KOBİ’LERE KOSGEB’DEN DESTEK PAKETİ

KOSGEB Uzmanı Nedim Tuna, en az 5 işletmenin bir araya gelmesiyle kuracak yeni bir işletmenin KOSGEB’e sunacağı projelere 250 bin TL’si hibe olmak üzere toplamda 500 bin TL’ye varan oranlarda destek sunulduğunu açıkladı

Karadeniz Sanayici ve işadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF), KOBİ”lere devlet desteklerinin anlatıldığını bir seminer düzenledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yürütülen “Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı” kapsamında, KASİF”in Samsun”da uyguladığı “KOBİ Danışmanlığı” projesi çerçevesinde KOBİ”leri devlet destekleri hakkında bilgilendirmek amacıyla düzenlenen seminere, KOSGEB Uzmanı Nedim Tuna ile Halk Bankası KOBİ Pazarlama Müdürü Erdoğan Özdemir konuşmacı olarak katıldı.

KASİF”in KOBİ”lerin ulusal ve yerel desteklerden yararlanmasını sağlayarak kapasitelerinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği seminerde konuşan KOSGEB uzmanlarından Nedim Tuna, KOSGEB KOBİ Proje Destek Programı kapsamında uygulanan İşbirliği Güçbirliği Destek Programları hakkında bilgi verdi. KOSGEB Proje Destek Programı”nın bir hibe programı olduğunu ve KOBİ”lere özgü sorunların çözümü için oluşturulan projelere destek sağladığını söyleyen Tuna, işletmelerin; üretim, yönetim-organizasyon, pazarlama, dış ticaret, insan kaynakları, mali işler ve finans, bilgi yönetimi ve bunlarla ilişkili alanlarda sunacakları projelerin desteklendiğini söyledi.

“Proje süresi 6 ila 24 ay arasında”

Proje süresinin 6 ile 24 ay arasında olduğunu ve destek üst limitinin 150 bin TL olduğunu söyleyen KOSGEB Uzmanı Tuna “ Örneğin; Kurumsallaşma projesi, kapasite kullanım oranı artırma projesi, marka oluşturmaya yönelik proje, pazarlama geliştirme ve ihracata başlama projesi, E-dönüşüm projesi, üretim otomasyon projesi, ürün- hizmet tasarım projesi, yurt içi bayi ağı oluşturma projesi ve benzeri projeler desteklenecek projeler arasında yer alıyor” diye konuştu.

“KOSGEB büyük avantaj sağlıyor”

Seminer sonunda bir değerlendirme de bulunan KASİF Başkanı Osman Reis, KOSGEB Desteklerinin KOBİ”lere büyük avantajlar sağladığını vurgulayarak, İşletmelerin sağlanan desteklerden etkin bir biçimde yararlanmaları gerektiğini söyledi. KOSGEB”in “İş Birliği Güç Birliği Destek Programı kapsamında sağladığı hibe miktarının KOBİ”lerin bir araya gelerek güçlü işletmeler kurmaları ve serbest piyasada rekabet edebilmeleri adına önemli olduğunu söyleyen KASİF Başkanı Reis “Karadeniz Bölgesi”nde insanların bir araya gelerek ortaklıklar kurmaları hep güç olmuştur. Bizim insanımız tek başına iş yapma alışkanlığına sahiptir. Ama değişen ve rekabetin arttığı bir dünyada artık rakiplerinizle rekabet edebilmeniz için maliyetlerinizi minimuma indirmeniz gerekmektedir. KOSGEB”in “İş Birliği Güç Birliği Destek Programı” da bu anlamda KOBİ”lerimize büyük bir avantaj sağlıyor. Tüm KOBİ”lerimizin bu destekten yararlanması gerekir. Artık tek başına iş yapmanın değil ortaklıklar kurmanın zamanıdır” dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder