SBS yerleştirme sonuçları açıklandı

İlköğretim SBS sonuçları açıklandı. Seviye Belirleme Sınavı’nı (SBS) kazanarak, tercihte bulunan ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin yerleştirme sonuçları açıklandı.

Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yerleştirme sonuçlarına göre 421 bin 80 kontenjan için 668 bin 117 adayın tercih başvurusu yaptığı işlemlerde, 366 bin 762 aday sisteme dahil orta öğretim kurumlarına asıl kayıt hakkı kazandı.

SBS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZSeviye Belirleme Sınavı’nı (SBS) kazanarak, tercihte bulunan ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin yerleştirme sonuçları açıklandı.Ortaöğretime Kurumlarına Geçiş Sistemi 2011 yılı yerleştirme işlemleri Ortaöğretime Yerleştirme Puanına (OYP) göre gerçekleştirildi. Sonuçlar ‘www.meb.gov.tr’ ve ‘https://e-okul.meb.gov.tr’ internet adresinden yayınlanıyor. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuç bilgilerini bu adreslerden öğrenebilecek.

Yerleştirme sonuçlarına göre, mülakatla öğrenci alan okullara kontenjanın 2 katı öğrenci yerleştirildi. Mülakata girmeye hak kazanan aday sayısı, 49 bin 147 olarak belirlendi.

Sonuçlara göre, 421 bin 80 kontenjan için 668 bin 117 adayın tercih başvurusu yaptığı işlemlerde 366 bin 762 aday sisteme dahil orta öğretim kurumlarına asıl kayıt hakkı kazandı. Bu yıl bir okula asıl kayıt hakkı kazanan adayların bir veya daha fazla okul için de yedek kayıt hakkı kazanabildikleri yeni bir uygulamaya geçildi.

ÖZEL OKULLARIN 5 BİN 134 KONTENJANI BOŞ KALDI

Fen liseleri ve sosyal bilimler, Anadolu lisesi, Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü’ne bağlı Anadolu teknik ve Anadolu meslek liselerinde, Ticaret Turizm Genel Müdürlüğü’ne bağlı okullarda, Anadolu Öğretmen Liselerinde, Anadolu İmam Hatip Liselerinde ve Sağlık Meslek Liselerinde boş kontenjan kalmadı.

Kız Teknik Öğretimi Genel Müdürlüğüne Bağlı Anadolu Teknik ve Anadolu Kız Meslek Liselerinde 37 ve özel okullarda 5 bin 134 olmak üzere toplam 5 bin 171 kontenjan boş kaldı.

Toplam 307 özel okulda 12 bin 73, 828 teknik ve Anadolu kız meslek liselerinde ise toplam 35 bin 711 kontenjan bulunuyor.

“Sınav Sonuç Belgesi”nde, öğrencinin asıl kazandığı okul ile yedek kazandığı okul/okullar ve yedek sırası yer alacak. Ayrıca veliler ‘https://e-okul.meb.gov.tr’ adresindeki “Veli Bilgilendirme Sistemi”nden sürekli bilgilendirilecek. Bu nedenle velilerin belirtilen internet adresini yerleştirme takvimi boyunca takip etmeleri gerekiyor.

YEDEK KAYIT DÖNEMİ

15-19 Ağustos 2011 tarihleri arasındaki kayıt dönemi sona erdiğinde boş kontenjanlar ile yedek listeye göre kayıt hakkı kazanan sıradaki öğrenciler 20 Ağustos 2011 saat 15.00′ten itibaren ilan edilecek. Öğrenciler e-okul kayıtlarına göre yedek listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara kayıtlarını, 22-26 Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 17.00′ye kadar yaptıracak.

22-26 Ağustos 2011 tarihleri arasındaki kayıt dönemi sona erdiğinde boş kontenjanlar ile yedek listeye göre kayıt hakkı kazanan sıradaki öğrenciler 27 Ağustos 2011 saat 15.00′ten itibaren ilan edilecek. Öğrenciler e-okul kayıtlarına göre yedek listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara kayıtlarını, 5-9 Eylül 2011 tarihleri arasında saat 17.00′ye kadar yaptıracak.

Öğrenciler yedek listeye göre kayıt hakkı kazandıkları okullara isterlerse kayıt yaptırmayabilecek. Süresi içerisinde kayıt yaptırmamaları durumunda bu haklarını kaybedecekler.

Herhangi bir okula kayıtlı iken yedek listeden başka bir okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler bu haklarını kullandıkları takdirde, bir önceki okuldaki kayıtları sistemden otomatik olarak düşecek. Öğrenci, en son kayıt yaptırdığı okuldaki kaydını sildirmesi durumunda bir önceki kayıtlı olduğu okula geri dönemeyecek.

Öğrenci, aynı dönem içerisinde yedek listeye göre birden fazla okula kayıt hakkı kazanabilecek. Bu durumda öğrenci istediği tek bir okula kayıt yaptırabilecek.

5-9 Eylül 2011 tarihleri arasında, kayıt yaptıran öğrencilerin bir önceki okullarından boşalan yerler için sıradaki yedek öğrencilere aynı anda kayıt hakkı verilecek. Söz konusu kayıt dönemi süresince ‘http://oges.meb.gov.tr/’ ve ‘https://e-okul.meb.gov.tr’ internet adreslerinin günlük takip edilmesi gerekecek.

