Yeni Kabine 2011 Çarşamba Günü Açıklanabilir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabineyi sunmak için çarşamba günü gibi Çankaya Köşkü’ne çıkacağını söyledi

Meclis Başkanlığı seçimi sonrası gözler Başbakan Erdoğan’ın açıklayacağı yeni kabine listesinde olacak. Başbakan Erdoğan Salı gününü beklemeden Meclis Başkanlığı seçiminden sonra yeni kabineyi açıklayabilir.

Erdoğan’ın “Ustalık dönemi”olarak nitelendirdiği dönemde listede kimlere yer vereceği merak konusu.

Erdoğan’ın yeni kabineyi şekillendirirken 10 yeni isme görev vermesi bekleniyor. Geçtiğimiz dönem icracı bakanlık üstlenen bazı isimlerin Başbakan Yardımcılığı’na kaydırılacağı da belirtiliyor. Ali Babacan, Bülent Arınç, Binali Yıldırım, Beşir Atalay ve Nimet ÇubukçuBaşbakan Yardımcılığı için adı geçen bakanlar.

Nihat Ergün ve Sadullah Ergin’in adları İçişleri Bakanlığı için geçiyor. Mehmet Şimşek, Zafer Çağlayan, Ömer Dinçer, Taner Yıldız, Faruk Çelik, Egemen Bağış, Ahmet Davutoğlu, Recep Akdağ, görevlerini sürdürmesi beklenen bakanlar.

BAKANLIK BEKLEYEN İSİMLER

Erdoğan Bayraktar, Nihat Zeybekci, Fatma Şahin, Nurettin Canikli, Yalçın Akdoğan, Menderes Türel, Bekir Bozdağ, Suat Kılıç, Ömer Çelik ve Galip Ensarioğlu da kabineye yeni girecek isimler olabilir.

AÇILIMI KİM YÖNETECEK?

Demokratik açılım konusunun bir Başbakan Yardımcısı’na bağlanması ve İçişleri Bakanlığı’ndan alınması sürpriz olmayacak. Ancak kime bağlanacağı merak konusu.
YENİ BAKANLIKLAR

Erdoğan’ın kuracağı 61. Hükümette yeni bakanlıklar da olacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Avrupa Birliği Bakanı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Çevre, Orman ve Şehircilik Bakanı, Ekonomi Bakanı, Gençlik ve Spor Bakanı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, Gümrük ve Ticaret Bakanı ile Kalkınma Bakanı ilk kez 61. Hükümet döneminde göreve başlayacak.

BAKAN YARDIMCILARI DA GÖREV BAŞLAYACAK

Yeni yapıda sayısı 20′ye çıkarılan icracı bakanlıklara üçlü kararnameyle atanacak bakan yardımcıları da ilk kez görev yapacak.

0 yorum:

Yorum Gönder