Kayıt yoksa maaş da yok

TBMM’yi boykot kararı bir krize daha neden oldu. BDP’li milletvekilleri 15 Temmuz’a kadar kayıtlarını yaptırmazlarsa 3 aylık peşin maaşlarını alamayacak

Dilek GEDİK / ANKARA
TBMM’yİ boykot kararı bır sıkıntı daha yarattı. TBMM Üyelerinin Ödenek, Yolluk ve Emekliliklerine Dair Kanun’a göre ‘TBMM üyeleri bu sıfatı iktisap ettikleri aydan itibaren, bu kanunda belirtilen ödenek ve yolluklara hak kazanırlar’ maddesiyle maaşa hak kazanan BDP’li ve bağımsızlar kayıt yaptırmadıkları için maaş da alamayacak.
EMANETTE KALACAK
TBMM’de milletvekilleri için kayıt sırasında maaş hesabı açılıyor ve emeklilik işlemleri de o sırada başlatılıyor. TBMM yetkilileri, kayıt yaptırmayan vekillere maaş ödemesi yapamayacaklarını belirtti. Hesap numarası açılmadığından teknik olarak 15 Temmuz’da 24. dönem vekillerin her birinin hesabına 3 aylık peşin yatırılacak 31 bin
500 TL’lilik tutar, 35 milletvekiline yatırılamayacak. Toplam 1 milyon 102 bin 500 TL, onlar kayıt yaptırana kadar emanette tutulacak.

REDDETME EĞİLİMİNDE DEĞİLİZ
BDP’lilerin, milletvekili maaşlarını reddetme gibi bir eğilimi yok. BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, 29 milletvekiliyle grup kurmalarına karşın kayıt yaptırmadıklarını söyledi. ‘Kayıt işlemi ayrıdır, grup kurma ayrıdır’ diyen Buldan, maaş ve diğer özlük haklarıyla ilgili durumun nasıl olacağına ilişkin soruyu ‘Önümüzdeki hafta netleşir. Durumu kendi aramızda değerlendirip bir karar vereceğiz. Biraz daha beklemek lazım’ diye yanıtladı. Daha önce kayıt yaptırmadıkları için BDP’lilerin isimlerini milletvekili listesine koymayan TBMM’nin resmi internet sitesi ‘tbmm.gov.tr’, grup kurma dilekçesini verdikten sonra isimleri listeye ekledi.

0 yorum:

Yorum Gönder