSA CEZASINI ÇEKMESİNİ İSTİYORUM”

Üzüldüğü bir şeyi de açıklamak istediğini anlatan Güneş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

”Özellikle İspanyol gazetelerinde bizim başkanımızın resmi ve bizim takımla ilgili haberlerin görüntüsü Türkiye’den verilen yanlış bilgilerle buraya böyle yansımıştır. Bu çok çirkindir. Medyaya yansıması değil, olayın buralara gelmesi bizim için olumsuz bir tablodur. Bunların aydınlanmasını isteyen birisiyim. ‘Kimin suçu varsa cezasını çeksin’ dedim daha önce. Benim için hiçbir şey değişmez. ‘Suç varsa cezası olmalı ama suçsuz kişilere haksızlık yapılmamalıdır’ dedim. Federasyon Başkanı’nın ifadesiyle konuşuyorsak, şüphe duyuyorsa, ben şüphe duyuyorum, daha önce duymuyordum, şimdi duyuyorum. Bu benim kulübümle ilgili değil, ülke futbolunu, ülkeyi yönetenlerle ilgili şüphelerim vardır. Eğer onların vicdanı rahatsa ben de rahatım ama olay dışımızda gelişmesine rağmen bugüne gelinceye kadar ister milli takım, ister kulüpler bazında gelişmelere rağmen düzgün kalmaya çalıştık.”

”Bugün itibarıyla Avrupa Kupası maçı öncesinde bu iddialar sürdürülüyorsa ben bu sahaya nasıl çıkmam gerekiyor şüphe duyduğuma göre” diyen Güneş, şunları söyledi:

”Resmiyette beni ikinci açıkladıklarına göre ki federasyon istese sıralamayı değiştirebilir, ister beşinci yapar, ister katmayabilir de beni. Bu açıklamadan sonra kararı onlar uygulasınlar. Daha önce milli takım antrenörüyken mahkemelere gittiğimizde ‘gidemezsin’) diyenler, bugün mahkemelerden karar bekliyor. Suç yokken suçlu arayanlar, suçlu varken suçluyu bulamıyor, böyle bir ülkede yaşıyoruz. Buraya geldiğimizde gazetelerde bizim başkanımızın resmini görüyoruz. Bu konuya daha fazla girmeyi doğru bulmuyorum.”

“FUTBOLUN SAHİBİ YOK”

Güneş, buraya geldiklerinde yine İspanyol medyasında gündemin, futbolcu haklarının korunması için Kulüpler Birliğine karşı yapılan bir grevin söz konusu olduğunu söyleyerek, ”Belki maçlar oynanmayacaktır deniliyor. Ülkemizde ise ne futbolcular, ne antrenörler futbolda söz sahibi. Yani futbolun sahibi yok. Yöneticiler, gelip geçici olmasına rağmen bir çirkinlik olsa da ‘kapatın gidelim’ diyorlar. Böyle bir ülkenin, böyle bir ülkeyle futbol yarışını görüyoruz. Futbolcular ve antrenörler kendilerine sahip olabilseydi bu konular olmazdı, hiçbir şey de konuşulmazdı. Yönetimlerin devreye girdiği, paranın çok olduğu yerde eğer o paraları doğru ve düzgün kurallara göre yönetemezseniz çirkinlik ve kirlilik olabilir” dedi.

12 ASKERİN ŞEHİT OLMASI

Güneş, futbolun iyi taraflarını konuşmak istedikleri bir dönemde, Türkiye’den şehit haberlerinin gelmesine çok üzüldüğünü vurgulayarak, şöyle konuştu:

”Askerlerin şehit olduğu gün, bugün burada gezdiğim müzede, aynı kişilerin propaganda yaptığını gördük. Bu beni üzmüştür. Türkiye aleyhinde propaganda yapmışlardır. Olayın siyasi tarafına girmek istemiyorum ama insanların öldüğü, huzurunun kaçtığı yerde hiçbir insan, hiçbir millet huzurlu olamaz. Terörün olduğu yerde terör her yere girer. Terörün milleti, dini, ırkı olmadığını herkes biliyor. Onun için bugün üzgünüz. Askerlerimizin şehit olması ve burada aynı terör örgütünün propagandası oldu. Futbolu konuşmak istiyorum ama maalesef saha dışı olayların ve ölümlerin olması, insanları mutsuz eder. Ben de bir insanım. Beni de mutsuz eder.”

Güneş, bir İspanyol gazetecinin, müzede nasıl bir terörizm propagandası yapıldığı sorusu üzerine ise ”Bugün gezmeye gittiğim müzede, orada terörü yönlendirenler tarafından ülke aleyhinde, Türkiye aleyhinde konuşmalar vardı” diye konuştu.

TAKIMDAKİ DEĞİŞİM

Güneş, ”Takımda cezalı oyuncularla ilgili rotasyon yapacak mısınız?” sorusuna, şu karşılığı verdi:

”Sizin de bildiğiniz gibi geçen seneden beri rotasyon yapıyoruz. O rotasyonu her zaman yaptık. Henüz daha 11′i tam olarak değiştiremedik. 3-4 eksiğimiz kaldı. Ondan sonra 11′i değiştireceğiz, geriye bir sorun kalmayacak. Adrian ve Zokora, bu sezon yeni transfer. Maalesef Benfica ile yapılan iki maçtaki yanlış kararlarla kaybettik. Yarınki maçlarda olmayacaklar. İki oyuncumuzun olmayışı yeni kurduğumuz kadroda yeni zaaflar olacaktır. Onların yerine oynayacak arkadaşlar için bu güzel bir şans. Umarım iyi değerlendirirler.”

