St. Basil’s Cathedral Google Logosu

Doogle 12 Temmuz 2011 günü logo değişti logoyu tıkladıgında “St. Basil’s Cathedral” isimli aramaya gidiyor.
St. Basil’s Cathedral nedir?
450 Yıl önce bizlere inşa edilen bir kilisenin tarihini önemini anlatıyor.

Aziz Vasil Katedrali (Rusça: Собор Василия Блаженного) Moskova, Kızıl Meydan’da soğana benzeyen, rengarenk, kubbemsi çatılarıyla ünlü bir katedraldir. Yaygın bir hata olarak Kremlin Sarayı’yla karıştırılır.

1555 – 1561 yılları arasında Rus Devleti’ nin Kazan ve Astrahan hanlıklarına karşı kazandığı zaferleri kutlamak amacıyla Korkunç İvan tarafından yaptırılmıştır. Değişik şekilde tasarlanmış olan sekiz kubbe, sekiz ayrı zaferi simgelemektedir. Önceleri som altın olan kubbeler 1670′den sonra değişik renklerde boyanmıştır. En uzun kulesi yaklaşık 65 metre yüksekliktedir. Yöre halkı arasında yapının bir İtalyan mimarın tasarımı olduğu, daha sonra yapıyı tekrar etmemesi için mimarın kör edildiği rivayeti dolaşır. Kilise bugün müze olarak kullanılmaktadır.

Aziz Vasil Katedrali (Rusça: Собор Василия Блаженного) Moskova, Kızıl Meydan’da soğana benzeyen, rengarenk, kubbemsi çatılarıyla ünlü bir katedraldir. Yaygın bir hata olarak Kremlin Sarayı’yla karıştırılır

1555 – 1561 yılları arasında Rus Devleti’ nin Kazan ve Astarhan hanlıklarına karşı kazandığı zaferleri kutlamak amacıyla Korkunç İvan tarafından yaptırılmıştır. Değişik şekilde tasarlanmış olan sekiz kubbe, sekiz ayrı zaferi simgelemektedir. Önceleri som altın olan kubbeler 1670′den sonra değişik renklerde boyanmıştır. En uzun kulesi yaklaşık 65 metre yüksekliktedir. Yöre halkı arasında yapının bir İtalyan mimarın tasarımı olduğu, daha sonra yapıyı tekrar etmemesi için mimarın kör edildiği rivayeti dolaşır. Kilise bugün müze olarak kullanılmaktadır.

St. Basil’s Cathedral hakkında detaylı bilgi

Moskova Kremlin St Basil Katedrali Aziz Basil olarak herkesin tanıdığı olsa da, bu efsanevi bina resmen

Katedral Moğol güçlerinin Kazan 1552 yakalamak işaretlemek için Korkunç İvan tarafından emredildi. Bu 1560 yılında tamamlanmıştır. Bu hemen hemen bu ünlü işareti ile ilgili bilinen tüm gerçek tarihin. Hoşgeldiniz, ancak efsaneler puan. Hiçbir şey bilinir adlarını ve Ivan bu başka bir şey kentsel folklor olduğunu. Tarihçiler oybirliğiyle devlet karşılaştırmak şey oluşturamadı böylece onları kör olduğunu şüpheli efsane dışında inşaatçılar, Barma ve Postnikov Yakovlev hakkında.

Mimari uzmanları bu güne kadar yapı arkasında yöneten fikir kabul edemiyoruz. Ya yaratıcıları Kudüs kiliselere saygı öder, ya da merkezi bir dokuzuncu etrafında sekiz kilise inşa ederek, bu ortaçağ sembolü temsil eden sekiz- uçlu bir yıldız. şefaat Katedrali’nin orijinal kavramı üslup eklemeler ve yeni kiliselerin katmanları altında bizden gizlenmiş olan ana bina eklendi. Aslında, inşa edildiğinde, Katedral, beyaz taş Kremlin maç için tüm beyaz oldu ve soğan kubbeler altın yerine çok renkli oldukları ve bugün olduğu gibi desenli.

17. yüzyılda bir kalça çatılı çan kulesi, galeri eklendi ve merdivenler tonozlu çatı ile kaplı olup, miğferli kubbe dekore edilmiş olanlar ile değiştirilmiştir. 1860 yılında yeniden inşası sırasında, Katedral daha karmaşık ve entegre tasarım ile boyanmış, ve o zamandan beri değişmemiştir.

Sovyetler Birliği’nde bir süre için, Aziz Basil yıkılması söz vardı – o Kızıl Meydanı’nda kitlesel gösteriler için Stalin’in planlarını engelleyen başlıca nedeni sadece mimar Pyotr Baronovski’nin cesareti sayesinde kaydedilen binanın hazır olunmasını istedi zaman.. yıkım için, o kategorik olarak reddetti ve Kremlin çok künt telgraf gönderdi. Katedrali ayakta kaldı ve Baronovski’nin bulunuyor koruma çalışmaları beş yıl hapis elde etti.

