En Son Transfer Haberleri – 05.07.2011

Şİke olaylarının gölgesinde Transferler devam ediyor. Futbol dünyası 2011 yeni sezona bomba gibi hazırlanıyor. Galatasaray, Trabzonspor, Fenerbahçe, Beşiktaş, ligin en yeni takımı Mersin İdman Yurdu ve diğerleri. Günün Transfer Haberleri – 05.07.2011 Son Transferler – SPOR HABERLERİ..

MERSİN İDMAN YURDU

Süper Lig’in yeni Ekiplerinden Mersin İdman Yurdu Transfer Çalışmalarına Aralıksız Devam Ediyor.Mersin İdman Yurdunun Son Transferi Önder Turacı Oldu.Stoper ve sağ bek mevkisinde görev yapan, Önder Turacı ile Mersin İdman Yurdu 1 yıllık sözleşme imzaladı.Kulüp Yöneticisi Mehmet Işık’ın görüştüğü Önder Turacı ile konuda anlaşmaya varıldı. Transfer ile ilgili bilgi veren Işık, ” Önder bildiğimiz tanıdığımız oyuncuların başında geliyordu. hocamızın isteği doğrultusunda kendisiyle görüşmelere başladık. Bizden isteklerini dile getirdi bizde ona var olan hedeflerimizden bahsettik, bu doğrultuda bir anlaşmaya vardık. Mersin’imize ve Önder’e hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

ÖNDER TURACI

Önder Turacı (d. 14 Temmuz 1981, Liège Belçika) Önder Turacı, 2010-2011 sezonunda, Kayserispor ile 2 yıllığına anlaşmıştır. Önder, Annesinin çalışmış olduğu spor kulübünde dikkat çekmiştir. Belçika’da Standard Liege Takımında kendini tam anlamıyla göstermiş ve 2004-2005 sezonunda Fenerbahçe’ye transfer olmuştur.

Çifte vatandaşlığı bulunan Turacı önce Belçika Ümit Milli Takımında oynamış ve Milli Takım seçme yaşını geçirdikten sonra Türkiye Milli Takımını seçmiştir ve 1 Maç oynamıştır. Ancak bu maçın özel karşılaşma olduğu için Belçika Milli Takımının itirazı ile Türkiye Milli Takımında oynayamamıştır. Belçika Futbol Federasyonu ise Önder’in Belçika Milli Takımında oynamasını istemiş ve hakkınında bulunduğunu belirtmiştir. Ancak Turacı Belçika Milli Takımının bu teklifini reddetmiştir. Türkiye Milli Takımında oynamak istediğini belirtmiştir. 3-4 seneden beri Türkiye Milli Takımında oynama hakkının çıkmasını beklemiştir ve Belçika Futbol Federasyonuda isteğine saygılı olduklarını söylemişlerdir ve izin için çalışmalara başladıklarını belirtip TFF’ye gerekli belgeleri göndereceklerinin sözünü Önder Turacı’ya vermişlerdir. Ancak 3 sene geçmesine karşın bu hakkı daha alamamıştır.

ayrıca Önder Takımını çok sevdiğini her seferinde belirtmesiyle gündeme gelmiştir ama 2007-2008 sezonu sonlarına doğru aldığı yanlış karar neredeyse takımdan ayrılmasına neden olacaktı ki son anda hatalı kararını yaptığı fedakarlıkla düzeltmiş ve takımına bağlılığını tekrar göstermiştir. Takıma geldiği ilk 3 sene de banko oynamış ancak 2007-2008 sezonunda yedek kalınca o zamanın teknik direktörü Zico ile görüşmüş ve hakkında düşündüklerini sormuştur ama aldığı cevap ilk 11′de düşünülmediği olmuştur. Sezon sonunda da sözleşmesi bitecek olan Önder sezonun sonlarında doğru Rusya’nın FK Moskova Takımıyla ön protokol imzalamıştır. Transfer döneminde ise Önder’in Galatasaray’a Transfer olacağı söylenmiştir. Ancak Fenerbahçe Zico ile yollarını ayırmış ve İspanya Milli Takımını EURO 2008 şampiyonu yapan Luis Aragonés’i Takımın başına geçirmiştir buda Önder’in Takıma geri dönmesine yeterli olmuştur ve Rusya ekibine cebinden 250 bin dolar tazminat ödeyerek anlaşmayı bozmuş ve yeniden Takımına dönerek yeni anlaşma imzalamıştır.

Ve nihayet FIFA’nın Bahamalar’ın başkenti Nassau’da düzenlediği kongrede çift pasaportlu oyuncuların milli takım seçme konusundaki yaş sınırlaması kaldırılması kararı ile (A) Milli Futbol Takımı’nın Ukrayna deplasmanda yapacağı özel maçın aday kadrosuna Fatih Terim tarafından çağrılmıştır.Kayserispor ile 23 mayıs 2011 de yollarını ayıran futbolcu, küçüklüğünden beri Galatasaray taraftarı olduğunu Galatasarayda oynamak istediği açıklamıştır. Şuan serbest olan oyuncunun Galatasaray ile anlaşması beklenmektedir.

