Federasyon beklenen kararını açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Spor Toto Süper Lig’in planlandığı şekliyle devam edeceğini, şike iddialarına yönelik disiplin soruşturmasını Cumhuriyet Savcılığı’nın iddianamesini hazırlayıp mahkemece bu iddianamenin kabul edilmesinden sonra başlatacaklarını açıkladı.

TFF Yönetim Kurulu’nun, Spor Toto Süper Lig’de yer alan kulüplerin başkanları ve yöneticileriyle İstinye’deki binasında bir araya gelmesinin ardından gerçekleştirdiği toplantı sona erdi.

Toplantının ardından yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan Aydınlar, ligin planlandığı şekliyle devam edeceğini belirtirken, takımların Avrupa kupalarındaki durumlarıyla ilgili olarak, ligin tescil edildiği şekilde UEFA’ya bildirildiğini açıkladı.

Aydınlar, ”Spor Toto Süper Lig tescil edildiği şekilde devam edecek. TFF’nin elinde belge bulunmamakta ve bu yüzden de bir işlem başlatılamamaktadır. Cumhuriyet savcılığının iddianamesini hazırlamasını bekleyeceğiz. Toplumun tüm kesimini mutlu etmeyeceğini biliyoruz, en doğru kararı vereceğiz. UEFA ve FIFA ile temas halindeyiz. Süper Lig daha önce açıklandığı gibi 5 Ağustos’ta başlayacak. 31 Temmuz’da da Süper Kupa finali Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacaktır.” dedi.

Başkan Aydınlar, ligin tescil edildiği şekilde devam edeceğini de belirterek, ”UEFA’ya liste daha önce verildi. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’ne gidecek. Trabzonspor Şampiyonlar Ligi için ön eleme oynayacak. Bursaspor, Gaziantepspor UEFA Avrupa Ligi’ne, Ziraat Türkiye Kupası’nı alan Beşiktaş ise kupadan UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek.” diye konuştu.

Aydınlar, Kulüpler Birliği Vakfı üyelerinin de bu süreçten en az zararla çıkma düşüncesinde olduklarını ve TFF’ye destek verdiklerini sözlerine ekledi.

0 yorum:

Yorum Gönder