Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları

Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları 2011 Araştırması sonuçları açıklandı. İşte ödül alanlar..

Eurobank Tekfen, Ekonomist ve Capital Dergileri işbirliği ile bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları Araştırması 2011”in sonuçları, Esma Sultan Yalısı’nda düzenlenen görkemli bir tören ile açıklandı.

Türk Turizm sektöründe yatırımları teşvik etmek ve sektöre katkı sağlamak hedefi ile organize edilen araştırmada, İstanbul Kongre Merkezi, Türkiye’nin en başarılı turizm yatırımı olarak büyük ödülü kazandı.

Büyük ödülün yanı sıra, 12 farklı kategoride en başarılı yatırımların da ödüllendirildiği törende ayrıca, Türk turizm sektörünün gelişiminde büyük rol oynayan, sektörün duayen ismi, Semahat Arsel ve Burhan Silahtaroğlu’na onur ödülleri takdim edildi.

TC Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katılımı ile gerçekleşen ve bir turizm sektör zirvesi havasında gerçekleşen ödül töreninde, İstanbul Kongre Merkezi Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımı seçildi.

Araştırma sonuçlarına göre :

Havayolu Şirketleri Kategorisinde : Türk Hava Yolları,
Beş Yıldızlı Büyük Oteller Kategorisinde : Çırağan Kempinski,
5 Yıldızlı Oteller Kıyı Otelleri Kategorisinde : Calista Luxury Resort,
Butik Oteller Kategorisinde : Pera Palace Hotel,
Kongre Otelleri Kategorisinde : Rixos Sungate,
Kent Otelleri Zinciri Kategorisinde : Rixos Otelleri,
Marina İşletmeleri Kategorisinde : Göcek Marina,
Kültür Turizmi İşletmeleri Kategorisinde : Zeugma Mozaik Müzesi,
Sağlık Turizmi İşletmeleri Kategorisinde : Güral Harlek Thermal Resort&Sp,
Spor Turizmi İşletmeleri kategorisinde : Gloria Golf Resort,

kendi alanlarında, Türkiye’nin en başarılı turizm yatırımları olarak açıklandı.

Günay : Boğazköy Sfenksi, 100 Yıl Sonra Ait Olduğu Anadolu Topraklarına Geri Dönecek

Eurobank Tekfen Genel Müdürü Mehmet Sönmez ve Capital, Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M.Rauf Ateş’in açılış konuşması ile başlayan törende daha sonra, T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay söz aldı.

Ertuğrul Günay yaptığı konuşmada, Türk turizm sektörünün dünyada, ilk 10 içerisinde yer aldığını söyledi. Türkiye’nin, yüksek kültür gruplarının merkezi olması gerektiğinin altını çizen Ertuğrul Günay, Güneydoğu’da bulunan Gaziantep, Nemrut ve Mardin gibi kültür ve gastronomi açısından zengin olan tüm şehirlerimizin dünyaya tanıtılması için gereken her şeyi yapacaklarını belirtti.

Yapılan araştırmada, “Kültür Turizmi İşletmeleri” kategorisinde birinci seçilen Zeugma Mozaik Müzesi adına ödülü kabul eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Diyarbakır ve Eskişehir’de iki yeni müzenin daha açılacağının müjdesini verdi.

Ertuğrul Günay, yaptığı konuşmada, 99 yıl önce Türkiye’den Almanya’ya kaçırılan “Boğazköy Sfenksi”nin Anadolu topraklarına döneceğini söyledi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ertuğrul Günay : “Boğaz kazısı sırasında bulunan ve 99 yıl önce Almanya’ya kaçırılan “Boğazköy Sfenksi”, boğaz kazısının 100. yılı dolmadan, koparıldığı topraklara geri dönecek. Beş bin yıl sonra ait olduğu topraklara dönecek olan “Boğazköy Sfenksi” Çorum Hatuşaş’ta sergilenecek, darısı bu topraklardan koparılıp götürülen diğer tarihi eserlerin başına” dedi.

Sektör Onur Ödülü Burhan Silahtaroğlu’na …

TC Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın konuşması sonrasında, turizm sektörünün bugün geldiği noktada büyük emeği olan, girişimciliği ve hayata geçirdiği projeleriyle sektörün temel taşlarını oluşturan, sektöre yön veren, öncülük eden, iş dünyasının büyük duayeni Silkar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Silahtaroğlu’na onur ödülü takdim edildi.

Onur ödülünü Eurobank Tekfen Yönetim Kurul Başkanı Mehmet Erten’den alan Silkar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Silahtaroğlu, verilen onur ödülünden duyduğu mutluluğu belirttikten sonra, Dünya’nın en büyük açık hava müzesi olan Türkiye’nin var olan turizm potansiyelinin çok iyi kullanılması gerektiğini dile getirdi. Kültürel ve doğal güzelliklerimizin değerini bilmemiz gerektiğinin de altını çizen Burhan Silahtaroğlu, Antalya’nın sahip olduğu anfi tiyatroları ve tarihi değerleri ile tüm dünyada bulunan sayılı kültür ve festival başkentlerinden biri olabileceğini söyledi.

Onur ödüllerinin takdimi sonrasında, başta Türkiye’nin En başarılı Turizm Yatırımı olmak üzere, 12 farklı kategoride en başarılı yatırımı yapan kurum ve kuruluşlara ödülleri takdim edildi.

Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımı Ödülü İstanbul Kongre Merkezi

Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları 2011 Araştırması ödül töreninde “Büyük Turizm Yatırımları” kategorisinde birincilik ödülü İstanbul Kongre Merkezi’nin oldu. İstanbul Kongre Merkezi olarak ödülü, İstanbul Kongre Merkezi Genel Müdürü Müjdat Oral aldı.

En Başarılı Havayolu Ödülü Türk Hava Yolları’nın oldu …

Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları 2010 Araştırmasında, Türk Hava Yolları, “En Başarılı Havayolu Şirketleri” kategorisinde birinci oldu. Her geçen gün yaptığı başarılı yatırımlar ile dünyanın önde gelen havayolları arasına giren THY adına ödülü, Türk hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil aldı. Temel Kotil yaptığı konuşmada, THY’nin hedefinin, Türkiye’yi Dünya’da en ulaşılabilir ülke yapmak olduğunu dile getirdi.

0 yorum:

Yorum Gönder