Bakan Ergün’den büyüme tahmini: Yüzde 7

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye ekonomisinin bu yıl sonunda da önemli bir büyüme rakamı yakalayacağını söyledi. Ergün, “2011 yılında yüzde 7′ler seviyesinde bir büyüme rakamı yakalayacağımıza inanıyorum.” dedi.

Nihat Ergün, bir açıklama yaparak 2011 Mayıs Ayı Sanayi Üretim Endeksini değerlendirdi. Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8 oranında oldukça ciddi ve tatmin edici bir artış yakalandığını vurgulayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, artışın yılın ilk ayları kadar yüksek çıkmamasını normal karşılamak gerektiğini kaydetti.

Türkiye’nin küresel krizden bu yana gösterdiği performansın son derece önemli ve değerli olduğuna işaret eden Bakan Ergün, mayıs ayı sanayi üretim endeksinin, Türkiye’nin üretime dayalı ve sürdürülebilir bir büyüme eğilimine sahip çıktığını göstermesi bakımından da son derece önemli olarak yorumladı. Türkiye’nin bu başarılara en önemli ihracat pazarı olan Avrupa’da ciddi sıkıntılar yaşanırken ulaştığını dile getiren Ergün, “Son olarak Moody’s Portekiz’in kredi notunu düşürdü. Yine Moody’s birçok Avrupa Bankası’nın stres testinden geçemediğini açıkladı. Türkiye’nin başarısını bu gerçeklerle birlikte değerlendirmek gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin 2010′da yüzde 8,9′luk büyüme oranı yakaladığını, bu yılın ilk çeyreğinde ise yüzde 11 oranında büyüdüğünü aktaran Ergün, şu değerlendirmelerde bulundu: “Gerek ilk çeyrek rakamı, gerekse ikinci çeyreğe ilişkin öncü göstergeler, ülkemizin bu yıl da önemli bir büyüme yakalayacağına göstermektedir. 2011 yılında yüzde 7′ler seviyesinde bir büyüme rakamı yakalayacağımıza inanıyorum.”

“GERÇEK GÜNDEMİMİZ EKONOMİ VE ÜRETİM”

Ergün, hükümetin gerçek gündeminin ekonomi ve üretim olduğunu da kaydetti. Seçim ortamında bile ekonomiye olan motivasyonu en üst düzeyde tuttuklarını dile getiren Ergün, bütçe dengelerini korudukları, KOBİ’ler için, otomotiv ve makine gibi sektörler için strateji belgeleri açıkladıklarını ifade etti. Ekonomi yönetimini daha etkili hale getirmek için kamuda yeni bir yapılanmaya gidildiğini aktaran Ergün, şöyle konuştu:

“Artık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı adı altında çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bakanlığımızın bu yeni kimliği, üniversite-sanayi işbirliğinin tesisi ve üretim yelpazemiz içinde ileri teknolojili ürünlerin payını artırmada önemli bir rol üstlenecektir. Türkiye’nin ihtiyacı sadece üretmek değil, kaliteli, ileri teknolojili ve yüksek katma değerli bir üretim yapmaktır.”

 

0 yorum:

Yorum Gönder