Bakanlar Kurulu Açıklandı

Başbakan Erdoğan yeni kabine listesini açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül liste dışı kaldı.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek TBMM Başkanı olduğu, Devlet Bakanı Kavaf aday gösterilmediği için liste dışı kaldı. Böylece bir önceki Bakanlar Kurulu’nda 4 isim değişmiş oldu.

Liste dışı kalanlar içinde en dikkat çeken isim Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu oldu. Çubukçu İstanbul’dan birinci sıra milletvekili seçilerek Meclis’e gelmişti. Çubukçu yerine eski Başbakanlık müsteşarı ve son dönem hükümette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapan Ömer Dinçer getirildi.

Uzun yıllardır Milli Savunma Bakanlığı yapan Vecdi Gönül de kabine dışı kaldı. Gönül’ün yerine İsmet Yılmaz getirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan BAŞBAKAN YARDIMCILARIBülent ArınçAli BabacanBeşir AtalayBekir BozdağBAKANLARSadullah Ergin Adalet BakanıFatma Şahin Aile ve Sosyal Politikalar BakanıEgemen Bağış AB BakanıNihat Ergün Bilim Sanayi Teknoloji BakanıFaruk Çelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik BakanıErdoğan Bayraktar Çevre ve Şehircilik BakanıAhmet Davutoğlu Dışişleri BakanıZafer Çağlayan Ekonomi BakanıTaner Yıldız Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanıSuat Kılıç Gençlik ve Spor BakanıMehmet Mehdi Eker Gıda Tarım ve Hayvancılık BakanıHayati Yazıcı Gümrük ve Ticaret Bakanıİdris Naim Şahin İçişleri BakanıCevdet  Yılmaz Kalkınma BakanıErtuğrul Günay Kültür BakanıMehmet Şimşek Maliye BakanıÖmer Dinçer Milli Eğitim Bakanıİsmet Yılmaz Milli Savunma BakanıVeysel Eroğlu Orman ve Su İşleri BakanıRecep Akdağ Sağlık BakanıBinali Yıldırım Ulaştırma Bakanı

0 yorum:

Yorum Gönder