Askerlik Süresi 9 Ay Mı Oluyor? Bedelli Ve Sözleşmeli Askerlik’te Son Durum

Askerlik süresi 9 ay mı oluyor? Bedelli ve sözleşmeli askerlik’te son durum nedir? İşte askerlik süresi, bedelli askerlik ve sözleşmeli askerlik konularında son dakika haberler!

Askerlik ne zaman kısalacak? Askerlik süresi 9 ay mı oluyor? Bedelli ve sözleşmeli askerlik’te son durum nedir? İşte askerlik süresi, bedelli askerlik ve sözleşmeli askerlik konularında son dakika haberler!

Yapılan çalışmaya göre askerlik öncelikle 12 aya ardından 9 aya düşürülecek. Yedek subaylık süresi ise 15 aydan 18 aya çıkartılacak. Askerlik süresinin kısaltılmasına yönelik düzenleme Meclis gündemine getiriliyor.AK Partikurmaylarından alınan bilgilere göre askerlik öncelikle 12 aya ardından 9 aya düşürülecek. 12 aya indirilmesinin kısa sürede gerçekleşeceği 9 ayın ise 2-3 yıl içinde hayata geçebileceği dile getirildi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, askerlik süresinin düşürülmesine yönelik teknik çalışmaların sürdürüldüğünü açıklamıştı. Bozdağ´ın bu açıklaması askerlik süresinin kısalmasını bekleyen binlerce genci ümitlendirmişti.

TSK TEKLİF ETMİŞTİ

Genelkurmay Başkanlığı, seçimlerden önce askerlik süresinin 9 aya indirilmesini öngören teklifi hükümete sunmuştu. TSK´nın önerisine göre üniversitemezunları ve ilkokulmezunları 9 ay askerlik yapacaktı. Ancak, hükümet bu öneriye sıcak bakmadı. Askerlik süresinin 12 ay ardından 9 aya düşürülmesine ilişkin çalışma yapılması istendi.Üniversitemezunları için ise 6 aylık olan askerlik süresinin 4 aya düşürülmesi talep edildi.

YEDEK SUBAYLIK UZAYACAK

Yeni düzenlemeye göre yedek subaylık süresi 15 aydan 18 aya çıkartılacak. Genelkurmay´ın “15 ay kısa. Yedek subaylardan yeterince yararlanamıyoruz” önerisi hükümet tarafından olumlu bulundu.

SÖZLEŞMELİ ER İHTİYACI AZALTACAK

Hükümet, 50 bin sözleşmeli er alınmasına yönelik düzenleme yaptı. 50 bin sözleşmeli er alınmasının ardından TSK´nın asker ihtiyacının azalacağına dikkat çekiliyor. Sınır polisi uygulamasının devreye girmesi ile birlikte sınırlardaki askerler de geri çekilecek. Bu da askerlik süresinin kısaltılmasının işareti olarak görülüyor.

Bedelli düşünülmüyor

Hükümet ileGenelkurmaybedelli askerlik uygulamasını ise düşünmediği ileri sürülüyor. Kamuoyunda büyük beklenti oluşmasına rağmen, bedelli askerlik uygulamasına sıcak bakılmıyor. Askerlik süresinin kısaltılması ile bedelli askerliğe ihtiyaç kalmayacağı da hesaplanıyor.

AK Parti´ye yoğun telefon

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ´ın açıklamalarının ardından AK Parti GenelMerkezi- ´ne askerlik süresinin ne zaman kısaltılacağına ilişkin yoğun başvuru olduğu öğrenildi. AK Parti´nin iletişim merkezi AKİM´in telefonlarını arayan binlerce vatandaş askerlik süresinin ne zaman ve nasıl kısaltılacağı sorusunu yöneltti.

