Pazartesi hava daha da ısınacak

Hava sıcaklığı pazartesi gününden itibaren çok daha yükselecek.

Libya’dan gelecek yeni sıcak hava dalgası yurdu etkisi altına alacak…

Ülke genelinde mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde olan hava sıcaklığı pazartesi gününden itibaren çok daha yükselecek.

Marmara Bölgesi’nde hava önümüzdeki günlerde güneşli olacak. Poyraz hafta sonu biraz sert esecek, sıcaklık yarın 33-35 derece. Pazar gününden itibaren ise 35 dereceyi geçecek.

İç Anadolu’da yarın Yozgat-Sivas tarafında yine yağmur olabilir. Eskişehir 32, Konya 32 ve Sivas 30 derece. Pazartesiden itibaren yazın en sıcak güneleri yaşanacak, sıcaklık 40 dereceye dayanacak.

Ege’de sıcaklıklar hiç düşmüyor. Pazar ve pazartesi rüzgarlar çok zayıf, güneşin yakıcı etkisiyle hava aşırı bunaltıcı olacak. Yaşlılar ve kalp ve tansiyon hastaları mümkün olduğunca serin yerlerde dinlenmeyi tercih etmeli.

Akdeniz’de iki gün rüzgar daha kuru esecek. Antalya gölgede 40, güneşin altında ise 46 derece. Yarın Mersin, Adana, Kahramanmaraş ve Adıyaman boyunca yaz sağanaları olabilecek. Diyarbakır 38 derece.

Doğu Anadolu’da Erzurum’da daha kuvvetli olmak üzere Kars’tan, Van ve Hakkari’ye kadar kuvvetli yaz yağmuru devam edecek. Pazar günü Siirt ve Hakkari’ye çöl tozları taşınacak.

Karadeniz’de Trabzon, Rize, Artvin ve Bayburt’ta iki gün yağmur kuvvetli yağabilecek. Zonguldak-Sinop arası açık ve daha rüzgarlı olacak.

ÜÇ KENTTE DURUM
İstanbul yarın 32 derece olacak. Kentte sıcaklık pazartesiden itibaren 35 dereceye çıkacak.

Ankara yarın 32 derece, Pazartesiden itibaren sıcaklık 37-38 dereceye çıkacak.

İzmir ise yarın 35 derece olacak. Pazardan itibaren, sıcak esecek rüzgarlar hissedilen sıcaklığı 39 dereceye çıkaracak.

UYARILAR
Yurt genelinde etkili olan sıcak hava dalgasına karşı mümkün olduğunca güneşe çıkılmamalı. Açık renkli, teri çeken pamuklu ve bol kıyafetler tercih edilmeli. Açık renkli şemsiyeler kullanılmalı.

Yaşlılar ile kalp ve tansiyon hastaları ise terlemenin oluşturacağı ısı kramplarına karşı, serin yerlerde dinlenmeli ve fazla hareket etmemeli. (NTV)

ŞANLIURFA’YA ’45 DERECE’ UYARISI!
Şanlıurfa Meteoroloji Bölge Müdürü Ramazan Sağır, hava sıcaklıklarının 38- 40 derece arasında seyrettiği Şanlıurfa’nın pazartesi gününden itibaren Basra üzerinden gelecek sıcak hava dalgasının etkisinde kalacağını ve sıcaklıkların 45 dereceye yükseleceğini söyledi.

Meteoroloji Bölge Müdürü Ramazan Sağır, Türkiye’nin en sıcak kentlerinin başında gelen Şanlıurfa’yı daha sıcak günlerin beklediğini söyledi. Sağır, şu an 38- 40 derece arasında seyreden sıcaklıkların, önümüzdeki hafta içerisinde 44- 45 derece seviyesine yükseleceğini belirtti. Sağır, “Bölgemiz, pazartesi gününden itibaren Basra üzerinden gelen daha sıcak hava kütlesinin etkisi altına girecektir. Bu nedenle 38- 40 derece civarında seyreden hava sıcaklıklarının hafta başından itibaren artarak, 44- 45 dereceye ulaşacağını tahmin ediyoruz. Mevsim normallerinin 5- 6 derece üzerinde gerçekleşecek bu sıcaklıkların da ay sonuna kadar sürmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Sağır, vatandaşları sıcak havada dikkatli olmaları konusunda da uyardı. Sağır, “Başta kalp, tansiyon, şeker gibi rahatsızlıkları bulunanlar olmak üzere tüm vatandaşlarımız mecbur kalmadıkları sürece güneşin en etkili olduğu 11- 16 saatleri arasında dışarı çıkmamalıdır” dedi.

