KOBİ’lere hibe desteğinin tarihi uzatıldı

Karacadağ Kalkınma Ajansı, KOBİ’lerin hibe desteklerinden yararlanmaları için son başvuru tarihini 22 Ağustos’a kadar uzattı.

KOBİ’lerin hibe desteklerinden yararlanması için, çalışan sayısı 50 kişiden az olan, yıllık net satışları veya mali bilançosu 10 milyon TL’yi geçmeyen, imalat sanayi, tarıma dayalı sanayi ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler ajansa proje sunabilecek. Başarılı olan projelere 40 bin TL ile 400 bin TL arasında hibe destek verilecek.

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, yaptığı açıklamada, girişimcilerden gelen yoğun talepler doğrultusunda, KOBİ’lerin hibe desteklerini kapsayan 2011 Yıllı Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı’nda değişikler yaptıklarını açıkladı.
Yapılan yeni düzenlemelerin, KOBİ’ler için yeni fırsatlar sunduğunu belirten Dr. Karakoyun, “KOBİ’lerin, projelerini ajansımıza sunmaları için son tarih 22 Temmuz iken, gelen talepler doğrultusunda bu tarihi 22 Ağustos’a kadar uzatma kararı aldık. Böylece, hibe desteklerimizden faydalanmak isteyen girişimcilerimiz için yeni bir olanak doğmuş oldu. Diyarbakır ve Şanlıurfa’da faaliyet gösteren işletmelerimizi proje hazırlamaya davet ediyoruz.” dedi.

CİRO SINIRI 5 MİLYON TL’DEN 10 MİLYON TL’YE ÇIKARILDI
Karakoyun, son başvuru süresinin uzatılmasının yanı sıra KOBİ’lerin hibe desteklerinden yararlanması için ön koşullardan biri olan yıllık cironun, 5 milyon TL’den 10 milyon TL’ye çıkarıldığını söyledi. Ciro sınırını yukarı çekmelerindeki amaçlarının, daha çok sayıda işletmeye başvuru imkanı tanımak olduğunu vurgulayan Karakoyun, şunları söyledi:
“Buna göre, çalışan sayısı 50 kişiden az olan ve yıllık net satışları veya mali bilançosu 10 milyon TL’yi geçmeyen, imalat sanayi, tarıma dayalı sanayi ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler ajansımıza proje sunabilecektir. Başarılı olan projelere, proje başına 40 bin TL ile 400 bin TL arasında hibe destekleri vereceğiz.

0 yorum:

Yorum Gönder