Temmuz 2011 tarihinde Süper Lig’in yeni ekiplerinden Mersin İdman Yurdu’yla bir sezonluk sözleşme imzalayarak buraya transfer olmuştur.

BEŞİKTAŞ

La Liga ekibi Valencia’dan, Beşiktaş’a şaşırtıcı bir öneri geldi. İspanyol takımı ülkede yaşanan kriz nedeniyle Portekizli Luis Miguel’i siyah-beyazlılara bedavaya vermeyi teklif etti. 31 yaşındaki oyuncunun da Kartal’a gelmek için istekli olduğu öğrenildi

Beşiktaş’ın Chelsea’den sağ kanat için düşündüğü ancak yeni hoca Villas Boas’ın izin vermediği Bosingwa’nın yerine sürpriz bir isim belirdi. İspanya’nın Valencia takımı Beşiktaş’a şaşırtıcı bir öneride bulunarak Portekizli oyuncusu Luis Miguel’i bedava vermeyi teklif etti.

Luis Miguel’in Beşiktaş’a gelmek için oldukça istekli olduğu öğrenilirken Valencia’nın önümüzdeki sezon kadro şişkinliği yüzünden takımda yer vermek istemediği Portekizli yıldızın geleceğinin İstanbul olabileceği de iddia edildi.

52 kez milli oldu

52 kez Portekiz Milli Takımı’nın formasını giyen 31yaşındaki defans oyuncusu Luis Miguel, menajeri Jorge Mendes aracılığı ile Beşiktaş’a haber göndererek “beni alın” çağrısı yaparken görüşmelerin devam ettiği ifade edildi.

La Liga’nın da en tecrübeli oyuncularından biri olan Luis Miguel geçtigimiz yıllarda da Türk kulüplerinin transfer listesine girmiş ancak bu operasyon bir türlü hayata geçirilememişti.

Geçtiğimiz sezon Valencia bu futbolcu için 6 milyon euro bedel isterken bu yıl oyuncuyu ülkede yaşanan kriz nedeni ile serbest bırakmanın yollarını aramaya başladı.

Miguel kimdir?

Doğum Tarihi: 4 0cak 1980
Doğum Yeri: Lizbon
Boyu: 1.79, Pozisyon: Sağ bek
Oynadığı takımlar Maç Gol
1998-00 Esterala Amadora 32 0
2000-05 Benfica 131 12
2005- Valencia 164 2

GALATASARAY

SARI kırmızılı yönetim Lazio’nun kalecisi Fernando Muslera ile Sao Paulo’nun golcüsü Luis Fabiano ile görüşmelere başlandığını borsaya bildirdi. Her iki futbolcu ve kulüpleriyle anlaşmaların sağlandığı belirtilirken imzaların Pazartesi günü atılması bekleniyor.

Luis Fabiano için Brezilya’ya doktor gitti! İşte bugün yaşananlar;

Doktorlu Fabiano seferi! / Galatasaray Transfer Haberleri

Forlan ve Drogba’da sonuç alamayan Galatasaray, Luis Fabiano transferini bitirmek için Brezilya’ya çıkarma yaptı. Fabiano’nun durumunu kontrol etmek için Brezilya’ya doktor da götürüldü. / Galatasaray Transfer Haberleri…

Galatasaray yönetimi Sao Paulo Kulubü’den Luis Fabiano’nun raporlarını istedi. Brezilya’ya giden Galatasaray heyetinde bir de doktorun bulunduğu ortaya çıkarken, bunun sebebinin Fabiano’nun aylardır süren ve ağır bir ameliyat ile sona eren sakatlığının olduğu öğrenildi. Mart 2010′da Sevilla’dan Sao Paulo’ya 7.6 milyon Euro’ya transfer olan Fabiano mayıs ayı başında ameliyat oldu yeni takımında hiç forma giyemedi.

Sportif koordinatör Bülent Tulun, yönetici Sedat Doğan ve Tugay Kerimoğlu’nun yanında Fabiano’nun ameliyat raporları, ve tedavi sürecini izleme adına; revize edilecek sağlık kurulunda yer alacak bir kulüp doktoru da Brezilya’ya gitti. Tedavi süreci iyi giden Luis Fabiano’nun sakatlığının düzelme dönemine girdiği ve Galatasaray’a transferinin yüksek olasılık olduğu belirtildi. Galatasaray’ın Sao Paulo’ya 8 milyon euro bonservis ücreti vermesi beklenirken golcü futbolcunun da Galatasaray’ın teklifini kabul ettiği bildirildi.

Terim Cambiasso’yu çok istiyor!

Sarı-Kırmızılılar, taraftardan ve camiadan gelen tepkilerden sonra transfer çalışmalarına hız verdi. Fatih Terim’in isteği doğrultusunda, orta sahaya öncelik veren yönetim, Kallström ve Muntari gibi isimlerle anlaşmaya varmıştı. Ancak tecrübeli teknik adamın Esteban Cambiasso’da ısrarcı olması nedeniyle, rota Arjantinli yıldıza yöneldi.

