KOBİ Stratejisi ve Eylem Planı yayımlandı

Eylem planında, beş stratejik alandaki 16 hedef ve bu hedefler çerçevesinde ilgili kurum ve kuruluşlarca 2011-2013 döneminde KOBİ’lere yönelik yürütülecek eylem ve projeleri yer aldı.

KOBİ Stratejisi ve Eylem Planı (2007-2009)’nın yerine geçmek üzere Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) koordinatörlüğünde ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla hazırlanan ve Yüksek Planlama Kurulu (YPK) tarafından kabul edilen, ”2011-2013 KOBİ Stratejisi ve Eylem Planı (KSEP)” Resmi Gazete’de yayımlandı.

Eylem planında, beş stratejik alandaki 16 hedef ve bu hedefler çerçevesinde ilgili kurum ve kuruluşlarca 2011-2013 döneminde KOBİ’lere yönelik yürütülecek eylem ve projeleri yer aldı.

KSEP’in genel amacı küçük işletme ihtiyaçlarına duyarlı iş ortamında, erişilebilirliği ve niteliği yüksek hizmet ve desteklerle KOBİ’lerin üretim, yatırım miktarı ile katma değerini arttırmak ve büyümelerini sağlamak olarak belirlendi.

Plan, 9. Kalkınma Planı, AB Küçük İşletmeler Yasası, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu KOBİ Teknik Komitesi faaliyetleri çerçevesinde geliştirilen Hizmet Sektörü Politika Belgesi ve diğer ulusal politika dokümanlarında KOBİ’lerle ilgili yer alan hususlar dikkate alınarak hazırlandı.

PLANDA 5 STRATEJİK ALAN BELİRLENDİ

Plan, genel amaca ulaşmak üzere belirlenen 5 stratejik alandaki 16 hedef ve bu hedefler çerçevesinde ilgili kurum ve kuruluşlarca 2011-2013 döneminde KOBİ’lere yönelik yürütülecek eylem ve projeleri kapsıyor. Plandaki stratejik alanlar ise sanayi, hizmet ve ticaret sektörlerindeki küçük ve orta ölçekli işletmeleri kapsıyor. Planda yer alan ancak 2013 yılından sonra tamamlanabilecek olan bazı projeler, eylem planına 2013 yılı sonu itibariyle erişilecek performans ölçütleri dikkate alınarak dahil edilmedi. Plandaki eylem ve projeler için sorumlu kuruluşların kaynaklarının dışında plan kapsamında ayrı bütçe tahsis edilmedi.

Planda belirlenin 5 stratejik alan, Girişimciliğin Geliştirilmesi ve Desteklenmesi, KOBİ’lerin yönetim Becerilerinin ve Kurumsal Yetkinliklerin Geliştirilmesi, İş ve Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Sürecinde KOBİ’lerin Gözetilmesi, KOBİ’lerin AR-GE ve Yenilik Kapasitesinin geliştirilmesiyle KOBİ’lerin ve Girişimcilerin Finansmana Erişimlerinin Kolaylaştırılmasından oluştu.

Girişimciliğin Geliştirilmesi ve Desteklenmesi stratejik alanı altında belirlenen hedefler arasında, girişimcilik kültürünün tüm topluma yayılması sağlanarak girişimcilik ortamının gelişmiş ülkelerle kıyaslanabilir düzeyde iyileştirilmesi, girişimcilerin kuracakları yeni işletmeler için iş yeri mekanı, ofis hizmetleri, eğitim ve danışmanlık gibi hizmetler sunarak büyümelerinin sağlanmasıyla özel hedef gruplarının iş kurma sürecinde önlerine çıkan engelleri aşmaları ve yeni iş kurmaları için destekler sağlamaları sıralandı.

KOBİ’lerin Yönetim Becerilerinin ve Kurumsal Yetkinliklerinin Geliştirilmesi stratejik alanı başlığı altında ise KOBİ’lerin yönetim, kurumsallaşma, pazarlama, verimlilik, kalite, standardizasyon, sınai mülkiyet hakları, bilgi iletişim teknolojilerinin kullanımı gibi konularda bilgiye erişimlerinin kolaylaştırılması ve desteklenmesi, KOBİ’lerin uluslararası pazarlara erişim becerilerinin geliştirilmesi ve desteklenmesi, KOBİ’lerde işbirliği kültürünün geliştirilmesi ve desteklenmesi, nitelikli işgücü istihdamının desteklenmesi ve işletme çalışanlarının niteliğinin geliştirilmesiyle KOBİ’lerin, ilgili ulusal ve uluslararası standartlara uyum yeteneklerinin arttırılması hedeflendi.

İş ve yatırım ortamını etkileyen düzenlemelerde ve kamu hizmetlerinin sunumunda KOBİ ihtiyaçlarına duyarlılığın arttırılmasıyla, KOBİ’lerle ilgili konularda sağlıklı karar verme zeminin oluşturulması için politika üreticilerin ihtiyaç duyacağı KOBİ istatistiklerinin üretilmesi ise İş ve Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Sürecinde KOBİ’lerin Gözetilmesi stratejik alanının hedefleri olarak açıklandı.

