Yeni Kabine 2011 – 61. Hükümette Kimler Bakan Olabilir?

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den hükümeti kurma görevini aldı. Erdoğan’ın mevcut kabinenin üçte birinin değiştirebileceği belirtiliyor. Peki Erdoğan 61. hükümette kimlere bakan olma gözüyle bakılıyor?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Çankaya Köşkü’ne çıktı. Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 61. hükümeti kurmakla görevlendirildi.

Yeni kurulacak 61. hükümetin “Bakan”lık koltukları için yarış başladı. Kabine’de kimlerin kalıp kimlerin gideceği ise tam bir merak konusu. Erdoğan’ın yeni kabinesi konusunda kulislerde birçok isim geçiyor. Erdoğan’ın daha seçim öncesinden listesini oluşturduğu, kimin nereye geleceğini çoktan planladığı söyleniyor.

Başbakan Erdoğan’ın yeni kabine listesini yarın Köşk’e sunması bekleniyor. Erdoğan’ın ‘Ustalık’ kabinesi olarak adlandırdığı 61. hükümette kendisi dışında 4 ‘Koordinatör’ başbakan yardımcısı ve 20 icracı bakan olacak. Kulislerde mevcut kabinenin üçte birinin değişebileceği belirtiliyor. Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Devlet Bakanı Faruk Çelik’in kabinedeki görevlerini sürdürmeleri bekleniyor.

ESKİ TOKİ BAŞKANI KABİNEYE TAŞINABİLİR
Aralarında Fatma Şahin, Yalçın Akdoğan, Erdoğan Bayraktar, Nihat Zeybekçi, Ömer Çelik, Menderes Türel, Galip Ensarioğlu’nun da olduğu isimlerin kabineye taşınabileceği ileri sürülüyor. İlk kez atanacak 20 bakan yardımcısı ise icracı bakanlar ve Erdoğan’ın değerlendirmeleriyle belirlenecek.

MECLİS BAŞKANLIĞI İÇİN BÜYÜK YARIŞ
Bazı isimler hem kabine hem de devlet protokolünün iki numarası olan Meclis Başkanlığı yarışında geçiyor. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Başbakan Yardıcımcısı Hayati Yazıcı, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül adaylar arasında.

GÜNAY MI, TÜREL Mİ?
Ertuğrul Günay’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine devam edip etmeyeceği de merakla beklenenler arasında. Başbakan’ın güvendiği isimlerden Antalya eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in de bu görev için güçlü bir aday olduğu belirtiliyor.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın değiştirilebileceği de kulislerdeki diğer iddialar arasında. Sağlık’ta ve ulaşım’da başarılı işlere imza atan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın görevlerine devam edip etmeyeceği ise bilinmiyor.

HAKAN ŞÜKÜR KABİNEDE YER BULABİLECEK Mİ?
Bir diğer merak konusu da, AK Parti’den milletvekili seçilen Eski Futbolcu Hakan Şükür’ün kabinede yer bulup bulamayacağı. Şükür’ün şu ana kadar kulislerde adı geçmedi.

“GRUP TOPLANTISINDA TEMAYÜL YOKLAMASI”
Buna karşın, AK Parti grubu ve Başbakan Erdoğan’ın işareti süreçte belirleyici olacak. Bugün yapılacak grup toplantısında milletvekillerine temayül yoklaması yapılacak. Çıkacak sonuçlar parti yönetimince değerlendirildikten sonra adaylık başvurusu yapılacak.
Kaynak: birincikuvvet.com


Yayınlanan Kategoriler Secim 2011, Siyaset, Türkiye Etiketler :61. hükümette kimlere bakan, Başbakan Erdoğan, Çankaya Köşkü, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, GÜNAY MI, HAKAN ŞÜKÜR KABİNEDE YER BULABİLECEK Mİ?, MECLİS BAŞKANLIĞI İÇİN BÜYÜK YARIŞ, TÜREL Mİ?, yeni kabine listesi, Yeni kurulacak 61. hükümet

Bir Cevap Yazın Cevabı iptal etİsim *

E-posta * (will not be published)

İnternet sitesi

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz:

Kategori bilgisayarCep TelefonuDiyetDizilerDünyaEğitimEkonomiFeaturedGenelGüncelinternetİstanbulKanal İstanbulKobiKonutMagazinOtomobilSağlıkSecim 2011SinemaSiyasetSporTeknolojiTorba YasaTurizmTürkiyeYaşam Vatan Son DakikaHurriyet Son Dakika MetaKayıt OlGirişYazılar RSSYorumlar RSSWordPress.org Son Yorumlar canan in İKS İlköğretim Kurumları Standartları Öğretmen-Öğrenci-Veli Giriş Adresleri
"nasıl girdin söyler misin 1 saattir deniyorum olmuyo off…"abdulrezzak in İKS İlköğretim Kurumları Standartları Öğretmen-Öğrenci-Veli Giriş Adresleri
"ben girdim…"burak in İKS İlköğretim Kurumları Standartları Öğretmen-Öğrenci-Veli Giriş Adresleri
"hocam bir türlü olmuyor yapıyorum deniyorum olmuyor. hocam nasıl açılıcak…"enver çelik in 2011 Kosgeb Kredileri, İş Kurana Kredi, Üstelik Yarısı Hibe Olacak
"Sn.Yetkili;Üniversite mezunu olan 24 yaşındaki oğluma bir iş kurmak iç…"Ortaköy Arçelik Servisi in Muhteşem Yüzyıl 24. Bölüm Fragmanı Sezon Finali İzle
"Gücümüzü sizlerin bize duyduğu 20 yıllık güven ve memnuniyetten aldık. …" En Çok Yorumlananlar Torba Yasa'da Bağ-Kur'luya Erken Emeklilik Fırsatı Emeklilik için yaşı bekleyenlere müjde! Sözleşmeli Er Alımı ve Sözleşmeli Er Şartları 2011 Muhteşem Yüzyıl dizisi RTÜK'e şikayet yağmuru - 2. bölüm fragmanı - dizi izle Erken Emeklilik Yasa Tasarısı 2010-2011 Kayseri Toki Kura Çekilişi Sonuçları Son Makaleler İstanbul Yeni Taksisini SeçtiPiknikçilere kene uyarısıTürk bilim adamlarından müthiş buluşYeni Kabine 2011 – 61. Hükümette Kimler Bakan Olabilir?Defne Joy için yeni rapor: Evde iki kişi daha vardıGümrükteki kaçak eşyalar, internet üzerinden satılacak Etiket Bulutu AnkaraBaşbakan Recep Tayyip ErdoğanBirCEP TelefonudiyabetDiyetEdenEkonomifacebookgalatasarayGenelgoogleHaberinternetkanserKOBİkosgebmemurMetinMuhteşem YüzyılNinreklamSağlıkSGKSosyal Güvenlik KurumutokiToplu Konut İdaresiTorba KanunTorba TasarıTorba YasaTorba yasada neler var?torba yasa emekliliktorba yasa maddeleritorba yasa ne zaman çıkacaktorba yasasında neler varTorba Yasa TasarısıTürkiyeYaYaşamYeniYÖKİlkİstanbulŞEKERşeker hastalığı sohbetcabadak.xml

Cover WP Theme

© 2011 Güncel Bilgi Paylaşım Sitesi

Kişisel web sitesiKişisel web sitesi

0 yorum:

Yorum Gönder