Bodrum’da Yeni Bir Cennet Yarattı

Azeri işadamı, İber Princess Otel’i kısa sürede yenileyerek “Hilton Bodrum Türkbükü Resort & SPA” olarak hizmete açtı.

Hilton BODRUM TÜRKBÜKÜ RESORT & SPA AÇILDI

Azeri işadamı İskender Khalilov ve oğlu Rahman Khalilov, Bodrum’un Göltürkbükü beldesinde bulunan İber Princess Otel’i kısa sürede yenileyerek “Hilton Bodrum Türkbükü Resort & SPA” olarak hizmete açtı. ISR Turizm İşletmeleri ve Ticaret A. Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rahman Khalilov, 1992′de Türkiye’de başladıkları yatırımlarını, “son yıllarda hükümetin istikrarlı ekonomik politikaları ve yatırımlarda şirketlerine gösterdiği yakınlık” nedeniyle hızlandırdıklarını belirterek, “Türkiye Avrupa ve Orta Asya’daki en istikrarlı, yatırım açısından en güven veren ülkelerin başında geliyor. Bu nedenle birçok Azeri ve Rus işadamı da yatırım için proje hazırlıyor” dedi.

Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Göltürkbükü beldesinin Cennet Koyu mevkiinde sekiz yıl önce hizmete giren 115 dönüm arazi üzerindeki beş yıldızlı İber Princess Otel’i satın alan Azeri işadamı İskender Khalilov ve oğlu Rahman Khalilov altı ay gibi kısa sürede oteli yeni baştan yarattı. Oda Mimarlık Limited Şirketi tarafından projesi hazırlanan ve Ocak ayında inşaatına başlanan bin 100 yatak kapasiteli Hilton Bodrum Türkbükü Resort & SPA, 900 işçinin toplam 36 bin saat çalışması ile turizme kazandırıldı. Oda Yapı Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı yüksek mimar Ergun Odabaş tarafından projesi çizilen turistik tesiste 50′si suit lüks oda, yüzme havuzlu 11 villa, 3 kral dairesi, ikisi kapalı 6 yüzme havuzu, çocuklar için su parkı, beach club, bin 200 kişilik konferans salonu, tenis kortu, futbol sahası, helikopter pisti, su sporları merkezi, güneşlenme terasları, ince kumlu özel plaj ve yaklaşık 4 bin çeşit bitki örtüsü bulunuyor. 120 milyon dolar harcanan otel bir hafta önce açıldı ve doluluk oranı yüzde 100′e ulaştı.

Otel ile ilgili çalışmaları Türk eşi Gülüm Khalilov ile birlikte takip eden ISR Turizm İşletmeleri ve Ticaret A. Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rahman Khalilov, tesis içindeki özel villasında DHA’nın sorularını yanıtladı. Khalilov, yıl boyunca hizmet verecek otelle ilgili olarak uluslararası seyahat acenteleriyle gerekli anlaşmaların yapıldığını söyledi. Khalilov, “Bodrum’daki tesis, Hilton oteller zinciri arasında resort olma özelliğini, en iyi koşullarda ve en doğal ortamda sağladı. Böylece sadece bizim değil, Türk turizminin de gururu oldu” dedi.

HÜKÜMETE ÖVGÜ

Khalilov, 1992′de Türkiye’de başladıkları yatırımlarını, “son yıllarda hükümetin istikrarlı ekonomik politikaları ve yatırımlarda şirketlerine gösterdiği yakınlık” nedeniyle hızlandırdıklarını belirterek, “Türkiye Avrupa ve Orta Asya’daki en istikrarlı, yatırım açısından en güven veren ülkelerin başında geliyor. Bu nedenle birçok Azeri ve Rus işadamı da yatırım için proje hazırlıyor, Türk ortaklarla çalışma içerisinde. Şirket olarak şu ana kadar yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırım yaptık. 3-5 yıl içerisinde ise Türkiye’deki yatırımlarımızın miktarı yarım milyar doları bulacak. Çünkü İsviçre ve Rusya’dan başka yatırım yaptığımız en önemli ülke Türkiye” dedi. Türkiye’deki yatırımlarında ilgili kurumların gereken tüm kolaylığı gösterdiğini ifade eden Khalilov, “Özellikle Anadolu il ve ilçelerinde ISR Holding’e ait 3-4 ve 5 yıldızlı yeni oteller zincirini oluşturacağız. Bu nedenle turizmin yanında enerji ve petrol alanlarında yeni yatırımlar için hazırlıklara başladık” dedi.

TÜRKİYE İKİNCİ VATANIM

Türkiye’yi ikinci vatanı olarak gördüğünü kaydeden Khalilov, “Bodrum’da açtığımız Hilton Bodrum Türkbükü Resort & SPA’yı, Hilton oteller zincirinin dünyadaki farklı konsepte sahip tek tatil cenneti haline getirdik. Cennet içerisinde cennet yarattık. Ben, eşim ve üç çocuğum altı ay gibi kısa sürede hizmete açtığımız tesiste hem tatil hem de işimizi yapma olanağı buluyoruz” dedi.

ISR HOLDİNG OTELLER ZİNCİRİ OLACAK

ISR Holding Turizm Yatırımları A. Ş. Genel Koordinatörü Ahmet Arıkan da, otomotivden lojistiğe birçok farklı sektörün zirvesinde yer alan ISR Holding’in, Azerbaycan ve Türkiye’deki oteller zincirinin bu son halkasında 120 milyon dolarlık dev bir yatırımın altına imza attığını söyledi. Hilton tecrübesini, ISR Holding kalitesi ve dinamizmiyle buluşturan Hilton Bodrum Türkbükü Resort & SPA’nın, konuklarına mükemmel bir tatil deneyi yaşatmak üzere kurulduğunu kaydeden Arıkan, tesisin şu anda yüzde 100 doluluk oranını yakaladığını söyledi. Arıkan, “Şirket olarak sadece turizm kentlerinde değil Anadolu’nun çeşitli illerinde 2015 yılına kadar iş adamlarına yönelik 6 oteli hizmete açacağız. Böylece bir oteller zinciri kurulmuş olacak”dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder