UEFA’dan TFF’ye: Yüzde bir bile şüphe varsa gereğini yapın

UEFA’nın ‘Yönetmelik ve talimatlar ne diyorsa onu yapın” şeklinde görüş belirttiği ifade edildi.

Şike soruşturmasında dün de soruşturma ve adliye süreci devam etti.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun vereceği kararlar merakla beklenirken, UEFA’nın federasyonla sürekli irtibat halinde olduğu ve durumla ilgili sürekli bilgi aldığı ifade edildi. UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ve Futbol Federasyonu Başkanvekili Lutfi Arıboğan da konuyla ilgili görüş alışverişinde bulundular.

UEFA’nın konu hakkında daha net bilgi sahibi olabilmek için İstanbul’a bir heyet göndererek durumu daha yakından takip etmek istediği kaydedildi. UEFA yönetim kurulunun konuyla ilgili duruşunun ise son derece katı olduğu gelen haberler arasında.

“GEREĞİNİ YAPIN”

TFF’nin vereceği karar öncesinde UEFA yetkililerinin, “Vereceğiniz karar öncesinde olayı en ince ayrıntısına kadar inceleyin. En ufak şüpheyi bile değerlendirmek çok önemli. Şayet, elde edilen delillerden kafanızda ‘şike yapıldığına dair’ yüzde bir şüphe oluşsa bile gereğini yapın. Yönetmelik ve talimatlar ne diyorsa onu yapın” şeklinde görüş belirttiği ifade edildi.

KÜME DÜŞME İHTİMALI ÇOK YÜKSEK

F.Bahçe’nin küme düşürülmesinden, şampiyonluğunun alınmasına kadar uzayabilecek süreç ciddi manada artık gündemde..

Pazartesi kritik gün! Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, dün sabah tüm kulüp başkanlarına bir davet gönderdi. Davette, başkanların pazartesi saat 12:00′de İstinye’deki Futbol Federasyonu merkez binasında olmaları istendi. Aydınlar’ın kulüp başkanlarına, son yaşanan şike soruşturmasıyla ilgili olarak bilgi vereceği ve herkesin federasyona yardımcı olmasını isteyeceği ifade edildi. Federasyon bu toplantının ardından yönetim kurulu halinde toplanacak. Bu toplantıda ise, şike soruşturması sonrası ortaya çıkan durumla ilgili nasıl bir yol izleneceği tartışılaşacak. Ancak kararın aynı günde çıkma ihtimali bulunmuyor.

LİG İKİ HAFTA SARKIYOR

Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın, 15 Temmuz’da bir yanıt bekleyen UEFA’dan ek süre istediği ve olumlu yanıt aldığı bildirildi. Aydınlar’ın pazartesi yapılacak toplantıda liglerin sarkabileceğini de kulüp başkanlarına ileteceği ifade edildi. Normal takvimde ligler 5 Ağustos’ta başlayacaktı. Ancak bu tarihin 19-20 Ağustos tarihine kadar sarkma ihtimali bulunuyor. Şayet ligler 2 hafta sarkarsa, sezon devam ederken bazı maçlar hafta arası oynanacak.

0 yorum:

Yorum Gönder