Dünya nüfusu 7 milyara ulaştı

1987′de 5 milyar olan ve 12 yıl sonra 1999′da 6 milyara ulaşan dünya nüfusu, bir milyarlık artışı bu sefer 11 yılda gerçekleştirdi.
4 milyara 14 yılda, 5 milyara 13 yılda, 6 milyara 12 yılda ulaşan dünya nüfusu, 7 milyara ise 11 yılda ulaştı. Birleşmiş Milletler ‘den yapılan açıklamada dünya nüfusunun bu yılın sonlarına doğru 7 milyara ulaşacağı belirtildi.

Artan nüfusun karşılaştığı sorunlara dikkatleri çekmek için her yıl düzenlenen Dünya Nüfus Günü’nde konuşan BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon , “Herkese yetecek kadar gıdamız olmasına rağmen yaklaşık 1 milyar insan aç” dedi. Ki-moon açıklamasına “Salgın hastalıklar, tıbbi ve bilimsel ilerlemelere rağmen yayılmaya devam ediyor. Vicdan sahibi bütün insanlar barış isterken, çatışmalar ve pahalı silahlar sefalet dağıtmaya devam ediyor” diye devam etti.

Arap Baharı’na da gönderme yapan BM Genel Sekreteri, “Bu yıl ayrımcılığa maruz kalan insanların diktatörler karşısında adalet arayışlarına, bütün olumsuzluklara rağmen umudu seçen insanların sınırsız gücüne bir çok kez şahit olduk.” diye konuştu..

Dünya Nüfus Günü’nde açıklama yapan Washington Merkezli araştırma kuruluşu The Worldwatch Institute ise tarımın; iklim değişikliği, halk sağlığı problemlerinin azaltılması, durgun dünya ekonomisinde yeni iş imkanları gibi problemlerin çözümünde yeniden önemli bir çözüm aracı haline geldiğini bildirdi. The Worldwatch özellikle, küçük ölçekli tarımsal faaliyetlerin hakların beslenmesinde ve gelir elde etmesindeki önemine dikkat çekti.

0 yorum:

Yorum Gönder