Önümüzdeki hafta 45 derece sıcaklık uyarısı yapılan kentte, halen sıcak havadan şikayet edenler ise klimalı ortamlarda dinlenmeyi veya sulama kanalları ile havuzlarda yüzerek serinlemeyi tercih ediyor.

HAFTA SONU DOĞUDA YAĞIŞ VAR!
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Samsun, Tokat ve Sivas çevrelerinde görülecek yağışlar, Doğu Karadeniz, Kars, Ardahan ve Iğdır çevreleriyle Erzurum’un kuzey ilçelerinde kuvvetli olacak.

Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda ise pazar günü kısa süreli ve lokal olarak beklenen yağışların; Rize, Artvin, Ardahan, Kars ve Iğdır çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, yarın doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak, pazar gününden itibaren tekrar artarak güney, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredecek.

Digg this! Add to del.icio.us! Stumble this! Add to Techorati! Twitter Share on Facebook! Reddit! Yahoo Messenger Yazar admin


Yayınlanan Kategoriler Sağlık, Türkiye Etiketler :çok daha yükselecek, hava sıcaklığı, kalp, Meteoroloji, Pazartesi hava daha da ısınacak, ŞEKER, sıcak havada dikkat, sıcaklık, tansiyon, yeni sıcak hava dalgası

Bir Cevap Yazın Cevabı iptal etİsim *

E-posta * (will not be published)

İnternet sitesi

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz:

Kategori bilgisayarCep TelefonuDiyetDizilerDünyaEğitimEkonomiFeaturedGenelGüncelinternetİstanbulKanal İstanbulKobiKonutMagazinOtomobilSağlıkSecim 2011SinemaSiyasetSporTeknolojiTorba YasaTurizmTürkiyeYaşam Vatan Son Dakika MetaKayıt OlGirişYazılar RSSYorumlar RSSWordPress.org Son Yorumlar şefika in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan internet üzerinden yardıma çağırıldı
"27.03.2011 tarihinde yapılan ygs sınavında barajı aştım ve şimdi açık�…"rıdvan in Sözleşmeli Er Alımı ve Sözleşmeli Er Şartları 2011
"slm sosleşmeli er olmak istiyorum askerlim burdurda yaptım 83.2 olarak yaptı…"serap in Kansere Aşıyla Çare Arıyorlar
"Babamıza akciğer ca (küçük hücre dışı )teşhisi konduğu Nisan ayından…"hasret in Kütahya’da büyük panik!
"valla rasathanede çalışanlara helal olsun ben depremden çok korkarım asla o…"harun tonguç in Sözleşmeli Er Alımı ve Sözleşmeli Er Şartları 2011
"slm askerliğimi ankara güvercinlikte jandarma 89/1 olarak yaptım sözleşmeli…" En Çok Yorumlananlar Torba Yasa'da Bağ-Kur'luya Erken Emeklilik Fırsatı Emeklilik için yaşı bekleyenlere müjde! Sözleşmeli Er Alımı ve Sözleşmeli Er Şartları 2011 Muhteşem Yüzyıl dizisi RTÜK'e şikayet yağmuru - 2. bölüm fragmanı - dizi izle Erken Emeklilik Yasa Tasarısı 2010-2011 Kayseri Toki Kura Çekilişi Sonuçları Son Makaleler Pazartesi hava daha da ısınacakTövbeler Tövbesi 18. Bölüm Fragmanı izle – 26 Temmuz 2011Gökçe Bahadır ile Ali Sunal evlendiKamu işçisine yüzde 8.2 zamLYS SONUÇLARI AÇIKLANDI – Tıkla ÖğrenSultanahmet Meydanı’nda Ramazan Hazırlıkları Etiket Bulutu AnkaraBaşbakan Recep Tayyip ErdoğanBirCEP TelefonudiyabetDiyetEdenEkonomifacebookFenerbahçegalatasarayGenelgoogleHaberinternetkanserKOBİkosgebmemurMetinMuhteşem YüzyılNinreklamSağlıkSGKSosyal Güvenlik KurumutokiToplu Konut İdaresiTorba KanunTorba TasarıTorba YasaTorba yasada neler var?torba yasa maddeleritorba yasa ne zaman çıkacaktorba yasasında neler varTorba Yasa TasarısıTürkiyeYaYaşamYeniYÖKİlkİstanbulŞEKERşeker hastalığı sohbetcabadak.xml

Cover WP Theme

© 2011 Güncel Bilgi Paylaşım Sitesi

Kişisel web sitesiKişisel web sitesi

0 yorum:

Yorum Gönder