Ustalık döneminin muhtemel yeni kabinesi





İlgili Haberler:  Ecel sandık başında geldi
  Oyunu kullandıktan sonra ölen Akın toprağa verildi
  Oradan da birinci çıktı
  Havalimanı'ndan Ak Parti birinci çıktı
  AK Parti Rize'de kazandı
  Mesut Yılmaz'ın desteği boşa gitti
  Alman Weingberg Şırnak'ta
  Alman vekilden Türkiye eleştirisi
  Haberal'dan ilk açıklama
  'Son nefesime kadar hizmete devam edeceğim'
  Liderler sandık başında
  12 Haziran genel seçimleri kapsamında parti liderleri sandık başına gitti
  Bakanlar oy kullandı
  Bakanlar sandık başına gitti
13 Haziran 2011 Pazartesi - 18:59 - Milliyet Ustalık döneminin muhtemel yeni kabinesiBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kalfalık dönemi bitti. Ustalık dönemi başlıyor" dediği yeni dönem kabinesi merakla bekleniyor. Kulislerde konuşulan liste ise şöyle. Seçim 2011 (Son Detaylar)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun yerlerini korumaları, Adalet Bakanlığı’na Sadullah Ergin, Ulaştırma Bakanlığı’na Binali Yıldırım’ın, AB Bakanlığı’na Başmüzakereci Egemen Bağış, Çevre, Orman ve Şehircilik Bakanlığı’na da Veysel Eroğlu’nun getirilmeleri bekleniyor.

İçişlerine Nihat Ergün Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na Fatma Şahin’in getirilebileceği belirtilirken, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın yeni kurulan Ekonomi Bakanlığı’na, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz’ın Kalkınma, Sanayi Bakanı Nihat Ergün’ün de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na atanabileceği kulislerde dile getiriliyor. Nihat Ergün’ün adı İçişleri Bakanlığı için de geçiyor.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI İÇİN HAKAN ŞÜKÜR YA DA FARUK ÖZAK
Milli Savunma Bakanlığı için Vecdi Gönül ile Muammer Güler’in, Gençlik ve Spor Bakanlığı için de Faruk Özak’ın yanı sıra Hakan Şükür’ün adından da söz ediliyor. Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ile birlikte Grup Başkanvekili Suat Kılıç’ın adları da kabineye girebilecek yeni isimler arasında geçiyor.


0 yorum:

Yorum Gönder