Türkiye normalleşirse Gülen dönebilir





14 Haziran 2011 Salı - 00:40 - Beyaz Gazete Özel Türkiye normalleşirse Gülen dönebilirFethullah Gülen Hoca Efendi'ye yakınlığı ile bilinen Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, Gülen'in Türkiye'ye dönüş yapacağına dair önemli işaretler verdi. VİDEO İÇİN TIKLAYIN

CNN Türk ekranlarında yayınlanan 5N1K’nın konuğu, seçimin doğru bileni Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce’ydi. Cüneyt Özdemir’in sorularını yanıtlayan Gülerce, hükümet kurulduktan sonra yapılacak olan yeni anayasanın Gülen’in dönüşünü belirleyeceğini söyledi.

Cüneyt Özdemir’in, Hüseyin Gülerce’ye Fethullah Gülen’in Türkiye’ye ne zaman döneceği sorusunu yöneltti. Gülerce Fethullah Gülen ile iki ay önce görüştüğünü ifade ederek “Biz sayın Gülen'in vatan hasreti çekmesine daha fazla müsaade etmemeliyiz.”dedi.
Bu soruya asıl cevap vermesi gereken ismin Fethullah Gülen olduğunu kaydeden Gülerce “Türkiye normalleşirse, gerilim düşerse gelebilir. İki ay önce Amerika'da kendisinin yanındaydım. Burada ilk defa size söylemiş olayım. Edirne üzerine konuştuk kendisiyle. 'Geldiğimde Edirne'yi dolaşmak istiyorum' dedi. Ben de Edirne'li olduğum için 'size refaket etmek isterim' dedim. Buradan da anlıyorum ki Sayın Gülen dönmek istiyor. Ama bunun Türkiye'nin gündemine oturmaması gerek. Biz bu konuyu daha az dillendirirsek Sayın Gülen'in dönüşü daha kolay olur. Seçim sonrası yeni anayasa üzerinden bir uzlaşma ve hoşgörü ortamı doğarsa ben Sayın Gülen'in döneceğini düşünüyorum. Türkiye'deki her şehrinden gelen bir parça toprağı saklıyor odasında. Biz sayın Gülen'in vatan hasreti çekmesine daha fazla müsaade etmemeliyiz” dedi.

BEYAZ GAZETE





0 yorum:

Yorum Gönder