Yılın ilk yarısında iş dünyasına 12 milyon lira devlet desteği

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Malatya Merkez Müdürlüğü, 2011 yılının ilk 6 aylık dönemine ilişkin faaliyet raporunu açıkladı. Rapora göre, 2011′in ilk yarısında, 35 kobi ile 218 işletmeye yaklaşık 12 milyon lira destek sağlandı.

Merkez Müdürü Murat Seki, katmadeğeri ve rekabet gücü yüksek, gelişme potansiyeli olan sektörlere öncelik verildiğini, firmaların nitelikli bir şekilde desteklenmesini sağladıklarını belirtti. Haziran ayında yürürlüğe giren pakette KOBİ Proje Destek Programı, Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, Tematik Proje Destek Programı, İşbirliği-Güçbirliği Destek Programı, Girişimcilik Destek Programı ve Genel Destek Programı’nın yer aldığını bildiren Seki şu bilgileri verdi:

“2011 yılının ilk altı ayında Malatya Belediyesi, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Malatya Aktif İşadamları Derneği, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, Türkiye İş Kurumu, Arapgir ve Hanımın Çiftliği Belediyeleriyle düzenlenen protokollerle kendi işini kurmak isteyen 500 girişimcinin, Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı’na katılımları sağlandı. 450 girişimciye sertifika verildi. Bu kapsamda 57 girişimci kendi işini kurdu, kurulan bu 57 işletmeye 570 bin lira geri ödemesiz, 2, 5 milyon lira da geri ödemeli yeni girişimci destek kararı alındı. 5 KOBİ’ye KOBİ Proje Desteği kapsamında 1, 7 milyon lira geri ödemesiz destek kararı alındı. Proje kapsamında sağlanan yeni istihdamın ise 165 kişi olduğu kaydedildi. KOBİ’ler için 8 işbirliği-güçbirliği projesi ile 40 işletmeye 2 milyon Lira geri ödemesiz, 3, 2 milyon lira da geri ödemeli destek kararı alındı. Ar-Ge ve inovasyon desteği kapsamında bir işletmenin Ar-Ge projesi desteklenmeye başlandı. Bu işletmeye sağlanacak destek miktarının 122 bin lira olması kararlaştırıldı.”

Atıl durumdaki tekel depolarının yerine İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) kurulmasına yönelik İl Özel İdaresi, Malatya Belediyesi ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan İŞGEM Projesi kabul edildiğini anlatan Murat Seki, buraya yönelik projeler için 750 bin lira geri ödemesiz destek verilmesi kararı alındığını aktardı. Genel Destek Programı kapsamında 221 işletmenin 1, 8 milyon liralık destek başvurusu onaylandığını ifade eden Seki, 2011′in ilk yarısında, 35 KOBİ ve 218 işletmeye yaklaşık 12 milyon lira destek sağlandığına karar verildiğini kaydetti.

(CİHAN)

0 yorum:

Yorum Gönder