KAYIT HAKKI KAZANAMAYAN ÖĞRENCİLER

Hiçbir ortaöğretim kurumuna yerleştirilmeyen öğrencilerle başvuru yapmayan öğrencilerden genel liseye kayıt yaptırmak isteyenler ise 1-26 Ağustos 2011 tarihleri arasında genel lise müdürlüklerine müracaat edecek.

Sınavsız öğrenci alan meslek lisesine kayıt yaptırmak isteyenler ise yine aynı tarihlerde https://e-okul.meb.gov.tr adresinden en fazla 10 adet tercih yaparak e-kayıt başvurusu yapacaklar.

Digg this! Add to del.icio.us! Stumble this! Add to Techorati! Twitter Share on Facebook! Reddit! Yahoo Messenger Yazar admin


2011 bu sene recep tayyip erdoğan orta öğretimlere ve liselere leptop verecekmi? (1)sbs yedekleri paylaşım (1)www meb gov tr (1) Yayınlanan Kategoriler Eğitim Etiketler :İlköğretim SBS sonuçları, sbs kazanan yerleştirme, sbs sonuç, SBS Sonuçları, SBS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ, sbs yerleştirme, SBS yerleştirme sonuçları açıklandı, Seviye Belirleme Sınavı, seviye belirleme sınavı sonuçları, tercihte bulunan, yerleştirme sonuçlarına göre

Bir Yorum "SBS yerleştirme sonuçları açıklandı" SBS yerleştirme sonuçları açıklandı | Otel - Oteller ve Tatil Köyü diyor ki:26 Temmuz 2011, 14:24

[...] öğretim kurumlarına asıl kayıt hakkı kazandı. Bu yıl bir …

View full post on Güncel Bilgi Paylaşım Sitesi Etiketler: Açıklandı, Sonuçları, [...]

Bir Cevap Yazın Cevabı iptal etİsim *

E-posta * (will not be published)

İnternet sitesi

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz:

Kategori bilgisayarCep TelefonuDiyetDizilerDünyaEğitimEkonomiFeaturedGenelGüncelinternetİstanbulKanal İstanbulKobiKonutMagazinOtomobilSağlıkSecim 2011SinemaSiyasetSporTeknolojiTorba YasaTurizmTürkiyeYaşam Vatan Son Dakika MetaKayıt OlGirişYazılar RSSYorumlar RSSWordPress.org Son Yorumlar tayfun özer in Sözleşmeli Er Başvuru Şartları ve Başvuru Formu
"eyer birgün ülürsem sırtımdan elbisemi çıkartmayın o benim kefenim olur …"tayfun özer in Sözleşmeli Er Başvuru Şartları ve Başvuru Formu
"sabıkam var ama çok pişmanım tek umudum sizlersiniz ne derseniz her zaman ha…"tayfun özer in Sözleşmeli Er Başvuru Şartları ve Başvuru Formu
"sizleri bekliyorum 4 güzle lütfen yardımcı olun sevinirim…"yunus in Sözleşmeli Er Alımı ve Sözleşmeli Er Şartları 2011
"slm sözleşmeli er olmak istiyorum 87/3 yapdım askerliyimi saabırsızlıkla h…"şefika in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan internet üzerinden yardıma çağırıldı
"lütfen biran önce yardım eli uzatın. cevabınızı bekliyorum az bir zamanı…" En Çok Yorumlananlar Torba Yasa'da Bağ-Kur'luya Erken Emeklilik Fırsatı Sözleşmeli Er Alımı ve Sözleşmeli Er Şartları 2011 Emeklilik için yaşı bekleyenlere müjde! Muhteşem Yüzyıl dizisi RTÜK'e şikayet yağmuru - 2. bölüm fragmanı - dizi izle Erken Emeklilik Yasa Tasarısı 2010-2011 Kayseri Toki Kura Çekilişi Sonuçları Son Makaleler Amy Winehouse’un son yolculuğuSBS yerleştirme sonuçları açıklandıEboue Galatasaray’a ‘evet’ dedi“Saldırı sonrası Norveçlilerin İslam’a bakış açısı değişecek”Hipertansiyon ve şeker hastalarına uyarıAmy Winehouse evinde ölü bulundu Etiket Bulutu AnkaraBaşbakan Recep Tayyip ErdoğanBirCEP TelefonudiyabetDiyetEdenEkonomifacebookFenerbahçegalatasarayGenelgoogleHaberinternetkanserKOBİkosgebmemurMetinMuhteşem YüzyılNinreklamSağlıkSGKSosyal Güvenlik KurumutokiToplu Konut İdaresiTorba KanunTorba TasarıTorba YasaTorba yasada neler var?torba yasa maddeleritorba yasa ne zaman çıkacaktorba yasasında neler varTorba Yasa TasarısıTürkiyeYaYaşamYeniYÖKİlkİstanbulŞEKERşeker hastalığı sohbetcabadak.xml

Cover WP Theme

© 2011 Güncel Bilgi Paylaşım Sitesi

Kişisel web sitesiKişisel web sitesi

0 yorum:

Yorum Gönder