Kök Hücre Tedavisi Kalp Hastalarına Umut Oldu

Uzmanlar, kök hücre tedavisinin standart yöntemlerle tedavi edilemeyen şiddetli göğüs ağrıları olan hastalar için önemli bir rahatlama sağlayabileceği umudunu yükseltti  Kök hücre tedavisi kalp hastalarına umut oldu.

Uzmanlar, kök hücre tedavisinin standart yöntemlerle tedavi edilemeyen şiddetli göğüs ağrıları olan hastalar için önemli bir rahatlama sağlayabileceği umudunu yükseltti Kök hücre tedavisi kalp hastalarına umut oldu. Uzmanların, kök hücre tedavisinin standart yöntemlerle tedavi edilemeyen şiddetli göğüs ağrıları olan hastalar için önemli bir rahatlama sağlayabileceği umudunu arttırdığı bildirildi.

ABD’nin Chicago kentinde bulunan Northwestern Üniversitesi’nde kalbe yetersiz kan gelmesi sonucu oluşan göğüs ağrısı nöbetleri olan ve standart tedavilere cevap vermeyen 167 hasta, kalplerine kanlarındaki kök hücrenin enjekte edilmesi yöntemiyle tedavi edildi.

BBC’nin yansıttığı araştırmada, uzmanların, kök hücre tedavisinin bu hastalara önemli bir rahatlama sağlayabileceği umudunu yükselttiği belirtiliyor.

Ancak, Circulation Research Dergisi’nde yayınlanan araştırmada, İngiliz uzmanların çalışmanın henüz ilk aşamalarında olduğunu ve olası uzun dönemli faydalarının bilinmediğini vurguladığı ifade ediliyor.

-”KÖK HÜCRE TEDAVİSİ RİSK DE TAŞIYABİLİR”-

Ayrıca, sürecin bir risk de taşıyabileceği ifade edilerek, iki hastanın kalp kasında hasara ve diğer hastalarda da kemik ve göğüs ağrılarına neden olduğu şüphesine dikkat çekiliyor.

Haberde, önceki araştırmaların hücrelerin kalp kası hastalıklarında yeni kan damarı yaratabileceğini öne sürdüğü belirtilerek, İngiliz Kalp Kuruluşu Medikal Direktörü Profesör Jeremy Pearson’un, tedavinin sürekli bir faydasının olup olmayacağının hala belirsiz olduğu konusunda uyardığı vurgulanıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder