2011 Jandarma Uzman Erbaş Alımı

Jandarma Genel Komutanligi terhis tarihinin uzerinden 3 yildan fazla geçmemiş olanlar arasindan 1083 otomobil, otobüs ve kamyon soforu alacak JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞINDAN DUYURU
J.Gn.K.lığının Bağlı Birliklerinde istihdam Edilmek Üzere Aşağıdaki Araçların Bulunduğu Türkiye Genelindeki Tüm İllere Şoför Branşında Uzman Erbaş Alınacaktır.
Sıra No Araç Cinsi Miktarı Aranacak Şartlar
1 Otomobil 95 Asgarî (2) yıllık (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. (Askerlik hizmetini yaptığı esnada askerî ehliyet almış olanlara öncelik verilecektir.)
2 Midibüs ve Otobüs 429 (E) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. (Askerlik hizmetini yaptığı esnada askerî ehliyet almış olanlara öncelik verilecektir.)
3 Kurtarıcı ve Kamyon 559 Asgarî (C) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. (Askerlik hizmetini yaptığı esnada askerî ehliyet almış olanlara öncelik verilecektir.)

1.BAŞVURU ŞARTLARI

a. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak.
b. En az lise veya dengi okul mezunu olmak.
c. Başvuru tarihi İtibari (15 Temmuz 2011) ile 26 yaşından gün almamış olmak. (15 Temmuz 1986 tarihinden önce doğanlar başvuramayacaktır.)
ç. Terhis tarihi üzerinden (3) yıldan fazla süre geçmemiş olmak. (15 Temmuz 2008 tarihinden önce terhis olanlar başvurmayacaktır.)
d. Halen askerlik hizmetine devam eden 1990/2 tertip erbaş ve erlerden Ağustos 2011 tarihinde terhis olmak ve sınavlara zamanında katılmak. (Başvurularını birliklerinden PTT/Kargo ile veya şahsen yapabileceklerdir.)
e. Başvuru tarihi itibariyle en az (B). (C) ve (E) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. (Askerlik hizmetini yapmaktayken askeri ehliyet almış olan adaylara öncelik verilecektir.)
f. En az 166 cm. boyunda olmak koşuluyla, kilosu internette yayımlanan nomogramda belirtilen sınırlar arasında olmak.
g. TSK’da daha önce subay, yedek subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş, askeri öğrencilikle ilişiği kesilmemiş olmak.

ğ. Yazılı sınav, ön sağlık, fiziki kontrol değerlendirme testi ve mülakat sınavlarında başarılı olarak, belirlenen kontenjan içerisinde yer almak.

h. Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziki görünüşü kusursuz olmak (göğüs kafesi ve omurgasında şekil bozukluğu bulunmamak, işitme ve görmede en ufak bir kusuru bulunmamak, gözlük, lens ve işitme cihazı kullanmamak, renk körü ve düz taban olmamak, vücudunun herhangi bir yerinde yara, dövme, yanık ve ameliyat izi bulunmamak. Türkçe’ yi kusursuz konuşmak, dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi konuşma özrü bulunmamak ve Sevk edileceği asker hastanelerinden “Uzman Erbaş Olur” sağlık raporu almak.

ı. Güvenlik soruşturması olumlu olmak.

i. Askerlik hizmeti sırasında üste hakaret, emre itaatsizlikte ısrar, mukavemet, amir ve üste fiilen taarruz, fesat ve isyan suçları ile 22.05.1930 tarihli ve 1632 sayılı Askeri Ceza Kanununun 148 nci maddesinde belirtilen suçlardan hükümlü bulunmamak.

j. Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş yada ertelenmiş ve adli sicilden çıkarılmış olsa dahi, bir cürümden hükümlü bulunmamak.

k. Tutum ve davranışları ile yasadışı görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış veya bu gibi faaliyetlere karışmamış olmak.

I. Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş ve askerliğin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak fiil ve hareketlerde bulunmamış olmak. m. Başvuru, sınavlar, kayıt kabul İşlemleri esnasında, aday- dan istenen bilgi, belge ve diğer yükümlülüklerin tam ve doğru olarak yerine getirilmesi gerekmektedir.


0 yorum:

Yorum Gönder