COLMAN: ”EKSİKLER ENDİŞE KAYNAĞI DEĞİL”

Arjantinli oyuncu Gustavo Colman ise yarın çok zorlu bir maç oynayacaklarını belirterek, ”Belirli saygınlığı, seviyesi olan bir takıma karşı mücadele edeceğiz. Athletic Bilbao, yetenekli, teknik kapasitesi yüksek bir takım. Dolayısıyla bu karşılaşma her anlamda zorlu geçecek” dedi.

Colman, cezaları nedeniyle oynayamayacak olan Zokora ve Adrian’ın takımın önemli parçaları olduğunu ifade ederek, ”Bu zorluk yaratabilir ama onların yerini doldurabilecek oyuncular var. Onlar da ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacaklar. Bu durum zorluk yaratıyor ama bizim için bir endişe kaynağı değil. Onların maçlarını izledik. Uzun uzun bölümleri izleyip değerlendirmesini yaptık. Onlar için olumlu olduğu kadar zorlu taraflar da var. Onların da handikapları var. Rakibimizi gayet iyi tanıyoruz. Bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Nasıl bir oyun zihniyeti ortaya koymamız gerektiğini çok iyi biliyoruz” diye konuştu.

Yazar admin


Yayınlanan Kategoriler Spor Etiketler :Bilbao karşılaşması, thletic Bilbao karşılaşması, Trabzonspor, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş UEFA Avrupa Ligi play-off turu, Trabzonspor' Atletic Bilbao maçı, Trabzonspor'un Atletic Bilbao, Trabzonspor- Atletic Bilbao

Bir Cevap Yazın Cevabı iptal etİsim *

E-posta * (will not be published)

İnternet sitesi

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz:

Kategori bilgisayarCep TelefonuDiyetDizilerDünyaEğitimEkonomiFeaturedGenelGüncelinternetİstanbulKanal İstanbulKobiKonutMagazinOtomobilSağlıkSecim 2011SinemaSiyasetSporTeknolojiTorba YasaTurizmTürkiyeYaşam Vatan Son Dakika MetaKayıt OlGirişYazılar RSSYorumlar RSSWordPress.org Son Yorumlar tayfun çimen in Sözleşmeli Er Başvuru Şartları ve Başvuru Formu
"BİRİ BİZİ DURDURSUN YAHU!!!…"gökhan gül in Sözleşmeli Er Başvuru Şartları ve Başvuru Formu
"ben başvurdum ama cvp bekliyorum nereden bir yanıt alabilirim çok is…"sait in Sözleşmeli Er Başvuru Şartları ve Başvuru Formu
"arkadaslar sonuçları bulamıyorum eger bilen varsa lütfen banada söyleyin fe…"mehmet aktaş in Sözleşmeli Er Başvuru Şartları ve Başvuru Formu
"öncelikle selam arkadaslar ya bu nasıl bi iş 3 günden beri merkez komutanlı…"yaşar in Torba Yasa’da Bağ-Kur’luya Erken Emeklilik Fırsatı
"iyi günler benim 1986 sigortam var bakur olarak ödeme yapıyorum üç…" En Çok Yorumlananlar Torba Yasa'da Bağ-Kur'luya Erken Emeklilik Fırsatı Sözleşmeli Er Alımı ve Sözleşmeli Er Şartları 2011 Emeklilik için yaşı bekleyenlere müjde! Muhteşem Yüzyıl dizisi RTÜK'e şikayet yağmuru - 2. bölüm fragmanı - dizi izle Erken Emeklilik Yasa Tasarısı 2010-2011 Kansere Aşıyla Çare Arıyorlar Son Makaleler Barcelona 3-2 Real Madrid Kupa Maçı Özeti- Golleri İzle’Avantajlı bir skorla dönmek istiyoruz’Barcelona 3–2 Real Madrid Süper Kupa Rövanşı Golleri İzleKupa Şampiyonu Barcelona (Barcelona 3-2 Real Madrid ) Süper Kupa Final Maçı İzleSahurda İnternet Trafiği ArttıTürk savaş uçakları Kandil’i bombalıyor Etiket Bulutu AnkaraBaşbakan Recep Tayyip ErdoğanBirCEP TelefonudiyabetDiyetEdenEkonomifacebookgalatasarayGenelgoogleHaberinternetkanserKOBİkosgebKurtlar Vadisi PusumemurMetinMuhteşem YüzyılNinreklamSağlıkSGKSosyal Güvenlik KurumutokiToplu Konut İdaresiTorba KanunTorba TasarıTorba YasaTorba yasada neler var?torba yasa maddeleritorba yasasında neler varTorba Yasa TasarısıTürkiyeYaYaşamYeniYÖKÖSYMİlkİstanbulŞEKERşeker hastalığı sohbetcabadak.xml

Cover WP Theme

© 2011 Güncel Bilgi Paylaşım Sitesi

Kişisel web sitesiKişisel web sitesi

0 yorum:

Yorum Gönder