Kaynak: www.beyazgazete.com

Yazar admin


askerlik son durum (2)12 ay askerlik son dakika (1)Son haber asker ne zaman kısalacak (1)tsk da en son güncel haberler askerlik süresi (1)Tsk Dan son askerlık suresı (1)tsk yeni askerlik süresi haberleri (1)yedek subay süresi (1)yedek subaylık süresi (1)yedek subaylık uzayacak (1)YEDEK Subaylık uzayacak mı (1)paralı askerlik sonunda emeklilik durumu nedir (1)askerlik uzayacak mı 2011 ağustos (1)askeriye şürası (1)askerlik 12 ay oldu son haberler 07 08 11 (1)askerlik güncel haber (1)askerlik ne zaman 12 ay olacak (1)askerlik ne zaman kısalacak (1)askerlik nezaman 9 (1)askerlik nezaman kısalcak (1)askerlik süresi 2011 (1) Yayınlanan Kategoriler Güncel, Türkiye Etiketler :ardından 9 aya düşürülecek, askerlik konularında son dakika, Askerlik ne zaman kısalacak, askerlik öncelikle 12 aya, askerlik süresi, Askerlik süresi 9 ay m, Bedelli Askerlik, Bedelli düşünülmüyor, Bedelli ve sözleşmeli askerlik, son durum nedir?, sözleşmeli askerlik, TSK TEKLİF ETMİŞTİ, Yedek subaylık süresi, YEDEK SUBAYLIK UZAYACAK

Bir Cevap Yazın Cevabı iptal etİsim *

E-posta * (will not be published)

İnternet sitesi

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz:

Kategori bilgisayarCep TelefonuDiyetDizilerDünyaEğitimEkonomiFeaturedGenelGüncelinternetİstanbulKanal İstanbulKobiKonutMagazinOtomobilSağlıkSecim 2011SinemaSiyasetSporTeknolojiTorba YasaTurizmTürkiyeYaşam Vatan Son Dakika MetaKayıt OlGirişYazılar RSSYorumlar RSSWordPress.org Son Yorumlar eda in Ali Taran Ayşe Özyılmazel Düğünü (Yılın Olay Düğünü)
"bide of ya çok kötü oldum evlendiklerini duyunca ali taran çok çirkin ayşe…"eda in Ali Taran Ayşe Özyılmazel Düğünü (Yılın Olay Düğünü)
"yazık…"Cefi1965 in Torba Yasa’da Bağ-Kur’luya Erken Emeklilik Fırsatı
"slm 09.03.1965 doğumluyum 1993 den 1996 yılına kadar 405 gün SSk prim günü…"Alp in Kansere Aşıyla Çare Arıyorlar
"Serap hanim merhaba. Öncelikle babaniza gecmis olsun dileklerimi iletiyorum ve …"omer in İşçi 2 bin 500 lira zam farkı alacak
"banada biraz abartılı geldi sanki bende eüaş ta çalışıyorum verilen raka…" En Çok Yorumlananlar Torba Yasa'da Bağ-Kur'luya Erken Emeklilik Fırsatı Sözleşmeli Er Alımı ve Sözleşmeli Er Şartları 2011 Emeklilik için yaşı bekleyenlere müjde! Muhteşem Yüzyıl dizisi RTÜK'e şikayet yağmuru - 2. bölüm fragmanı - dizi izle Erken Emeklilik Yasa Tasarısı 2010-2011 Kayseri Toki Kura Çekilişi Sonuçları Son Makaleler Manchester United – Manchester City: 3-2Nerede, Ne Zaman, Nasıl Askerlik Yapacağım?Lanetli Ailenin İnanılması Zor Yaşam Hikayesi2011 MEB meb.gov.tr Sbs 7. sınıf sınav sonuçları (tercih sonuçları)Beşiktaş 2-1 Ergotelis maç özeti golleri video izle (Beşiktaş Ergotelis)Askerlik Süresi 9 Ay Mı Oluyor? Bedelli Ve Sözleşmeli Askerlik’te Son Durum Etiket Bulutu AnkaraBaşbakan Recep Tayyip ErdoğanBirCEP TelefonudiyabetDiyetEdenEkonomifacebookFenerbahçegalatasarayGenelgoogleHaberinternetkanserKOBİkosgebmemurMetinMuhteşem YüzyılNinreklamSağlıkSGKSosyal Güvenlik KurumutokiToplu Konut İdaresiTorba KanunTorba TasarıTorba YasaTorba yasada neler var?torba yasa maddeleritorba yasa ne zaman çıkacaktorba yasasında neler varTorba Yasa TasarısıTürkiyeYaYaşamYeniYÖKİlkİstanbulŞEKERşeker hastalığı sohbetcabadak.xml

Cover WP Theme

© 2011 Güncel Bilgi Paylaşım Sitesi

Kişisel web sitesiKişisel web sitesi

0 yorum:

Yorum Gönder