Meteoroloji’den yüksek sıcaklık uyarısı

Meteoroloji, hava sıcaklıklarının yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceğinden ayrıca yağışların, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı ve Erzurum’un kuzey ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşları uyardı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre, Doğu karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve dogusu ile öğle saatlerinden sonra Bolu, Karabük, Kastamonu, Zonguldak, Bartın, Düzce, Mersin, Çankırı, Adana’nın iç kesimleri ve Ankara’nın kuzey çevreleri (Kazan, Kızılcahamam, Çamlıca ve Güdül) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı ve Erzurum’un kuzey ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece artacak, Marmara’nın kuzey ve batısı ile Ege kıyılarında 2 ila 4 derece azalacak. Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

Rüzgar genellikle kuzey ve doğu yönlerden yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların; Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı ve Erzurum’un kuzey ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Sel, ani su baskını, yıldırım düşmesi, vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-YÜKSEK SICAKLIK UYARISI-

Hava sıcaklıkları; yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu.(30)

ANKARA: Az bulutlu, öğle saatlerinde parçalı bulutlu, kuzey çevreleri (Kazan, Kızılcahamam, Çamlıdere ve Güdül) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(36)

İZMİR: Az bulutlu ve açık.(33)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık.(32)

SAMSUN: Parçalı bulutlu.(32)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren kuzey ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.(24)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu.(37)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve doğusu parçalı bulutlu geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla Doğu Akdeniz’in iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Mersin ve Adana’nın iç kesimleri kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuzey kesimleri parçalı bulutlu, Çankırı ve Ankara’nın kuzey çevreleri (Kazan, Kızılcahamam, Çamlıdere ve Güdül) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu, öğle saatlerinden itibaren parçalı bulutlu, Bolu, Karabük, Kastamonu, akşam saatlerinde Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Gümüşhane, Artvin, Bayburt ile Trabzon ve Rize’nin iç kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Kuzey ve dogusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Muş, Van, Hakkari, Bitlis, Şırnak)aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır ve Erzurum’un kuzey ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu, zamanla kuzey ve doğusu parçalı bulutlu, Siirt çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Zaman.com.tr

Digg this! Add to del.icio.us! Stumble this! Add to Techorati! Twitter Share on Facebook! Reddit! Yahoo Messenger Yazar admin


Yayınlanan Kategoriler Sağlık, Türkiye, Yaşam Etiketler :BAZI İLLERDE HAVA DURUMU, BÖLGELERDE HAVA DURUMU, Devlet Meteoroloji İşleri(, Hava sıcaklıkları, İstanbul, Meteoroloji, Meteoroloji'den yüksek sıcaklık uyarısı, mevsim normalleri, Mevsim normallerinin üzerinde, UVVETLİ YAĞIŞ UYARISI, YÜKSEK SICAKLIK UYARISI

Bir Cevap Yazın Cevabı iptal etİsim *

E-posta * (will not be published)

İnternet sitesi

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz:

Kategori bilgisayarCep TelefonuDiyetDizilerDünyaEğitimEkonomiFeaturedGenelGüncelinternetİstanbulKanal İstanbulKobiKonutMagazinOtomobilSağlıkSecim 2011SinemaSiyasetSporTeknolojiTorba YasaTurizmTürkiyeYaşam Vatan Son Dakika MetaKayıt OlGirişYazılar RSSYorumlar RSSWordPress.org Son Yorumlar hasret in Kütahya’da büyük panik!
"valla rasathanede çalışanlara helal olsun ben depremden çok korkarım asla o…"harun tonguç in Sözleşmeli Er Alımı ve Sözleşmeli Er Şartları 2011
"slm askerliğimi ankara güvercinlikte jandarma 89/1 olarak yaptım sözleşmeli…"nilüfer elmas in TOKİ, 2 bin 894 konutu çekilişsiz kurasız satıyor
"benim eşim vefat etti 2 oğlum var üzerime ev yok fakat bir arsavar ama bir e…"mehmet in Sözleşmeli Er Alımı ve Sözleşmeli Er Şartları 2011
"arkadaslar alımlar baslamadımı bılgınız varmı lutfen haber beklıyorum…"Vücudunuzu oruca böyle hazırlayın! | Otel - Oteller ve Tatil Köyü in Vücudunuzu oruca böyle hazırlayın!
"[...] O nedenle siz siz olun ve ramazan ayı başlamadan, daha …
…" En Çok Yorumlananlar Torba Yasa'da Bağ-Kur'luya Erken Emeklilik Fırsatı Emeklilik için yaşı bekleyenlere müjde! Sözleşmeli Er Alımı ve Sözleşmeli Er Şartları 2011 Muhteşem Yüzyıl dizisi RTÜK'e şikayet yağmuru - 2. bölüm fragmanı - dizi izle Erken Emeklilik Yasa Tasarısı 2010-2011 Kayseri Toki Kura Çekilişi Sonuçları Son Makaleler Kamu işçisine yüzde 8.2 zamLYS SONUÇLARI AÇIKLANDI – Tıkla ÖğrenSultanahmet Meydanı’nda Ramazan HazırlıklarıArtık model yılı otomobilin üretildiği yılın ocak ayından itibaren tescil edilecekDünya Bankası Başkanı: Türkiye ekonomisi iyi bir örnekMeteoroloji’den yüksek sıcaklık uyarısı Etiket Bulutu AnkaraBaşbakan Recep Tayyip ErdoğanBirCEP TelefonudiyabetDiyetEdenEkonomifacebookFenerbahçegalatasarayGenelgoogleHaberinternetkanserKOBİkosgebmemurMetinMuhteşem YüzyılNinreklamSağlıkSGKSosyal Güvenlik KurumutokiToplu Konut İdaresiTorba KanunTorba TasarıTorba YasaTorba yasada neler var?torba yasa maddeleritorba yasa ne zaman çıkacaktorba yasasında neler varTorba Yasa TasarısıTürkiyeYaYaşamYeniYÖKİlkİstanbulŞEKERşeker hastalığı sohbetcabadak.xml

Cover WP Theme

© 2011 Güncel Bilgi Paylaşım Sitesi

Kişisel web sitesiKişisel web sitesi

0 yorum:

Yorum Gönder