Katedral şimdi bir müze olarak kullanılmaktadır. Yetmişli yıllarda restorasyon çalışmaları sırasında bir ahşap döner merdiven duvarlarının biri içinde keşfedildi. Ziyaretçiler şimdi olağanüstü, yükselen çadır çatı ve ince bir 16. yüzyıl ikonostasisin ile, merkezi kilise içine bu yoldan gidin. You Ayrıca güzel desenli boya kaplı dar ve dolambaçlı galerisi, yürüyüşe çıkın.

Bir hizmet bir yıl Ekim ayında şefaat gününde, Katedral tutulur.

Çalışma saatleri: Her gün 11.00 17.00 saatleri arasında, Salı günleri kapalı

Dünyanın internet arama devi Google, St. Basil’s Cathedral için bugün bir logo tasarladı. Google.com.tr, Kızıl Meydan’da soğana benzeyen, rengarenk, kubbemsi çatılarıyla ünlü bir katedral olarak tanımlanan St. Basil’s Cathedral için logo çizdi ve ana sayfasından Google kullanıcılara sundu.

Logoya tıklandığın Google’daki St. Basil’s Cathedral arama sonuçları görüntüleniyor. Google’ın önemli insanların doğum günleri ve önemli eserler için yaptığı bu uygulama, Google kullanıcıları tarafından takdir görüyor.

St. Basil’s CathedralGoogle’ın St. Basil’s Cathedral çizdiği logoda renkli görüntüler ve özellikler bulunuyor.

Rusya, Aziz Vasiliy Katedrali’nin 450. yıl dönümünü kutlayacak

Rusya’nın başkenti Moskova’daki Kızıl Meydan’ın girişinde bulunan ünlü Aziz Vasiliy Katedrali’nin 450. yıldönümü 4 aylık etkinliklerle kutlanacak. Daha çok Kremlin ile karıştırılan, birçok film ve resimlerde Rusya’nın simge olarak gösterilen renkli kubbeli Aziz Vasiliy Katedral’inin 450. yıl dönümünü için hazırlıklar sürüyor.

Kilisenin 12 Temmuz tarihinde kutsandığı ve ibadete açıldığı belirtiliyor. Kutlama festivali de aynı tarihte başlatılacak ve 14 Ekim’e kadar devam edecek. Aziz Vasiliy Katedrali’nin yıl dönümü için bina tamamen yenilendi. On yıldır devam eden restorasyon çalışmaları için devlet ve vakıflar 14 milyon dolar mali destek verdi. Korkunç İvan tarafından 1555 yılında kurulması için talimat verilen Katedral 1561′de de ibadete açıldı.

Anlatıldığına göre çok gaddar olduğu bilinen Korkunç İvan Katedrali yapan mimara Benzer güzellikte bir kilise daha yapabilir misin? diye sormuş. Mimar da tehlikeyi anlamadan emin şekilde Tabii ki yapabilirim karşılığını vermiş. Hiddetlenen Korkunç İvan’ın derhal mimarın kör edilmesini emreder. Ki mimar benzer kilise yapamasın. Vasili kilisesinin ayrıca Çar İvan tarafından babası 3. Vasiliy için kurduğu da söyleniyor. Hatta Çar’ın şu sözleri dile getirilir: Beni asırlar boyunca insanlık unutmayacak, ancak ben babamın da hatırlanmasını istiyorum.

MÜZEDE PAZARLARI AYİN YAPILIYOR

Rusya İmparatorluğu’nun çöküşü ve Sovyetler Birliği’nin kuruluşunun ardından Katedral kısa süreliğine ibadete açılır. Ancak 1928 yılında Katedral müzeye dönüştürülür. Halen müze olarak hizmet veriliyor. Bununla birlikte Rus Ortodoks Kilisesi müze ile sağladığı anlaşma doğrultusunda her pazar Katedral’de ayın düzenliyor. 1990 yılında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Kremlin ve Kızıl Meydan’nın bir parçası olarak Aziz Vasiliy Katedrali’ni de Dünya Mirası Listesi’ne dahil etmişti.

Google Doodle Nedir?

Bazı özel günlerde kullanıcılarına farklı logo tasarımlarıyla hizmet veren Google’ın Türkiye’deki kullanıcıları, daha önce Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi bazı özel günlerde çeşitli özel logolarla karşılaşmışlardı.

“Doodle” olarak nitelendirilen bu özel tasarımlı logolar, 1999 yılından itibaren Google’ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin tarafından kullanıldı.

Özel logo uygulamaları, tüm dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere bu platformda yer vererek dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Ayrıca internet kullanıcıları, bu özel tasarımlı logonun üstüne tıklayarak, o güne, kişiye ve konuya özel daha ayrıntılı bilgiye erişebiliyor.


0 yorum:

Yorum Gönder