Teknik direktörlüğe Gian Piero Gasperini’yi getiren İnter, tecrübeli oyuncuyu iyi bir bedelle satmaya sıcak bakıyor. Bu nedenle, İtalyan deviyle yapılan görüşmeler son derece olumlu geçti.

İtalyan basınına göre, taraflar anlaşmaya vardı. Ancak Cambiasso’yu ikna etmek kolay olmayacak gibi görünüyor. Başarılı orta saha oyuncusu, daha önce yaptığı açıklamalarda ayrılabileceğini söylemişti.

‘Ayrılması zor görünüyor’

Leonardo’nun teknik direktörlükten ayrılmasının ardından ise bu fikrini değiştirdi. 32 yaşındaki futbolcunun menaceri Peppino Tirri, yaptığı açıklamada Galatasaray’ın kendileriyle görüştüğünü doğrulayarak, “Teknik olarak bu konuda bir yorum yapmam doğru değil. Sadece şunu söyleyebilirim, Cambiasso’nun İnter’den ayrılması zor görünüyor” ifadelerini kullandı. Ancak Sarı-Kırmızılılar, yıldız oyuncuyu ikna etmekte kararlı.

Galatasaraylı yöneticilerin, Cambiasso ile anlaşma sağlanması halinde Inter’le masaya oturarak, bonservis bedelinde indirim talep edecekleri vurgulandı.

TRABZONSPOR

Mierzejewski’nin eski takım arkadaşı Tralka, oyuncunun problemleri nedeniyle birkaç yıl öncesine kadar hiçbir takımın kendisini istemediğini ve bedavaya oynayacak bir kulüp aradığını açıkladı

Birkaç yıl önce Trabzonspor’un yenitransferi Adrian Mierzejewski yaşadığı problemler nedeniyle futbolu bırakma noktasına gelmişti, öyle ki bedavaya oynayacak kulüp arıyordu. Şimdi ise o Polonya Ligi’nin en pahalı futbolcusu olarak bordo-mavililere transfer oldu.

Problemleri vardı
Lukasz Tralka, Adrian Mierzejewski’yle ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Tralka Polonya basınına yaptığı açıklamada “Birkaç yıl önce Adrian Mierzejewski’yi kimse istemiyordu. Herkes onun saha dışında problemli bir oyuncu olduğunu düşünüyordu. Hatta öyle bir noktaya geldiki bedavaya oynayabileceği bir kulüp arıyordu” diyerek 25 yaşındaki futbolcunun gençliğinde yaşadığı problemlere dikkat çekti.

Tralka sözlerini şöyle sürdürdü: “Mierzejewski’nin kalitesi hep iyiydi. Saha dışında problemleri vardı. Bu yüzden de hiçbir hoca ona güvenmek istemiyordu. Neyseki Wisla Plock’un hocası Miroslaw Jablonski ona güvendi ve takımına alarak kariyerini kurtardı.”

BURSASPOR

Bursaspor, daha önce anlaşmaya vardığı Nancy’nin orta saha oyuncusu Alfred N’Diaye ile 3 yıllık resmi sözleşme imzaladığını resmi internet sitesinde duyurdu.

Yeşil-beyazlılar Nancy’nin genç orta saha oyuncusu N’Diaye ile görüşmelerini bu akşam tamamladı ve resmi sözleşmeyi Fransız oyuncuya imzalattı.

Alfred N’Diaye, Fransa 1. Ligi’nde geçtiğimiz sezon 16 kez Nancy formasını giydi.

Bursaspor, N’Diaye’nin takım arkadaşı Faslı sağ bek Michael Basser ile de görüşmelerini sürdürüyor. Bu transfer de önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

FENERBAHÇE

İngiltere’nin yüksek tirajlı gazetelerinden Daily Mirror, West Ham United’in kabul etmesine rağmen Scott Parker’ın Fenerbahçe’ye olumsuz yanıt verdiğini iddia etti.

Orta sahaya yapacağı takviyenin çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe yönetimi, küme düşen West Ham United’ın başarılı orta saha oyuncusu Scott Parker için çalışmalarına devam ediyor.

Spor yazarları tarafından 2010-2011 sezonun en iyi oyuncusu seçilen Parker için sarı-lacivertliler 11 milyon avro gibi yüksek bir miktarı gözden çıkardı.

The Daily Mail’in haberine göre, tecrübeli oyuncu Türkiye’ye gelme fikrine sıcak bakmıyor. 6 milyon avroluk teklifler Londra temsilcisinin kapısını çalan Aston Villa ise transferdeki en güçlü aday.

West Ham’ın 8 milyon avroluk bonservis bedelinde ısrarcı olması, Aston Villa’nın transferi bitirmesinin önündeki en büyük engel. İki kulüp arasındaki görüşmeler devam ediyor.

Aston Villa’nın yanı sıra Tottenham’ın da tecrübeli orta saha oyuncusunu kadrosuna katmak istediği öne sürülüyor

Kaynak: birincikuvvet.com

0 yorum:

Yorum Gönder