Vana Barba: 'Süleyman'ın Hürrem'i olmak isterdim





13 Haziran 2011 Pazartesi - 11:16 - Habertürk Vana Barba: 'Süleyman'ın Hürrem'i olmak isterdim1991 yılında rol aldığı 'Mediterraneo' filmi 'En İyi Yabancı Film' dalında Oscar kazanınca tüm dikkatleri üzerine çeken Barba, Halit Ergenç'e âşık olduğunu açıkladı. Yunanlı seksi oyuncu Vana Barba, yapımcılığını Maria Ekmekçioğlu’nun, yönetmenliğini Erdal Murat Aktaş’ın yapacağı televizyon programının ön hazırlıkları için İstanbul’a geldi. Barba, Türkiye ile Yunanistan’da eylülden itibaren eş zamanlı olarak yayınlanacak olan ve iki ülkenin ortak kültürel özelliklerini konu alacak programda sunuculuk yapacak. Barba ile programı ve Türkiye hakkındaki düşüncelerini konuştuk.

*** Rol aldığı film Oscar kazanmış, dünyanın en seksi kadınlarından biri neden Türkiye ile Yunanistan’ın ortak kültürel özelliklerini içeren bir programda sunuculuk yapmak ister?

Kariyerimde belli bir noktaya geldim. Artık özellikle keyif alacağım, eğleneceğim işler yapmak istiyorum. Maria Ekmekçi ile Erdal Murat Aktaş’ın televizyon programı tam benlikti. Ayrıca ben oldum olası Türkleri çok sevmişimdir. Vakti zamanında Yunanistan ile Türkiye arasındaki sorunlardan dolayı iki ülkenin insanları birbirlerini yanlış anladılar. Bu program sayesinde ortak kültürel özellikleri olan iki ülke insanlarının birbirlerine daha da yakınlaşacağını düşünüyorum.

*** Tanıdığınız Türkler kimlerdir?

En yakından tanıdığım Türk, Zülfü Livaneli’dir. Kendisini tanıyor olmak beni oldukça mutlu ediyor. Her yıl Bodrum’a tatile geliyorum ve orada tanıdığım birçok Türk var. Bunun yanı sıra Türkiye’nin dünyada hem kültürel hem de ekonomik olarak üçüncü güçlü ülke olduğuna inanıyorum. Başbakanınız Recep Tayyip Erdoğan’ı da oldukça beğeniyorum. Kanımca Türkiye için çok olumlu işler yapıyor. Zaman zaman yanlış işler yapıyor olsa da en azından yalancı değil. Olduğu gibi davranan biri.

*** Tanıdığınız Türk oyuncu var mı?

Halit Ergenç’i tanıyorum. Halit’in koyu bir hayranıyım. Halit’e âşığım. Ah Halit ile yaşıt olacaktım ki... Halit, Türk gibi Türk bir adam. Muhteşem Yüzyıl’da rol almayı ve Sultan Süleyman’ın Hürrem’ini oynamayı çok isterdim. Ben Süleyman’ın Hürrem’i olsaydım Halit’e olan aşkımdan dolayı haremdeki bütün kadınları öldürmek isterdim. Böylelikle Süleyman bir tek benim olurdu.

*** Halit Ergenç’e olan bu hayranlığın alt yapısında neler var?

Halit, çok yakışıklı ve karizmatik. Ne yazık ki Türk olduğu için Hollywood tarafından keşfedilmesi mümkün değil. Amerikalılar Türk ve Yunan oyunculara uzak duruyorlar.

*** Halit Ergenç ile birlikte rol almak ister miydiniz?

Elbette isterim. Türkiye-Yunanistan ortak yapımı bir sinema filmi çekeceğiz. Dilerim Halit’e teklif götürülür, dilerim Halit o filmde rol almayı kabul eder. Bu arada Halit’in eşi Bergüzar Korel de çok güzel bir kadın. Sizin dediğiniz gibi ‘Allah sahibine bağışlasın’. Bergüzar da Türk gibi Türk. Songül Öden de öyle. Bergüzar da Songül de dünyaca ünlü olabilecek simalara sahipler ama sonuçta Türk oldukları için Halit gibi Amerikalılar tarafından keşfedilemezler.

0 yorum:

Yorum Gönder