KOBİ’lerin AR-GE ve Yenilik Kapasitesinin Geliştirilmesi stratejik alanı altında belirlenen hedefler ise şöyle sıralandı: KOBİ’lerin AR-GE, yenilik, tasarım konusundaki farkındalıklarının arttırılması ve faaliyetlerinin desteklenmesi, AR-GE ve yenilik projelerinin ticarileşmesine yönelik destek mekanizmalarının oluşturulması, KOBİ’ler ile büyük ölçekli işletmeler ve üniversiteler arasındaki işbirliğinin arttırılması.

KOBİ’lerin ve Girişimcilerin Finansmana Erişimlerinin Kolaylaştırılması’nı oluşturan 5. stratejik alanla ilgili belirlenen hedefler arasında ise KOBİ’lerin banka kredilerinin erişiminin arttırılması, uluslararası kredi kriterleri ve kurumsal yönetişim ilkeleri konusunda KOBİ’lerin bilinçlendirilmeleriyle girişim sermayesi, iş melekleri ve KOBİ borsası sistemlerinin geliştirilmesi yer aldı.

AA

Digg this! Add to del.icio.us! Stumble this! Add to Techorati! Twitter Share on Facebook! Reddit! Yahoo Messenger Yazar admin


Yayınlanan Kategoriler Ekonomi, Kobi, Türkiye Etiketler :5 stratejik alan, beş stratejik alan, destekleme idaresi başkanlığı (kosgeb), Eylem Planı, KOBİ, KOBİ Stratejisi ve Eylem Planı, KOBİ Stratejisi ve Eylem Planı yayımlandı, KOBİ'lerin AR-GE ve Yenilik Kapasitesi, küçük ve orta ölçekli işletmeler, KÜÇÜK ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme

Bir Cevap Yazın Cevabı iptal etİsim *

E-posta * (will not be published)

İnternet sitesi

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz:

Kategori bilgisayarCep TelefonuDiyetDizilerDünyaEğitimEkonomiFeaturedGenelGüncelinternetİstanbulKanal İstanbulKobiKonutMagazinOtomobilSağlıkSecim 2011SinemaSiyasetSporTeknolojiTorba YasaTurizmTürkiyeYaşam Vatan Son Dakika MetaKayıt OlGirişYazılar RSSYorumlar RSSWordPress.org Son Yorumlar fatoş in Strese karşı moda renkler
"bu fırçadaki renk hanqi renk fuşyamı yha o kadar aradım bulamadım…"NURCAN AYAN ELCİN in KOBİ’lere Yeni Kredi Paketi İle Kredi Almayan Kalmayacak
"SAYIN BAKANIM ANTALYA MERKEZ GÜLLÜK CADDESİNDE 05,05,2011 VERGİ LEVHALI YEN�…"erakmanlar in ARAMA MOTORLARINA BEDAVA KAYIT
"Bilgiler içib teşekkür ederim. Sanırım faydası olacak bana.…"TOKİ BAŞKANI AHMET HALUK KARABEL OLDU | Dünya'dan Ve Türkiye'den 10 Haberleri in Ahmet Haluk KARABEL kimdir
"[...] TOKİ Başkanlığı, daha önce bu görevi sürdüren ve şu anda Çevre …"TOKİ BAŞKANI AHMET HALUK KARABEL OLDU | Güncel Bilgi Paylaşım Sitesi in Ahmet Haluk KARABEL kimdir
"[...] TOKİ Başkanlığı, daha önce bu görevi sürdüren ve şu anda Çevre …" En Çok Yorumlananlar Torba Yasa'da Bağ-Kur'luya Erken Emeklilik Fırsatı Emeklilik için yaşı bekleyenlere müjde! Sözleşmeli Er Alımı ve Sözleşmeli Er Şartları 2011 Muhteşem Yüzyıl dizisi RTÜK'e şikayet yağmuru - 2. bölüm fragmanı - dizi izle Erken Emeklilik Yasa Tasarısı 2010-2011 Kayseri Toki Kura Çekilişi Sonuçları Son Makaleler LYS 2011 Sonuçları için Geri Sayım Başladı! – LYS Sonuç Açıklama Sistemi LYS 2011 ÖSYMKOBİ Stratejisi ve Eylem Planı yayımlandıTrabzonspor’un Şampiyonlar Ligi 3.Turundaki Rakipi BenficaBunamamak için gözlere ve dişlere iyi bakınBanu Güven’den Başbakan’a mektupSilvan’daki 13 şehidin kimlikleri açıklandı Etiket Bulutu AnkaraBaşbakan Recep Tayyip ErdoğanBirCEP TelefonudiyabetDiyetEdenEkonomifacebookFenerbahçegalatasarayGenelgoogleHaberinternetkanserKOBİkosgebmemurMetinMuhteşem YüzyılNinreklamSağlıkSGKSosyal Güvenlik KurumutokiToplu Konut İdaresiTorba KanunTorba TasarıTorba YasaTorba yasada neler var?torba yasa maddeleritorba yasa ne zaman çıkacaktorba yasasında neler varTorba Yasa TasarısıTürkiyeYaYaşamYeniYÖKİlkİstanbulŞEKERşeker hastalığı sohbetcabadak.xml

Cover WP Theme

© 2011 Güncel Bilgi Paylaşım Sitesi

Kişisel web sitesiKişisel web sitesi

0 yorum:

Yorum Gönder