Google Plus’ta Türkiye 9. sırada


Sadece davet sistemiyle üye olunan sistem 20 milyon kullanıcıya ulaştı.
Google CEO‘su Larry Page’nin Google+’ın kullanıcı sayısının iki hafta içerisinde 10 milyona ulaştığı açıklamasının üstünden bir hafta geçmesine rağmen, Wall Street Journal’in haberine göre sitenin kullanıcı sayısının 20 milyona ulaştı.Sadece davet sistemiyle, yani üye olan bir kullanıcının arkadaşına siteye katılması için yolladığı davetiyeyle girilebilen sitenin üç haftada ulaştığı bu başarı Facebook‘la rekabette ciddi olduğunu kanıtladı.

Sosyal paylaşım sitelerini yoğun olarak kullanmayı seven Türk internet kullanıcısı Google+’ta da etkin olacağını açıklanan ilk rakamlarda ortaya koydu.

Toplam 750 milyon üyesi bulunan Facebook‘ta 29.7 milyon hesapla 5. sırada bulunan Türkiye, 370 bin Google+ kullanıcısıyla bu bakımdan dünyada 9. sırada sırada yer aldı.www.efsaneblog.net

Google+’ın Türkiye’de Facebook’u yakalaması için önünde uzun bir yol var, ancak ülkede 500 bin dünya genelinde ise 100 milyon kullanıcısı olan bir başka sosyal paylaşım devi Linkedin’i kısa sürede geçecek gibi gözüküyor.


0 yorum:

Yorum Gönder