Kabinenin Tek Kadın Bakanı Fatma Şahin’in Büyük Başarısı

Kabinenin tek kadın bakanı Fatma Şahin’in başarısı babasını çok mutlu etti. Baba Kıymık, rüyamda görsem inanmazdım çünkü Fatma fakir bir ailenin kızı dedi

Günde 2 saat çalıştım, 3 saat futbol oynadım
Başbakan Erdoğan’la birlikte 26 kişiden oluşan yeni kabinenin tek kadın bakanı AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin ailesine de büyük mutluluk yaşattı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na getirilen Şahin’in babası Mustafa Kıymık, “Ben Köy Hizmetleri’nden emekliyim. Rüyamda görsem inanamazdım. Çünkü Fatma, fakir bir ailenin kızı. Kendisiyle ne kadar gurur duysam az.” dedi.

Mustafa ve Perihan Kıymık çifti, kızları Fatma Şahin’in bakan olmasından dolayı büyük mutluluk yaşadı. Emek Mahallesi’nde bulunan mütevazi evlerinde eş ve dostlarının tebrik telefonlarına yetişmeye çalışan anne ve baba gözyaşlarına da hakim olamadı. Kızıyla ne kadar gurur duysa az olacağını ifade eden baba Kıymık, “Allah herkese böyle hayırlı evlat nasip etsin.” ifadelerini kullandı.

Kızının bakan olduğu açıklandıktan sonra kendisini aradığını anlatan Kıymık, “Ben kendisini telefonda tebrik ettim. Biraz da ağladım. ‘Baba bana dua et’ dedi. Ben rüyamda görsem inanamazdım. Ben Köy Hizmetleri’nde çalışıp emekli oldum. Deselerdi ki, ‘Kızın milletvekili, bakan olacak’ inanmazdım. Çünkü fakir bir ailenin kızı.” şeklinde konuştu.

HARÇLIĞI BİRİKTİRİP BANA GERİ VERİRDİ

Kızlarının kendilerini hiç yormadığını kaydeden baba Kıymık, bir anısını da şöyle paylaştı: “Kızım İstanbul’da üniversite okurken harçlık gönderirdim. Gönderdiğim bu parayı harcamazmış. Benim durumum zayıf diye göderdiğim paraları biriktirirmiş. Sonra bayram günlerinde Gaziantep’e geldiğinde de ‘Baba bu parayı harca’ diye bana verirdi.”

Şahin’in annesi Perihan Kıymık da kızının bakanlığından dolayı büyük mutluluk yaşadı. Çok duygulandığını ve telefonda da kızına kendisiyle gurur duyduğunu söylediğini anlatan anne Kıymık, “Benden bol bol dua bekledi. Yıllardır çok çalıştı. Biz bunu bekliyorduk. Duygularım gerçekten çok yoğun. Kızım beni çocukken de hiç incitmedi. Allah ondan razı olsun.” diyerek duygularını dile getirdi.

Kaynak : http://www.internethaber.com/fakir-kizin-buyuk-basarisi-358080h.htm#ixzz1RQRZbNi6

0 yorum:

Yorum Gönder